dagens ridpass

det blev ett lugnt ridpass idag. det var ganska fullt i ridhuset, så det gick inte göra så mycker mer än att rida på volten. Summer var fin i alla fall :) gjorde lite bakdelsvändningar för att känna att hon lyssnade på mina hjälper.
skrittade ut en liten sväng också. vädret är ju helt underbart när solen är framme!

datumen för omgångarna i division 1 är klara nu! på tiden...

2 maj - Mantorp

9 maj - Rappestad

5 juni - Nykyrka
(ej bekräftat)


God morgon!

hann inte uppdatera igår efter träningen, men nu har jag tid. sitter i skolan och väntar på att alla andra ska komma...

Summer gick bra i alla fall. inte super, men det kan man ju inte förvänta sig när hon har blivit riden ute hela helgen :) tränade öppa och sluta i galopp, och det var rikigt jobbigt. det blev inte helt bra förens på slutet. tränade lite annat också.
det blir ridhuset idag igen, för att fortsätta träna på det vi gjorde igår. rider ut på onsdag, och på torsdag får hon vila.
bra. då har jag bestämt det. skönt.


Bilder.

nu har Matilda skickat bilder från tävlingen förra helgen, kalasbra!
dagens ridpass

har varit i stallet nästan hela dagen, det gillas :) red ut med Emma två gånger. först red jag Summer och hon Dolores, och andra gången red jag Love You och Emma red Paganini. det gick jättebra båda rundorna.
hade hoppsadeln på Summer idag, mycket skönare! det där med dressyrsadel är egentligen inte riktigt min grej, hehe. när jag har Summer hemma rider jag nästan alltid i hoppsadel, eftersom jag rider ut så mycket.

kväll ska jag sitta framför TVn och kolla på hästar :) först Ponnyakutan 19.00, och efter det Världscuphoppning kl. 20.00.
tittade på dressyren igår. jag tyckte Patrick Kittel gjorde en jättefin ritt, synd bara att han inte fick så höga poäng... men ingen häst är ju häftigare än Totilas! helt galet...


Hej Hopp!

vi har hållt på med "Påskstädning" hela förmiddagen, och mamma håller på fortfarande. jag däremot tröttnade för länge sen, och nu ska jag ta tag i mitt liv lite och gå ut en sväng i det fina vädret.
som sagt rider Kristin Summer idag, men jag bestämde mig för att mocka och det själv, så åker ut till stallet lite senare.har varit väldigt hoppsugen den senaste tiden, helt galet! jag måste ta tag i det någon dag och hoppa lite med Summer. det skulle nog hon också tycka va roligt :)

dagens ridpass

har ridit både Summer och Melody idag. med Summer fortsatte jag lite med det vi gjorde på träningen igår, och det gick bra! måste verkligen tänka på att hon inte blir för böjd i vänstervarvet. det är svårt.
med Melody blev det mest massa övergångar och lite annat, för hon var jäkligt pigg! hon gick skitbra, men allt gick på tok för snabbt, haha. skrittade ut en liten sväng sen, skönt.

i morgon blir det nog ingen ridning för min del, men Summer får gå i alla fall. Kristin ska troligen låna henne i morgon och skritta ut med Emma :) om det inte blir så skrittar jag nog ut i alla fall.

nu ska jag ha fredagsmys, haha! tjing


träning

kom hem från stallet för typ en timme sen. träningen gick ganska bra. har börjat med lite svårare och jobbigare saker nu, så det blir lite bråk med Summer ibland. skulle rida sluta från kvartslinjen till medellinjen, sen skänkelvikning tillbaka till kvartslinjen och så sluta igen. sick sack liksom. det tog ett tag innan det blev bra. jobbade en hel del med galoppen i vänstervarvet. hon blir lätt förböjd, så stälde henne utåt, och vände henne bara för ytterhjälperna på en liten fyrkant. det funkade bättre.

åkte med mamma hem från skolan idag. följde med henne in och köpte hundmat, och passade på att köpa nya "hållare" till mina stövlar. Bax bet sönder dom förra...

nu ska jag fortsätta kolla på Antikrundan, så jag säger god natt. haha

gårdagens ridpass

red ut med Emma igår, och ja... det gick väl bra. haha! galopperade ganska mycket. det var ett tag sen jag red ut utan att bara skritta. Summer tyckte det var kul, och hon var lite trött när vi kom tillbaka.
sen var det dags att rida Danne, hehe. det gick bra faktist, han var lättare än jag trodde. red lite tempoväxlingar så han skulle komma igång lite bättre, och på slutet gick hem bra! då höll han tempot utan att jag behövde driva hela tiden ;) det är faktist kul att rida lite svårare hästar ibalnd. Summer gär ju så bra nu, så man behöver liksom inte kämpa så mycket för att hon ska gå ordenligt, men med t.ex. Melody (och Danne) måste man rida mycket mer för att det ska hända något. kul!

kväll har jag lektion för Maria. ska gå igenom protokollen från tävlingen, och se vad vi ska förbättra. det är en del :PLaget: Emilia och Bullen (Peter på bilden), Jag och Summer, Emma och Love You, Kajsa och Romeo, Matilda och Fabbe

gårdagens ridpass

Summer va fin igår, som alltid nu för tiden. jag red inte så länge, för jag var verkligen inte på ridhumör... tränade lite öppna på slutet när hon blivit mer lörgjord, och det gick kalasbra. nu börjar det funka som det ska, bara slutorna som måste bli bättre. har stora problem just nu med att bakdelen hamnar före, efter som att Summer är så "slingrig".
om det fortfarande är ljust när jag kommer till stalet idag så rider jag nog ut. bokade träningstid tills i morgon, väldigt bra!

stallet snart.

snart kommer Edgrens och hämtar mig, och sen åker vi till stallet. dagens plan är att dressyra lite. har inga direkta idéer om vad jag ska träna på, utan det får vi se när jag sitter upp. jag tycker att det är jättesvårt att bestämma innan att "det här ska jag träna på idag". jag vet inte riktigt varför, men det bli mycket lättare att hitta på övningar när jag redan sitter på hästen. visst, någon plan har jag ju med ridpasset, men just övningarna är svårt.
jag får uppdatera en gång till sen när jag är hemma igen, tjing!

ny vecka

rubriker är något som är väldigt svårt. det känns som om man alltid skriver samma sak, hehe.
men som sagt, ny vecka. det händer inget speciellt. ska boka in ny träningstid för Maria och träna lite själv så klart. ska försöka hinna med att rida ut lite mer också. det har blivit väldigt mycket ridhus dom senaste veckorna, och jag känner att Summer börjar bli trött på det. jag skrittade ju ut igår, och det tyckte både hon och jag var väldigt skönt!

idag får hon vila i alla fall, så långt har jag kommit med min planering :P  ska vänta på att mamma kommer hem, sen åker vi ut till stallet. vi flyttar nog hem henne snart, till påsk i alla fall hoppas jag. Emma och Matilda flyttar sina ponnys i helgen, lite avis är jag ;)

nej, nu ska jag göra något vettigt. ta in hunden till exempel. tjing!

tävlingen

var hemma ganska sent igår, kom tillbaka till stallet 22.45 ungefär. Summer skötte sig jättebra hela dagen!

första klassen, Lag 03, kändes hon jättefin. fick 59,43%, men eftersom domaren dömde väldigt lågt så är jag supernöjd med det. jag slutade 3:a, precis utanför placering.
i Lätt A:P1 gick hon ännu bättre! där fick jag 59,74 %, och den klassen är ju högre och bedöms lite hårdare så jag är verkligen jätte, jätte, jättenöjd!!! slutade 7:a utav 12 starter.
detta var bara bara min och Summers andra regionala tävling, så jag är glad för att det gick så bra som det gjorde.

åkte till stallet ganska tidigt idag och skrittade ut en ganska lång runda. bara långa tyglar, rakt fram :)

kommer kanske lite bilder senare, om jag får sno några av matilda ;)

helg!

sitter i skolan nu och har samhäll. vi slutar snart, och då blir det stress! emma ska hämta mig inan fyra, och då ska vi till stallet. jag ska rida Summer och Melody, mocka åt båda, göra Summer fin och putsa sadel och träns, för i morgon är det tävling! så fort vi kommer hem från stallet ikväll ska iväg på fest en stund.

som sagt, tävling i morgon - och jag är supertaggad! första klassen startar kl. 13.00, så vi behöver inte åka så tidigt, vilket är väldigt skönt för det tar 2½ timme till Ljungby. vi hinner fixa ganska mycket med hästarna på morgonen innan vi åker. ska ta med oss Romeo i vår transport. det är bra, för då står Summer lugnt mellan klasserna :)

nej, nu ska jag försöka hänga med lite i Christians diskussion om massmedia. det är inte roligt. jag vill hem. nu.

ledig

vi har studiedagar idag och i morgon, väldigt skönt måste jag säga :)

red ut med systrarna Edgren idag, hehe. tog det lugnt efter helgen, så det blev bara skritt till Tveta fram och tillbaka. gick in till Maria sen och tittade på filmen från igår när vi red våra program. jag tycker verkligen inte om att se mig själv rida, det ser så illa ut :P

i morgon får Summer vila, onsdag lite dressyr, torsdag träning, fredag lite lugnt och bara finslipa lite, lördag - TÄVLING! hjälp...

i morgon är det ingen vanlig dag heller.. HAHA :D

träningsläger

sådär, nu är sista dagen avklarad och Summer var lika fin idag som igår :)

Lördag: jag hade min lektion först, kl 9! Summer var jättefin och lösgjord från början. vi tränade på sånt som kommer i programmen sen, och så red jag igenom Lätt A:P1. Summer har blivit så himla cool. nu förstår hon nästan allt och blir inte så stressad som hon blev förr.
satt sen och tittade på alla andras träninger, mycket intressant. man lär sig mycket av det.
på eftermiddagen red vi i grupper. Division 2 först och vi "stora" sen. då övade vi lite vägar med våra egna hästar, innan vi bytte! jag red Love You, och Kajsa fick rida Summer :) det gick bra, kul att rida lita andra hästar ibland, man lär sig mycket av det. på slutet bytte vi tillbaka igen, och övade på lite småsaker. jag fick öva lite travökningar och det gick verkligen jättebra :D

Idag, Söndag: jag red min lektion vid samma tid som igår. Summer var nästan ännu finare idag!! tränade öppna i trav och galopp, enkla byten och lite annat som man alltid måste göra :P tränade lite piaff på slutet, och Summer börjar förstå vad det handlar om nu :) trampade lite själv utan att Maria petade på henne!
på eftermiddagen red vi i samma grupper igen. innan bar vi in dressyrstaketet, så hästarna fick lite träning. vi fick värma upp så som vi skulle gjort på trävling, och sen fick vi rida programmet, Lätt A:P1. Summer var inte riktigt lika fin som innan. både hon och jag var trötta, så det blev inte samma tryck i traven som hon annars har.

jag är supernöjd med helgen! alltid bra med lite intevsivträning, så man kan komma igenom med nått som är lite svårt. kul också at träffa dom nya tejerna lite mer :) jättetrevliga!

Matilda tog jättefina bilder med sin systemkamera, så kanske snor någon sen och lägger upp här ;) men just nu ligger kameran i ridhuset xD

ska tävlia på lördag, iiiiihh! LAG 03 och Lätt A:P1 i Ljungby.

i morgon ska jag rida ut!!!!!! punkt slut.

vilken ponny jag har!

Ville bara säga att jag har den finaste ponnyn i världen :D i bland är hon bara helt otrolig, min fina <3

skriver mer om träningarna idag någon annan gång, nu ska jag äta och chilla lite :)

fredag!

underbart med fredag! sitter i skolan nu och väntar på att dom andra ska komma.
nästa vecka är vi lediga måndag och tisdag hur skönt som helst!

åkte ut till stallet med frida igår. red Summer lite i ridhuset och det gick kalasbra :) hon vilade ju i onsdags, så hon var lite stark och drog iväg i början. gjorde lite tempoväxlingar i trav och galopp för att hon skulle lyssna bättre och komma tillbaka lite. tränade öppna en del också, och det gick bra!

idag ska jag rida Melody också. får se ur det går sist var hon inte alltöför rolig..

kan ju också bara säga att jag håller på att bli sjuk, eller ja.. jag är nog redan det. förskyld, blä!

onsdag

oj oj oj vilken dålig uppdatering det var här, men jag har inte varit på blogghumör den senaste tiden.

igår blev det skritt ut med Summer i alla fall, jätteskönt! det har varit så dammigt i ridhuset dom senaste dagarna, och det har gått allderles för lång tid sen jag red ut sist. det är inte så många veckor kvar för Summer i Sinnerstad. ska bli skönt att flytta hem henne igen.

ska inte till stallet idag, så Summer får vila.

tisdag

en vecka kvar tills jag fyller 17 :P

red Summer lite lätt i ridhuset igår. det blev inte så mycket, eftersom det var ganska dammigt och så skottade dom ridhustaket :P Summer var ganska lugn trotts allt :) hehe

fick tiderna och det inför helgen också. jag ska rida först, kl. 9 :)

trött!

sitter i skolan nu och är vääldigt trött! jag begöver egentligen inte vara här, men det är så smidigt att åka med mamma ;)

har varit lite dålig med att uppdatera under helgen. i lördags red jag både Summer och Love You, och det gick bra med båda :)

(nu kom emma!)

igår red jag ingenting, hon fick vila :) Summer har fått ny hagkompis också, Evelyns lilla Laura :)

nu ska jag vara lite social, tjing!

gårdagens träning

god förmiddag! :) idag är jag på väldigt bra humör, det beror nog på det fina vädret och att det ska bli plusgrader nästa vecka.

jag orkade inte blogga om träningen igår när jag kom hem, så jag gör det nu istället.
Summer var som vanligt hur fin som helst :D det var länge sen nu som hon hade en dålig dag.
började lektionen med att rida över bommar, för att få igång bakbenen lite bättre. hade lite problem i blrjan, för Summer ville bara dra iväg och hoppade över bommarna istället... när hon gjorde som hon skulle och jag red henne bättre tränade vi lite travökningar, och det gjorde hon jättebra! Summer har inte något speciellt steg precis, så det var jättebra för att vara Summer :) tränade också tempoväxlingar i galoppen, öka ordentligt på långsidan, och samla henne så mycket som möjligt på kortsidan - utan att hon blev för låg i formen eller tappa den helt. det gick också jättebra! Summer är en riktig liten superponny <3
nästa träning blir om en vecka, när vi har träningsläger.

idag hade det varit perfekt att rida ut, om det inte hade varit isgata precis över allt! så det får bli ridhuset i stället, men det är upptaget fram till klockan 18, så jag får vänta ett tag.


fredag

underbart med fredag!

Summer var jättefin igår också :) mjuk och avslappnad redan från början. jag red inte så länge, för det hade hunnit bli ganska sent innan vi kom iväg till stallet.
har träning ikväll, och det ser jag fram emot! nästa vecka har vi träningsläger med lagen hos Maria :D det komer bli väldigt trevligt.


dagens träning

ojojoj vad bra det gick ikväll :D ibland är hon bara för fin, Summer! hon var ordentligt lösgjord redan från början, så vi började med lite piaff :) gick rikigt bra nu. det var ett tag sen vi tränade det, men det gick jättebra. tränade lite öppna, sluta, samlad galopp, halter och så. Summer var sjukt fin hela tiden!

red med nya paden också, och det funkade helt ok. hade nya schbraket också + nya handskarna. finfint


mot stallet!

nu ska jag snart iväg till stallet. har träning ikväll, kl. 19.30...
ridningen igår gick helt okej. det gick inte superbra med Melody. hon var ganska stark och tung. med Summer gick det mycket bättre. jag red henne inte så länge, för det var så mycket folk i ridhuset.

det blir föresten ingen tävling i helgen. det var för få anmälda, så ska nog åka till Ljungby istället den 20:e.

nu måste jag skynda mig, tjing!

Göteborg Horse Show

nu kommer det ett lite längre inlägg om helgen!

åkte med Emma, Sara, Matilda och Malin på fredagmorgonen. vi hann inte till Scandinavium till kl. 10, så vi missade lite där i början :P annars tittade vi nog på alla hopp-, och dressyrklasser. sprang ju självklar omkring inne på mässan ett antal gånger under helgen också, och det blev en hel del köp. åkte som sagt hem igår efter Världscuphoppningen. var hemma i Tillingeby igen innan 22.

Matilda: "Titta! Där kommer en tävligsryttare och rider!"  HAHA!

nya publikfavoriten blev ju såklart Abdullah Al Sharbatly :D oj oj oj

helgens inköp:

Fårskinspad - Jacson

Vitt dressyrschabrak - Mias Ridsport

Boots, ett par med fårskinn och ett par i gummi

Kavaj - Pikuer

Tävlingsskjorta - Pikuer

Vita benlindor - Glen Gordon

Dressyrschabrak med benlindor i samma färg

"Slickeburk"

Handskar - Roeckl

Fleecetäcke - HL

Svarta lädertyglar

Ska ut till stallt idag nör mamma kommer hem. ska rida Summer, och troligen Melody också. Vi får se hur det blir med det.

RSS 2.0