tävlingen!

är ganska nöjd med dagen i Nässjö. Summer har skött sig bra, och vi kom hem med två andraplaceringar.
det blev en stor miss i Lätt B:1. Summer var på hugget, så det råkade bli galopp i mellantraven. utöver det var hon jättefin. fick 66% och det är jag nöjd med!
i Lätt A:1 gick det också bra. hade lite missar där också, och bedömningen var hårdare. fick 61 %. 
det var bra "reklam" för MÅRK också, eftersom Kajsa vann Lätt:B'n med Manilla på 67 %, Jag 2a, och Matilda kom trea med sin ponny, precis utanför placering.

vi hade tur med vädret. det kom bara en regnskur under förmiddagen, och lite småregn då och då. när vi hade lastat och åkt en bit så blev det skyfall, hehe.

det blir en lugn kväll hemma för mig. får se vad som händer. ska i alla fall äta smörgåstårta och se på esc :D haha


helg!

rubrikerna blir bara tjatigare och tjatigare, hehe...

nu står Summer i stallet, nybadad och fixad inför morgondagen!
red henne en liten stud i ridhuset. hon va riktigt fin idag! så hoppas på det bästa i morgon. jag red igenom vissa moment som kommer i programmen, och allt funkade bra. det är ju inga svåra grejer precis, men då gäller det att det blir riktigt bra!

nu ska jag ge mig ut, tjing tjing

torsdag

hmm, roliga rubriker...

igår kom Emmeli och hennes lillasyster och red på Summer. det gick bra, ponnyn va på bra humör ;) jag red henne lite också, eftersom jag har träning idag. hon kändes i alla fall jättefin!

träning idag som sagt, och i morgon blir det ett lite lugnare pass, för på lördag är det tävling i Nässjö. startar första klassen 09.14, så det blir en tidig morgon.

tisdag

god morgon!
sitter i skolan nu och väntar på första lektionen. jag har två hemska prov idag också, spanska och samhäll, och jag måste få G på båda... jag känner pressen.

igår blev det lite dressyr i ridhuset. Summer gick väldigt bra faktist. lyssnade fint och ville göra rätt. då är det roligt att rida :) träna på lite sånt som Thomas tipsade om.

idag är det min "hästfria dag". Kajsa är gullig och mockar åt mig idag, så jag slipper stressa till motorbanan, haha!

programridning

igår hade vi programridning för Thomas. det gick bra, och vi fick en del tips på vad jag ska träna på för att bli bättre på tävling, och veta vad domare tittar på och hur dom tänker. väldigt bra! Summer vad fin i båda programmen, men vi var ganska trötta båda två i det sista. det var galet varmt nere på ridbanan, och med kavaj och allt ihop så blev det ännu varmare!

idag blev det en liten lugnt tur runt Tveta. vi fick sällskap av Sven också ;) Summer tyckte att det var mys att komma ut, hihi!

ska snart till stallet igen och ta in henne, men det får dröja ett tag till. tycker hon kan få vara ute längre nu när vädret är så fint!


helg

god morgon på er. ligger i sängen och tränar dressyrprogram inför i dag - programridning för Thomas Jonsson som gäller. det ska bli väldigt roligt, och jag är faktist lite nervös.

träningen i torsdags gick bra. ska försöka på henne att gå i ännu högre form, för nu dyker hon lite så fort det blir jobbigt, för att komma undan. tränade mycket öppna och sluta, eftersom att det är det som blir svårt på tävling. tränade en del tempväxlingar, och att hon ska kunna gå kvar i den höga formen när jag samlar.
efter träning red jag Blacky. det gick bra med honom med. han va lite stel i början, men blev mycket finare mot slutet! rolig ponny de där.

igår började jag med Blacky. fortsatte med vad jag gjorde dagen innan, och han kändes fin redan från början. kul!
Summer fick ett lite lugnare pass. red igenom lite utav det som kommer i programmen idag, och fortsatte med det vi gjorde på träningen. hon var lite jobbig och stel i högersidan i början, ville inte riktigt lätta där, men blev bättre efter en stund när jag ridit lite öppna och skänkelvikning.

ska snart gå upp och äta frukost och fixa iordning. måste putsa mina stövlar och lite... åker ut till stallet efter 12, och gör Summer iordning, och vid kl 14 ska vi hjälpas åt med att sätta upp dressyrstaketet. hoppas att det inte börjar regna så att vi kan vara ute!

torsdag

snart, snart, snart ät der helg! jag har verkligen varit supertrött den här veckan.

Summer gick bra igår! red en stund på utebanan, och jäklar vad varmt/kvavt det var igår kväll. red i t-shirt hela passet. man jag ska inte klaga, äntligen lite ordentligt sommarväder känns det som.
Summer lyssnade fint för hjälperna och hon tyckte det va roligt att jobba lite tror jag :)

la ut annonsen igår också, det känns... <3


sådär...

...nu funkar min dator som den ska! fick tillbaka den igår, men då kunde jag inte logga in här hemma. men nu är det fixat!

jag tänker inte skriva allt jag har gjort sen i onsdags. jag orkar inte, och kommer inte ihåg heller, hehe. men har tagit det ganska lugnt. ridit ut och bara lite lätt dressyr + en träning. idag blir det lite mer dressyr. ska rida lektion i morgon, så det är bäst att jag rider igenom henne.

veckorna som kommer nu blir ganska tuffa.
på lördag har vi träningsdressyr i stallet för Tomas Jonsson. jag ska rida Lätt A:2 och Lätt A:P1 med Summer.
29/5 är det tävling i Nässjö. det är en lokal, så klasserna blir inte så svåra - Lätt B:1 och Lätt A:1.
5/6 är det div. 1 finalen i Motala. åker dit och rider bara Lätt A:P1an.
12/6 är det lokal tävling i Sinnerstad. ska rida Lätt B:1 och Lätt A:2.
+ att Summer ska ut på annons nu! :'(

Go Kväll!

ja, här va ju inte uppdateringen den bästa, men nu fick jag sån lust att skriva lite. jag har egentligen inget på hjärtat, så jag vet inte vad jag ska skriva. bra.

Summer vilade måndag och tisdag. i går blev det ett litet pass i ridhuset. hon var stark och bara rusade ifrån mig.
idag har MÅRK haft tävling, så jag var funktionär. red Summer efteråt. idag gick hon mycket, mycket bättre!

är lite irriterad också... min dator funkar inte, så får låna mammas ett tag + att jag tänkte kolla Bella & Tyra Show nu vid nio eftersom att Kissie är med ;) men nu funkar inte den skiten heller... jag är väldigt varm också. ska öppna fönstret. jag ser inte knapparna på datan heller. det är så mörkt här. måste skriva om alla ord hela tiden. stavar fel. roligt inlägg det här. det börjar spåra ur. god natt!

tävlingen

tävlingen igår gick över förväntan! det blev en fjärdeplacering i lagklassen, 66 %. Summer var lydig och gjorde vad hon skulle. fick inte igång henne rikigt, men det gick ju bra ändå :)
i Lätt A:P1 tyckte jag att hon gick mycket bättre! men det var ny domare, och hon gillade inte Summer. hon ville ha hästar med mycket steg, och det har ju inte Sumsum. fick 56 %, men jag är jättenöjd ändå!
hon va lite jobbig ibland, eftersom att hon brunstar. och att det va massa snygga ponnyhingstar på plats gjorde ju inte saken bättre, haha.

nu ska Summer få ta det lite lugnt ett par dagar. det har varit så mycket de två senaste veckorna.

träningen

träningen igår gick både bra och dåligt. det började bra, i mitten var det förfärligt, men på slutet gick det bra igen :) hon brunstar nu, och går emot skäneln hela tiden. fick ta på henne grammanen en stund, för hon va så jäkla tjurig och ville inte alls jobba. tränade sluta i galopp, och lite enkla byten.

ska till stallet snart och fixa allt + rida. inget roligt väder att ge sig ut i, men men...

gårdagens ridpass

Summer va lite jobbig igår till en början. det blev ju inte så stora krav på henne i onsdags, så hon trodde väl att hon kunde komma undan igår också, den lilla fulingen! ;)
gjorde mycket öppna på långsidan, så att hon skulle bli lite mjukare. arbetade henne mycket i galopp sen, mycket övergångar, lite förvänd blev det också. red på ganska mycket framåt, eftersom det ofta blir ganska samlat.
det blåste ganska mycket ute, så jag var uppe i ridhuset och red, skönt :)

idag har jag träning som sagt, och så ska jag rida Melody. det blir intressant, för hon har inte gått på flera dagar. Ann-Louise åker till Göteborg över helgen på GP (jag är inte lite avundssjuk...), så jag ska ta hand om Melody idag och i morgon :)

uppdatering!

ligger några dagar efter med uppdateringen har jag märkt :P jag har varit så seg de saneste veckorna, och då har bloggen blivit lidande.

måndag: jag gick en liten runda med Summer, eftersom vi var iväg på tävling dagen innan. hon fick äta lite gräs och så..
tisdag: red lektion för Maria. tränade mycket öppna och sluta, eftersom det var det som gick dåligt på tävlingen. red öppna på medellinjen, så att det skulle bli lite svårare. hemma är det inte några stora problem med det, men jag måste lära mig att överdriva både öppnor och slutor på tävling. lite värre...
onsdag: Emmeli, som praoade hos MF för ett par veckor sedan, kom och red på Summer. hon red henne en gång under hennes praktik, och blev helt kär i Summer :) hennes lillasyster var med och red lite hon också. Summer skötte sig och tjejerna var så duktiga!
idag ska jag rida henne själv. det blir ett pass på banan. blåser det inte för mycket rider jag nog ute.
i morgon är det träning igen, och tävling på söndag. pepp!


tävlingen

tävlingen gick helt okej. Summer va på lite för bra humör i första klassen. fick en hel del stora missar, men det som gick bra gick verkligen superbra! mycket energi och uttryck hela tiden! 58 % blev det i alla fall.
andra klassen gick bättre. då var hon mer medgörlig, men blev inte seg på något sett. 54 % där, men med tanke på hur hårt hon dömde så är jag verkligen nöjd nu i efterhand!


dålig uppdatering

förlåt för dålig uppdatering! igår var jag nästan inte hemma, så jag hade ingen tid helt enkelt. och jag skrev väl inget i torsdag heller...

torsdags blev det ett pass på banan. hon kändes fin och var lätt. igår red jag lektion för Maria. red igenom en del av det som kommer i programmen i morgon. hon var jättefin, lite hård i högersidan i början bara, men det släppte mer och mer.

ska ut till stallet lite senare i eftermiddag och rida Summer och Melody + fixa inför i morgon.
nu ska jag ta det lugnt ett tag och fräscha till mig lite, haha! det är inte jättemysigt med grillkrydda i håret.

RSS 2.0