Gott nytt år!

ojojoj, nyårsafton idag! ska in i duschen nu, sen ge mig iväg till Emma :) senare blir det fest i Vena, det kommer bli bra, tror jag.

Gott nytt år i alla fall!

Tove

onsdag

idag har det mest varit häst, typ hela dagen känns det som.  mamma och jag åkte till Hägelåkra på förmiddagen och fixade iordning bland mina saker. tog med en del hem som jag kanske kommer behöva sen i Sinnerstad. resten packade jag in i skåpen.
sen for vi till Summer :) mockade och la in 2 säckar spån i boxen, och så red jag lite. väldigt skönt med ridhus! Sumsum var lika fin idag som hon var på träningen igår. trodde hon skulle va lite stel i alla fall efter vilan, men icke :)

nu ska jag se på Morden i Midsomer, oj oj oj vad bra! i morgon är det nyårsafton, hjälp...

Tove

tisdag

gick upp kl 7 idag och upptäckte att det var -10 grader ute, hmm... och kallare ska det visst bli. kanske skulle köpa ett par varmare skor? det blir lite jobbigt att gå runt i converse när det är -20, haha :P
släppte ut hästarna idag då, totalt livsfarligt! isgata hela vägen från stalldörren till hagen. Valle och Tuborg gled omkring som bara den, men Summer har broddar som tur är och det hjälper ju.

mor och jag planerade lite inför dressyrmötet igår som vi ska ha i januari :) det kommer bli rikigt bra, ett lag i div. 1 och ett i div. 2. jag är supertaggad!!

nu ska jag äta något, sen är det dags för träning!

Tove  


måndag

seg dag, inte gjort speciellt mycket. varit i stallet och fixat och ridit. Summer var piggelin idag, så vi får se hur det går på träningen i morgon... :P förhoppningsvis är hon inte alltför bråkig, men det brukar oftast gå bra när hon varit ifrån det lite :)

just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, haha. men mamma åkte iväg nyss, skulle skjutsa Ville och Felix till vattentornsbacken, så får väl vänta ännu längre.

fick min nya mobil igår också :) var inne i Kalmar ich bytte den. blev även lite annat inhandlat. köpte 2 nya täcken till älsklingsponnyn :)

Tove


lördag

sådär, nu har jag äntlign tid att sitta vid dator lite mer än bara en snabbis ;)
julen har varit väldigt bra, fick mycket fint på julafton :) vi var först hos mormor på dagen men kusinerna. massa mat och godis... for hem framåt kvällen, och då hade vi julafton här hemma.

igår och idag har det inte hänt något speciellt. har kollat på film med lillebror på han nya TV :P och ätit ännu mer... ridit Sumsum har jag också gjort, och idag var hon superfin! ska träna på tisdag, får så om vilämnar henne redan då hos Maria.

Tove


God Jul :)

julafton i morgon, hurra! gå upp tidigt och äta gröt, sen ner till stallet och fixa allt och pussa på Sumsum :) får skynda mig hem sen, för vid 12 ska vi vara hos mormor i Hultsfred. trevligt trevligt :) jag gillar julen, faktist.

idag har vi städat och gjort julfint. nu är granen på plats och alla paket ligger där dom ska :P

God Jul!

Tove

LOV!

helt otroligt underbart med jullov! :D
skoldagen gick snabbt, och var hemma innan 2 :) åkt till stallet och red Summer en sväng, mys mys.
nu ikväll har jag gjort julgodis, hehe. det gick ju som det gick. men  gott blev det iaf :P

julafton i övermorgon, galet!

Tove

måndag

skön dag :) 2 lektioner, sen hem och ta in Summer. blir ingen ridning idag, på tok för kallt! eftersom hon ändå inte är igång gör det inget att hon för ledigt några dagar extra, lilla mysponnyn. ska ge mig iväg till stallet om ett tag. kvällsfodrar lite tidigare idag eftersom dom kom in tidigare än vanligt.

i morgon är det sista skoldagen innan lovet, helt galet! :) det har gått så otroligt snabbt allting.

Tove

söndag

dagen har tillbringats i sängen och i stallet, väldigt skönt :) hovis kom idag, så nu har Sumsum fått nya skor och allt det andra. hade tänkt skritta en sväng efter skoningen, men jag höll på att frysa ihjäl. det får bli en liten runda i morgon i stället. är ju hemma tidigt :) ska tillbaka till stallet igen om ett par timmar. ska mocka och kvällsfodra.

i morgon är det skola igen, näst sista dagen innan lovet :D fyyy vad skönt!

Tove


snö!

fy vad mycket snö det har kommit! underbart! ska börjar sätta igång Summer idag :) det ska bli intressant... i mogon kommer hovis också, så då ska hon få på sig rätt skor, snösulor och broddar!

emma är här nu. åkte in till vimmerby igår, men det var inget att ha :P åkte hem o kollade på film istället, mycket bättre.
vi har varit ute och åkte pulka idag, det vi nice ;)

Tove

torsdag

en vacka kvar till julafton :D underbart!

just nu sitter jag i skolan och väntar på att alla ska komma :P åkte med mamma upp idag, för jag gick upp allderles för tidigt - 05.15! haha. vad gör man inte för att slippa gå till stallet :)

ikväll har jag träning, hjälp! hehe. sista träningen för i år blir det i alla fall.

det snöra som bara den ute nu! :D

Tove

!

jag hatar mig själv! :@ Morr!

HA-HA

Tove


yes!

nu är jag klar med alla frågor (skickat in dom också!) och har kollat igenom spanskan, hurra! 
 
nu ska jag gå ut med Bax. ska bara ta på mig ett par strumpor först, hehe

Tove

ny vecka

God morgon :)
sitter och kollar ut på snön och lyssnar på Kent, underbart! ska egentligen göra mina samhällsfrågor nu, så det är väl bäst att jag sätter igång med det snart.

idag fyller mamma år, men jag hann inte gå upp och säga grattis innan hon åkte till jobbet, hehe. just nu längtar jag till smörgåstårtan! senast jag åt det var på min konfirmation (!)

denna vecka är ganska lugn :) i morgon vet jag inte vad som händer, blir det skola eller inte? blir plugg hur som helst, för på torsdag har vi historiaprov. på kvällen är det träning som gäller på Dolores tror jag :P jag börjar bli väldigt sugen på att sätta igång Summer igen, men får vänta en vecka till :)

Tove


hehe, lille Bax :) tänk vad mysigt om han alltid hade varit så där liten... ska gå ut med honom en sväng sen. det har jag lovat!

söndag

så där, nu var denna dag avklarad! det har varit ganska slappt måste jag säga. vaknade senare än vanligt - 11.15 ungefär :P brukar annars vakna innan 10! jag vet faktist inte vad jag har gjort idag... tiden har liksom bara sprungit iväg. var i stallet med mamma och fixade lite, och lagat mat har jag också gjort. nu ska jag snart slita mig från TVn och gå till duschen i stället.
i morgon blir det en pluggdag hemma :) måste gå igenom spanskan och svara på 23 frågor om samhällsekonomi. mamma fyller år också, så då blir det väl lite firande också :) har hört att vi ska äta smörgåstårta!

jag var ute och gick med Bax förrut när det nästan hade blivit mörkt, och då fick jag den där känslan som man kunde få när man var liten - att man kanske får syn på tomten! haha. jag vill ha jul nu!

Tove


...

jag saknar mig själv, och allt som en gång var...




hungrig..

nu är allt fixat i stallet. det tog sin lilla tid, men nu har Summer fått julfint :) hon fick komma in lite tidigare idag, för jag började frysa och ville åka hem :P får fixa lite mer imorgon eller på måndag.

moster med familj har varit här, så det blev lite fika när jag kom hem. men nu är jag riktigt hungrig. jag behöver mat, nu, på en gång! ska springa ut och fråga mamma när hon ska börja laga mat ;)

ikväll blir det väl TVn som gäller, börjar bli ganska trött på det... i morgon ska vi i alla fall till körskolan :) inget luciafirande här inte! hehe

Tove


lördag

så, nu har jag vaknat till ordentligt :) gick upp 7.15 för att släppa ut hästarna, men det kändes som om jag fortfarande sov, hehe. gick och la mig i soffan sen när jag kom hem och kollade på Svamp Bob innan jag somnade igen :P

ska snart ta tag i mitt liv och börja städa mitt rum! damsuga och plocka iordning lite, mer orkar jag inte idag! sen blir det stallet och städa där! stormocka, borsta ur fönstret och plocka i ordning allt. ska försöka få med mig lite saker hem också som ska tvättas och fixas.
skulle egntligen åkt ut men Hanna till Maria och ridit Dolores idag, men känner att jag inter riktigt hinner med det. och så känns det bättre att rida henne på lektion först, det gick ju inte så bra sist jag skulle rida henne ;)

nej, nu måste jag klä på mig och slänga ut katten innan jag kan börja med allt!
Tjingeling

Tove


Svampbob, honom tycker jag om! :) haha! precis min humor :P

fredag!

fy vad skönt med fredag och helg nu! verkligen vad jag behöver.

långt inlägg, haha xD nu måste jag fixa lite saker, sen gå till stallet :)

tack och hej, leverpastej

Tove


jag döör!

KENT till Hultsfred 10 - kan det bli bättre? nästan inte..









torsdag

sitter och lyssnar på lite skön musik och försöker plugga till matteprovet, men det går inge vidare :P ska väl åka till stallet i stället och göra lite nytta :) jag lovade visst att jag skulle diska också, så det är väl bäst att jag gör det först.
mamma har åkt till Stockholm igen, så nu kan vi göra lite som vi vill ;) hehe


Vila i frid, Emil Kramer


Tove

-

Emma, hon är väldigt bra :) det är tur att jag har henne <3


:)

min mamma är väldigt snäll i bland :) idag kom det en Pikeurjacka som hon hade beställt till mig. tack! <3

var i stallet förut och fixade allt :) ska storstäda bland alla mina grejer snart, till helgen kanske? ska ta hem massa benskygg och lindor som ska tvättas och göra iordning tränsen och sadlarna.. mycket jobb.

nu ska jag plocka fram min samhällsbok och svara på lite frågor medans jag inväntar Bonde Söker Fru :)

Tove


onsdag

väldigt skön dag måste jag säga :) slutade halv 1! det är precis lagom tycker jag :P
ska snart åka till stallet och fixa allt hos Summer. nu har hon vilat en hel vecka, hehe

var ute hos Maria och tränade igår. fick rida Paganini eftersom att jag inte har någon annan att rida för tillfället ;)
det gick bra i alla fall :) men det är stor skillnad på ponny och storhäst! fick rida utan stigbyglar ungefär hela lektionen, så idag har jag träningsvärk :P ska rida Dolores nästa vecka - sitsträning! :O

tjingeling

(9 skoldagar kvar!)

Tove


måndag

varit hemma idag, fy Tove! men jag orkade verkligen inte... jag orkar ingenting längre. fan!

har i alla fall varit lite duktig: har mockat Summers box och kört in 6 skärror spån, bakat pepparkakor och gjort engelskan :)

nu ska jag kolla lite på Ullared och Paradise Hotel. sen ska jag sova! upp till skolan i morgon... jag är så förbannat skoltrött!

Tove

söndag

det har varit en väldigt lugn dag idag. det var tänkt att Summer skulle fått nya skor, men så blev det inte.

mamma håller på att göra pepparkaksdag nu, så i morgon blir det pepparkaksbak :) jag har verkligen julfeeling nu alltså, åhh!!

Tove

kalmar

hemma från Kalmar nu. Gaaaalet xD

gaah -.-

jag har verkligen jättetråkigt! Ville och jag sitter vid varsin dator, en här nere och den andra där uppe -.- jag vill göra något nu! Idol börjar om 30 minuter, så jag får väl lyfta på röven och ta med mig datan till TVn i stället.
ska till stallet och kvällsfodra sen - längtar! haha :P ska pussa massa, massa på älsklingsponnyn <3 hon har sin lilla vintervila nu, så ska inte rida henne på 3 veckor... jag kan erkänna att det är lite skönt att inte behöva ge sig ut i mörkret med hästen, hehe :P ska sätta igång henne den 22/23 december, sen flyttas Summer till Sinnerstad 1 januari. jag kanske redan har skrivit allt det här innan? jag har liksom ingen koll på läget ;)

just nu sitter jag nere i köket och lyssnar på Neverstore. det tycker jag om :) men annars är allt tråkigt, precis allt.

Hej då


hemmakväll men lillebror

äntligen fredag :D hurra! och bara 12 skoldagar kvar innan lovet. det låter väldigt bra i mina öron måste jag säga! :)

är ensam hemma med Ville i kväll. ska äta pizza och kolla på Idol :)

imorgon blir det Kalmar med Emma, och på söndag ska mamma och jag till Tommy med Sumsum så att hon får nya skor :)

Tove

-

jag kan inte skilja på om jag vill vinna er
Och jag kan inte skilja på om jag vill vara med er
O jag kan inte skilja på om jag vill bli av med er
O jag kan inte skilja på om jag vill skada er
Men ni om någon borde förstå att man inte gör såhär emot mig...


Ni ville prata häromdagen
O helt plötsligt blev det tyst
Jag undrar vad som hände
Vi som skrattade nyss
Ni trodde säkert att jag hoppats
På nått som aldrig ska bli av
Men jag har aldrig lyssnat när ni lovat
Aldrig ställt några krav

Besviken!





haha

när jag kom hem satte jag mig framför TVn och kollade på film typ, och så somnade jag ;) haha! men det var ganska skönt faktist :P

ska snart ge mig iväg till stallet. ingen ridning idag, för nu börjar Summers lilla vinterlov :) ska sätta igång henne igen på jullovet.

du om någon borde förstå att man inte gör så här mot mig...

Tove

kallt

är det bara jag som verkligen tycker om vädret just nu? :D äntligen lite minusgrader! hoppas att det håller i sig, och att vi kanske får lite snö till jul i alla fall :)

nu ska jag göra lite här, har nämligen samhällslektion just nu... vi slutar om 1 timme ungefär.

Tove

duktig :)

nu har jag varit duktig igen! herre gud, jag blir nästan förvånad själv.
jag skrev klart min svenskauppgift om Dagen då världen gick under direkt när jag kom hem! jisses alltså. det har nog aldrig hänt innan. fast jag var nästan lika duktig igår också. jag sätte mig med spanskan innan jag åkte till stallet :D hehe

nu ska jag äta lite och vänta på att mamma kommer hem. sen ska vi åka till Maria och träna :) eller jag ska träna, inte mamma... hoho! nejnej

Villes musiklärare ringde förut och sa att Ville skulle spela klarinett i morgon. det får jag inte glömma att säga!!

nu behöver jag mat! börjar tröttna på pepparkakor...

Tove

tiiisdag

tjingeling

sitter på sista lektionen nu. slutar om en halvtimme, och då ska jag skynda mig till bussen. ska hem och ta in min ponnyplutt <3

hoho

Tove

träning ikväll, 19.30. tjoho!

RSS 2.0