Ingen bra eftermiddag

Lilla hjärtat står med stödstrumpor på sig nu, typ. Nej men hon snubblade och gick omkull på asfalten när jag var ute och red. Hade inte hunnit så långt, vilket var tur eftersom jag fick gå tillbaka med henne. Hon har iaf fått två riktigt djupa hemska sår på båda knäna :( Ingen vacker syn alltså.


Så här ser hon ut nu. Maria och jag åkte till apoteket för att se om de hade några stora kompresser, men det hade dom inte. Så vi fick ta en stödstrumpa typ och dela på mitten för att dom mindre kompresserna ska hållas på plats.
Sprutade med koksaltlösning ordentligt i båda såren efter rekomendationer av veterinären. Ska ringa i morgon igen så dom kan komma ut och titta på det. En pencilinkur skulle hon behöva!
Lilla gulleponnyn var så snäll när vi gjorde rent och fixade med allt. Det måste gjort jätteont, men hon bara stog där och var snäll <3 älskade vän!


Första höstlovsdagen

Jag älskar verkligen att ha lov! Och nu behövdes det verkligen. Det har varit så himla mycket i skolan ett tag..

Summer gick bra igår. Var uppe i ridhuset, och jobbade henne i skritt bara. Försökte få henne mjuk och avslappnad, och det var ganska svårt i början. Hon spände till så fort hon hörde något litet ljud, och det tog lite för lång tid innan hon började jobba ordentligt igen. Det blev dock bättre mot slutet :)



Idag ska vi ut och rida lite är tanken. Fint väder, så då får man passa på!


Svar på frågor..

anonym om Träning:

Jag har lite frågor jag vill att du tar upp i bloggen!
1. rider du varje dag? Nej det gör jag inte. Rider ungefär 5-6 dagar i veckan.
2. Slår du din häst med pisken varje dag? Brukar aldrig slå henne :)
3. Vem tränar du för? Maria Falk
4. är summer en valack? Nej, hon är ett sto.
5. Dricker du alkohol? Ja
6. Är du sexuellt aktiv? Tror jag har mina aningar om vart denna "anonyma" person vill komma med den här frågan ;)
7. Röker du? Ibland, ja..
8. Läser din mamma din blogg? Tror hon kikar in då och då.
9. Har du pojkvän? Nix
10. Vilken person gillar du mest i världen förutom din familj? Emma
11. Har du hittills svarat ärligt? Ja, nästan
12. hade du kul på metropol? Ja det hade jag :) 




Tillbaka

Jag har varit borta här ifrån ett tag visst. Har haft fullt upp med annat :)
I torsdags var det skola som vanligt, och på kvällen red jag ett dressyrpass med Summer i ridhuset. Det gick bra. Försökte få henne att bli mjukare i högersidan och inte hänga sig på så mycket.

I fredags följde Emma med mig hem efter skolan, och vi åkte ut till stallet och mockade. Summer fick vila. Senare på eftermiddagen kom Emilia, Matilda och Hanna hit. På kvällen åkte vi till Metro. Det har ju varit Rookie i helgen! Det blev inget festande för mig dock, utan jag körde.



I går morgon åkte Emma och jag in till Vimmerby för att skriva högskoleprovet. Det var ganska krävande att sitta och skriva prov från 8.30 - 16.15 om man säger så. och jag har verkligen ingen aning om hur det gick, men förväntar mig inget bra resultat såhär första gången.
När det var gjort åkte vi hem till mig igen och började tagga Rookie, typ. Bytte ut Emilia mot Emmy också, hehe.
Hade en rolig kväll i alla fall :)



Idag har vi tagit det lugnt. Efter att alla inneboende åkte hem har jag städat upp och samlat ihop alla kvarglömda saker. Det är en del kan jag säga ;) Snart ska jag åka till stallet och mysa lite med Sumsum!

Blev ett långdraget inlägg det här, men nu vet ni vad jag sysslat med i helgen!

Träning

Hade Maria-träning nu i eftermiddags, och det gick så bra så :) Nu när jag inte har några tävlingar kvar kan vi börja träna på byten och så igen. Hon är så snabb Summer när hon väl förstår vad det handlar om. Tränade lite byten först och det gick helt okej. Skulle rida lite förvänd sedan bara för att hon inte skulle byta utan istället lyssna på mina hjälper, men självklart byter hon det första hon gör ;)
Förutom den vanliga träningen, men ställning och sånt, så tränade vi lite på början till galoppiruett.

Hon var riktigt fin idag faktiskt, duktiga lilla ponnyn :) Dock börjar hon falla in i samma stimmiga beteende som förra vintern, men jaja.

Dagens ridpass

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. Dragkedjan på in ena stöval har gått sönder, och jag hade bara mina lacosteskor på mig till stallet. Men eftersom jag hade sadlat och allt redan så orkade jag inte plocka av den och rida barbacka, hehe. Red dock utan stigbyglar sedan, för Summer for runt som ett litet yrväder uppe i ridhuset. Ville inte riskera att fastna med fötterna.
Hon var väldigt spänd idag, fast jobbade bra ändå.
Ska se om det går att fixa till den där nedrans dragkedjan!!

Helgen

Jag har haft en bra helg! Fredag var det fest hos Emma C i Hultsfred, och igår var det ferre här nere. Kalaskul! Inte många timmars sömn i natt, så är lite lagom trött nu alltså.

Summer har vilat idag, men jag har ridit lite iaf. Red ut på Romeo :)


Bilder från tävlingen förra helgen


Bästa laget <3

Dagens ridpass

Skrittade ut en kortis idag. Julia och Shakespeare följde med också.
Summer var lite på tårna, men mjuk och fin i munnen :)

Fredag, och jag är ledig!

Det kändes ganska bra måste jag säga att få ett sms klockan 7 där det står att vi inte har någon specialidrott idag. Och eftersom det var min enda lektion idag är jag alltså ledig! Inte helt fel faktiskt.
Jag ska försöka komma ut och röra lite på mig själv i det fina vädret. Solen är framme, men det är typ bara en plusgrad.

Min plan med Summer idag är nog att rida ut, eller vara på utebanan om underlaget är bra. Hon får ta det lite lugnt hela veckan nu. Har inte haft någon träning inplanerad eller nått sånt, så då kan det vara skönt för henne. Ska även dra ner lite på maten är det tänkt.


Dagens ridpass

Dressyrade idag, och jobbade henne lite mer. Det kändes helt okej, men hon drog iväg ett par gånger sådär som hon gjorde förra vintern/våren. Hoppas bara inte att hon börjar med det nu igen. Det orkar jag inte bara x)

Dagens ridpass

Summer fick gå ett lugnt pass i ridhuset. Jag lullade runt i mjuksbyxor, haha. mysigt.
Summer gick bra, det lilla jag jobbade henne. Det var ganska mycket tryck i henne idag :)

Nu när bonde söker fru är slut är det dags att titta lite på filosofin igen. Prov i morgon.. Sen är det True Blood. Lycka.


Lugnt

Summer fick ta det väldigt lugnt idag också. Vi gick en väldigt väldigt kort prommenad i mörkret x) haha, typ 2 minuter eller nått.
I morgon ska jag väl rida iaf, bara lite lätt :)


Vaccination

Summer har blivit vaccinerad idag, så därför blev det bara en liten prommenad :)

Och ja, det var väl ungefär allt jag hade på hjärtat just nu.

Tävlingsdagen

Summer har gått jättebra idag och jag är supernöjd med henne! 58,? % i FEI inledande, och med tanke på att dom dömde ganska lågt så är jag verkligen nöjd med det.
Laget kom 4a idag, och 5a totalt. Vi är duktiga vi :) hahah

Väntar på bilder från Matildis :)

Snart åker vi

Snart åker mamma och jag till stallet. Summer ska knoppas och så innan vi lastar dom. Summer har sin reskompis Romeo med sig i transporten :)
Jag har varit uppe ett tag och taggad med massa partymusik, haha! Det ska bli galet roligt! Dock är väl det här sista tävlingen för mig med Summer, och sista tävlingen på ponny.. fy.


nej, nu är det väl bäst att jag skyndar på mamma lite så vi kan komma iväg!

Dagens ridpass

Summer gick riktigt bra idag, förutom att hon hängde sig på lite för mycket. Gjorde lite öppnor och enkla byten, och jag hoppas de kan funka på tävlngen i morgon för en gångs skull. De enkla bytena gck ganska bra sist, men öppnorna är ju en histora för sig, hehe.
Efter ridpasset fick Summer bada, och sen snyggade jag till henne lite innan hon fick på sig sina mystäcken och Back on track :)

Lördag

Trots att vi var iväg på fest igår, så är jag uppe ganska tidigt och är pigg! Sov även hemma för en gångs skull. Jag har redan hunnit städa lite, hehe.
Summer ska gå lite på banan idag. Åker ut och fixar det under dagen.
Vi behöver inte åka speciellt tidigt i morgon, runt halv 11, så jag knoppar och fixar det innan vi åker. Skönt!


Träningen

Jag tränade för Maria i eftermiddag, och det gick bra. Jag fick dock inte den där rätta känslan, och Summer var arg och lite stissig. Hon gjorde allt fint, men var väldigt stark och lite stel. Ska nog rida igenom henne i morgon också, och sen chilla lite på lördag. På söndag är det nämligen dags för sista omgången av elitserien! Det skulle ju vara kul om vi inte kom sist i alla fall ;)


Vi blir bara tre i laget på söndag. Matilda kan inte vara med.. Tråkigt!

Onsdag

Summer får vila idag. Ska ut snart och mocka och fixa allt :)
Ska ägna min kväll åt plugg. Prov i Naturkunskap B i morgon.. Sen är det ju både Bonde söker fru och True Blood ikväll!

I morgon har jag träning för Maria. Härligt

Dagens ridpass

Skittade ut en snabbis idag, typ 20-30 minuter. Kom iväg lite sent så det hade redan börjat bli lite för mörkt för att rida utan reflexer. Måste komma ihåg att ta med dom ut till stallet snart!
Summer var iaf väldigt pigg idag :)

Det känns verkligen att det är kallare tider på väg! Nu när jag red ikväll frös jag faktiskt om knäna efter bara en liten stund. Fy.. haha


Någon random bild. Det föreställer iaf mig utanför stallet. Det var ett tag sen. Förra året kanske? Emma och jag hade roligt då iaf. HAHAH

Gör dig redo för ett tråkigt och meningslöst inlägg :)

Lite seg dag måste jag säga. men det har varit ganska gutt ändå :)
Summer fick sig ett litet pass uppe i ridhuset. Det regnade satan när jag kom till stallet så nej, ingen skrittrunda ute som jag hade tänkt.

Nu är det speedway-time här. Ha det bra


Söndag

Åh, jag har nog aldrig varit såhär trött tror jag! Haha. Nej men har inte fått mycket sömn inatt. Somnade väl runt 8-halv 9 idag på morgonen, och sov bara nån timme då.
Drog iväg på lite fest igår, och kvällen tillhör en av de mer roliga! Mycket mycket trevligt :)

Summer fick vila idag. Jag är dock ledig i morgon så kanske rider ut då istället. Jag har bara 2 lektioner med samma lärare på måndagar, och i morgon skulle han iväg på annat. Skönt.

.

Best friends are people who bring out the best in you.
They are not perfect but are always perfect for you.


Höstmorgon

Det är en riktig höstmorgon ute idag. Det hade tydligen varit nere på 0an inatt, så det är fortfarande kallt ute fast solen är framme.
Jag ligger fortfarande kvar i sängen och ser på Pacific, men snart så ska jag väl ta mig upp och äta frulle. Sen ska jag åka ut till stallet. Idag ska vi rida ut, Summer och jag. Känner för att ta en riktigt lång runda, så så får det nog bli :)


Gammal bild, haha!

Baby you light up my world like nobody else


Dagens ridpass

Red på utebanan ikväll, i mörkret. Jag föredrar faktiskt att rida ute, så länge det är uppehåll och banan är fin :)
Summer gick iaf super! Galoppen var grym idag och hon tog verkligen i. Bästa ponnyn.

Nu har jag inte mer på hjärtat. Orkar inte skriva någon lång utvärdering av passet, och inget annat heller för den delen. Jag vill bara ha lite närhet. Så därför ska jag tycka lite synd om mig själv, eftersom jag sitter helt ensam inne på mitt rum.


Och jag är dessutom partysugen som ett as!!

Fler bilder från tävlingen


Sovmorgon

Idag har jag lite sovmorgon. Kunde ligga och sova till klockan 10! Har nämligen ingen specialidrott idag eftersom vi var iväg ner till Skåne i onsdags. Åker upp till skolan för att ha en lektion, och då ska vi se på film. Det är lagom tycker jag ;)

Summer ska gå på banan idag också är det tänkt. Sen rider jag ut lördag och söndag. Det låter bra!


Synd..

.. Att Summer är till salu och att jag inte kommer ha kvar henne länge till. För hon vill väldigt gärna ha ett Schockemöhle-täcke :)



Och jag vill också ha lite nya saker! Dessa från Kingsland och Schockemöhle skulle jag inte säga nej till.


Dagens ridpass

Dressyrade uppe i ridhuset. Från början var min plan att bara ta det lite lugnt, men jag fick ändra mig ganska snabbt. Det behövdes en riktig genomkörare istället :)
Värmde upp som vanligt. Gjorde lite öppna i skritten och sen mycket skänkelvikningar och tempoväxlingar i traven. I galoppen fick hon bara rulla på på volterna. Försökte hålla mig innanför spåret också hela ridpasset.
Jobbade henne lite i trav först, och det var då jag kände att hon behövde ridas igenom. Lite stel och tung var hon. Gjorde mycket tempoväxlingar osv. Tränade en del öppna också. I galoppen blev det mest övergångar och enkla byten. Dom gjorde hon superbra idag :)
Mot slutet kände jag verkligen skillnad på henne, och det känns väldigt bra! Att vi kunde komma förbi det där stela och jobbiga utan bråk :)



En liten Sumsum ute i mörkret efter ridpasset :)

Höstrusk



Det regnar och blåser - riktigt höstväder! Tur man har tillgång till ridhus när vädret är så här ;)
Jag blev så inspirerad igår på clinicen! Inte när det gäller själva hoppningen (fast innerst inne så blev jag det också..) utan att bara rida när allt ser så där lätt ut. Då vill man bara hem och hoppas att det ska gå lika bra, men det gör det aldrig x)

Lite bilder

Matilda har skickat ett par bilder från tävlingen i söndags. Msn fick rycket efter ett tag, så får be henne skicka resten snart :)



Clinic med Rolf-Göran

Igår åkte vi alltså ner till Flyinge för att kolla på clinicen med Roffe. det var riktigt intressant och lärorikt, även för mig som inte hoppar längre. Han red tre stycken olika hästar som han aldrig tidigare suttit på, en 4-, en 5- och en 6-åring. Han visade olika övningar som passar hästar som är i början av sin utbildning. Hästarna var superfina och han rider ju otroligt bra! Så ni som inte var där, ni missade något ;)





Vi åkte från Flyinge strax efter tio på kvällen, så jag var hemma i Målilla runt halv två i natt. Och idag ligger jag hemma med någon form av magsjuka. Alltid lika roligt.. Men förhoppningsvis är jag bättre framåt eftermiddagen. Summer måste ridas!



Skritt och plugg

Idag ska Sumsum ut och skrittas lite. Jag ska sitta med skolarbete första bara.. suck.

I morgon får Summer vila. Hon ska få nya skor, och då blir hon som sagt ganska öm. och i morgon ska jag även till Flyinge, på clinic med Rolf-Göran Bengtsson! Ska åka med specialidrotten. Det börjar klockan 19, så vi kommer vara hemma seeent. Men det ska bli riktigt roligt! :D


Vila

Summer vilade idag. Hon fick komma ut och äta lite gräs bara :) Men det var fullt med knott så kunde inte va ute speciellt länge..

Ska be Matilda skicka lite bilder från igår, så kommer de upp här så ni får se :) Är fortfarande så sjukt nöjd över Summer, ååh :)

Tävlingen

Har varit i Nybro och tävlat idag. Andra elitomgången.
Gjorde debut i FEI inledande, och jag är riktigt nöjd med det ritten. 61 %! P:1an gick också bra, men kunde varit bättre. 59 % fick jag där.

Laget kom på en femteplats tror jag :) Bra jobbat tjejer!

RSS 2.0