Första månaden

Nu är första månaden gjort här i USA, och jag kan bara säga att tiden har gått sjukt fort! Igår hade jag min första lediga dag på två veckor vilket var skönt! Låg i sängen till klockan ett, och lämnade bara huset några timmar på eftermiddagen/kvällen. 
 
Arbetsdagarna går verkligen fort, jag har saker att göra hela tiden. Börjar klockan åtta och brukar hinna rida fyra hästar innan lunch. Efter lunchen, som är en timme, rider jag en eller två hästar till och longerar ett par stycken om det behövs. Slutar egentligen mellan 16.00-16.30, men väldigt ofta hinner klockan bli närmare 17.00 innan jag är inne. Eftersom jag är ensam med alla hästar tar det lite tid. Tydligen brukar de vara två stycken, och är det bara en så kommer en annan tjej tre dagar i veckan och hjälper till med att rida hästarna. Nu gör jag allt själv, men det funkar :)
 
Vi har haft riktigt fint väder de senaste två veckorna. Runt 30 grader varmt på dagarna! Lite skillnad mot oktobervädret hemma ;) 
 

Första veckan gjord!

Idag har jag jobbat på riktigt kan man säga. Eftersom Lisa åker hem i morgon har hon haft en ledig dag i princip, så jag har varit ensam den mesta tiden. Eftersom det inte är så mycket hästar här nu och väldigt lugnt överlag tydligen, så räcker det med att bara en jobbar. Blir det mer att göra kommer en annan svensk tjej hit som jobbar på något annat ställe nu. Så jag hoppas det kommer lite fler hästar ;)
Anke har ordnat så att jag ska få träna för en Grand Prix-ryttare som bor i närheten. Vi får se hur det går, haha! De rider lite annorlunda här mot vad man är van vid hemma. Ska rida Makkena för henne en gång i veckan :) Hon är den ändå Tove-hästen här, de andra är inte riktigt min typ, hehe. Har dock inte ridit Anika än, en unghäst som Lisa tror att jag kommer gilla så vi får hoppas det :)


USA

Nu har jag varit här i fyra dagar och jag trivs faktiskt. det var lite halvjobbigt i början men nu har jag kommit in i det och lärt känna de andra bättre så det är bra! vi rider och fixar hästarna på dagarna, och under eftermiddagen/kvällen hittar vi på lite annat. Mest jag och Lisa eftersom Kristin jobbar på två ställen och går i skolan samtidigt. men ikväll har vi alla tre varit ute och ätit. Supergott var det!
I morgon blir det en lung dag och på söndag är vi helt lediga. Tumme upp på det ;) God natt!

RSS 2.0