Sovmorgon

Jag fick lite sovmorgon idag, eftersom vi har ÖppetHus på skolan. Börjar inte förän klockan 14.00, men jag måste åka upp redan vid halv 12. Dumma tandläkare.
Eftersom "skoldagen" slutar 19.30 ungefär, så åker jag till stallet nu och fixar allt. Summer får dock vila idag. Hinner inte rida henne nu innan bussen går.. Ville ju inte gå upp huur tidigt som helst!


Dagens ridpass

Idag var Summer riktigt fin, efter att hon hoppat runt 5-10 minuter medans jag försökte skritta fram.
Flyttade henne väldigt mycket i skritten och var noga med ställning och böjning.
Gjorde mycket övergångar på rakt spår i trav. Red ganska länge innan jag galopperade, eftersom hon var så stimmig där i början. Så när jag väl galopperade sen var hon superfin. Red bara på en stor volt och väldigt rund och låg form.
Idag var det roligt att rida! Hade gärna ridit en stund till, men måste ju tänka på att hon inte är igång nu :) 


Gårdagens ridpass

Tog det ganska lugnt igår. Mycket arbete i skritt. Hon är ju ganska stel nu i båda sidorna med tanke på att hon inte blivit riden seriöst på 4 veckor, men det försvinner snart hoppas jag, med mycket lösgörande arbete den närmsta tiden :) I traven var hon fin hade hade en härlig framåtbjudning. Hon rann dock i väg lite i början och det gick bara fortare och fortare. Galoppen var lite spänd och så där, men det blev också bättre efter en liten stund. Gjorde mycket övergångar, trav-skritt och galopp-trav.



Det blir nog ett liknande pass idag också. Beror lite på hur mycket folk det är i ridhuset, och när jag kommer iväg till stallet över huvud taget. Hehe.  


Måndag

Min inspiration försvann någon gång förra veckan. Fy.
Summer är snart helt återställd och går nu utan bandage :) Så jag kan rida lite mer. Problemet är bara att jag inte orkar, och tycker allt annat är mycket roligare. Dumma mig! Förra veckan gick hon bara 2 dagar.. Men ska ta tag i det nu. Och hon har trots allt sin lilla vila nu, när hon bara ska få ta det lite lugnt.


Vårdcentralen

Idag skulle jag egentligen haft lite sovmorgon, eftersom det skulle vara onödigt att åka upp till skolan innan jag hade tid nere på vårdcentralen i Mörlunda. Men det sprack ganska fort! Tåget vi skulle åka hem med från Kalmar igår var inställt och det kom ingen ersättningsbuss för oss som skulle till Hultsfred, så vi tog ett senare tåg (eller buss blev det ju..) och var alltså hemma vid halv 9 ungefär. Jag skulle egentligen ridit Air Force där på kvällen, men det fick bli på min sovmorgen idag istället. Han var ganska trött idag, men snäll! Hann rida Marias egen unghäst också lite snabbt, och han var verkligen superfin idag! Mockade och bytte bandage på Summer också där emellan :)

Sedan fick jag skynda mig iväg! Kom 10 minuter sent, men jag fick vänta en stund i alla fall. Så lite innan 11 fick jag komma in, och själva undersökningen gick ju på ett par minuter, men är doktorn väldigt pratglad tar allt mycket längre tid.. Så att hinna med bussen upp till Hultsfred vid halv 12 som jag hade planerat var bara att glömma. Och hade inte mycket bensin i bilen heller, så fick helt enkelt stanna hemma. Kunde tagit en senare buss upp, men kändes ganska onödigt att åka upp för att ha lektion i 30 minuter och sen åka hem igen. Slutar ganska tidigt idag nämligen :)
Man jaja, jag har varit lite duktig här hemma idag stället!

Trött tjej!

Känns som om jag ligger lite efter här då va..

Kör en liten snabb genomgång av de dagar jag missat! + det som händer nu i veckan.

Torsdag - Kommer inte ihåg vad jag gjorde. Kan ha varit då jag red Summer i ridhuset och alla andra fick hålla undan för att inte bli överridna, haha! Då var hon knäpp.
Fredag - 6 år med Summer! Lite fest på kvällen.
Lördag - Red ut på Rembrandt! Han var superduktig. Red ut på Summer också sen. Åkte till J på kvällen.
Söndag - Kom hem vid 4 ungefär. Åkte ut till stallet och pussade på min fina ponny :)

Idag - Red Summer på utebanan, och hon kändes super! Travade och galopperade lite mer. Dock spänner hon till så fort hon hör något, och så ger hon sig iväg.. Och det tar liite för lång tid innan man får henne lika fin igen.
I morgon - Ska till Kalmar med klassen. Hem sen och rida unghäst + Summer.
Onsdag - Vårdcentralen på förmiddagen, sen till skolan, sen stallet.
Torsdag - Skola och stall. Tror inte det händer något mer.
Fredag - Försöka komma ut med Summer i skogen eftersom jag är hemma tidigt. Sen kör jag visst hela kvällen!
Lördag - Ska tydligen göra "adventsfint" hemma, rida, och sen fest på kvällen.
Söndag - Stalljour! Och första adventsmys med alla i stallet.  


Onsdag

Idag har jag hjälp Maria med de två unghästarna. Red helt själv på både Rembrandt och Air Force 1. Supersnälla båda två! Travade och galopperade runt fyrkanten.
Summer skrittade jag ut på. Det tyckte hon om :) Såret läker bra, så jag hoppas det kan bli en skorpa på det snart så att hon slipper bandage och grejer, och så att jag kan börja rida henne lite mer.

Växjö igår

Igår var alltså jag, Emma och Matilda i Växjö. Kom dit runt halv 12, och då började vi kika lite efter balklänningar innan vi gick och åt kinamat. Fortsatte kolla på klänningar efter det, och så gick vi i lite andra affärer också. Vid 15.30 var vi på bion för då började Twiday! Först visade dom alltså Twilight, sedan var det en lite längre paus innan de visade New Moon. Efter den var det en kortare paus innan Eclipse, och sedan, lite efter midnatt var det dags för världspremiären av Breaking Dawn Part 1. Jag ska väl inte säga alltför mycket om filmen, men ojoj vad bra den var. Bäst hittills! Vill bara se den igen och igen och igen nu, haha.
Bion var slut runt 2, och vi lämnade väl Växjö kring halv 3. Var hemma vid 4 på morgonen, lite lagom trött efter att ha kört hem hela vägen x) men det gick bra.

Summer vilade alltså igår. Kajsa mockade och Anna bytte bandage :)


Rösa på Roffe!

Rösta på Rolf-Göran Bengtsson. Han om någon förtjänar att vinna Jerringpriset!

http://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/

Sammanfattning

Kör en liten sammanfattning om helgen, dagen och morgondagen.

I lördags drog vi till pumpen. C-o kom och hämtade mig här sen åkte vi och hämtade emma innan vi åkte dit. Det var riktigt roligt! Och vi hamnade på Black Jack's hemsida ;)




När det var slut åkte vi till Målilla igen. Efterfest hos Mathias till klockan 8 på morgonen!



Kom hem vid 4 typ på söndagen, igår alltså, och då körde jag hem Emma innan jag åkte till stallet. Fixade Summer lite snabbt bara :)

Idag har jag faktiskt ridit henne lite. Bara skrittat runt i ridhuset. Hon var pigg och glad :)

Nu ska jag snart bege mig till Tälleryd igen, för i morgon åker jag och systrarna Edgren till Växjö! Vi ska kolla lite efter balklänningar innan Twiday! Åååh, det ska bli så roligt!!

Dagens alla ridpass

Tre st idag också. Rembrandt var superduktig idag. Red själv runt fyrkanten. Galopperade i båda varven också. Med den andra unghästen travade jag för första gången, och det var inga problem! Båda två är så snälla så :)
Red Romeo sen. Ut och galopperade.
Gick en kortis med Sumsum också. Lilla hjärtat börjar bli lite stimmig nu efter två veckors vila.


Dagens ridpass

Började med Marias egen unghäst. Han var finfin idag också, och jag galopperade på honom för första gången. På slutet tog Maria av linan och jag kunde styra runt lite själv på spåret för första gången.
Sedan gjorde vi en annan unghäst som ska ridas in. Skrittade lite på honom bara.
Red Romeo sist, och det gick så bra så. Han är ingen lättriden ponny precis, men tycker jag fick ganska bra ordning på honom iaf :) Eftersom jag inte ridit "på riktigt" på två veckor, så red jag verkligen ordentligt idag och gjorde mitt bästa. Haha!


Romeo och Summer

Fredag

Är i skolan nu och väntar på att nästa lektion ska börja. Jag kommer förhoppningsvis hem vid tre idag, och då ska jag ut till stallet nästan direkt. Ska hjälpa Maria med två unghästar och så ska jag rida Romeo. Självklart fixa allt med Summer också!


Torsdag

Åh, i morgon är det fredag. Det innebär helg, vilket i sin tur innebär att det inte är någon skola, och alltså är man ledig. Och eftersom man är ledig kan man göra vad man vill! Nästan.

Idag har jag gjort det vanliga. Skola och stall.
Gick med Summer några varv på utebanen i mörkret. Suck, börjar bli lite trött på de nu.. I morgon ska jag få rida lite iaf. Unghästarna, men det är ändå något. Ska bli roligt :)


Ponnydressyren i Strömsholm, bild tagen från Dressyrmupparna.
Hahah

Bild på Summers sår

Såhär såg hennes sår ut igår. Det är mycket mycket finare nu än vad det var i början på veckan, så jag hoppas att det håller sig så fint nu.
Det ser lite äckligare ut på bilden än i verkligheten ;)  


Onsdag

Åh jag är så fruktansvärt ridsugen! Ska kanske rida Romeo på lördag, och Summer ska börja skrittas nästa vecka så jag får försöka stå ut lite till.

Gick med Summer i ridhuset lite idag. Hon är så knäpp ibland, haha! När de andra i ridhuset red förbi henne så började hon småtrava mot dem med öronen bakåt som om hon skulle attackera typ. Sånt får hon för sig ibland, fast hon egentligen inte alls skulle göra det. Lilla sötponny.


Favorit i repris


Min fina Summer! Bilder som Anna Attlid tog en dag i hagen för ett par år sedan. Den tredje bilden var även med i almanackan som följde med i tidningen Hästen det året.

Tisdag

Ikväll har vi haft styrelsemöte med Mårk. Trevligt :) Pengarna som ska gå till elitlaget har kommit in nu, så det gäller bara att hitta ett täcke som vi ska ha.

Var ute och bytte bandage på Summer och mockade hennes + Romeos box. Det tar sin lilla tid, det där, även att jag inte rider. Ibland undrar jag verkligen vad jag håller på med, haha!


Köpte nya självhäftande lindor igår. Det fanns rosa och lila, men dom var smala :(
Nu ska jag snart sova. Upp klockan 6 i morgon och följa med mamma och lämna nya bilen i Högsby på lagning.. Huu


Måndag

Jag har ju inte så mycket att skriva om när jag inte rider känner jag. Summer får vila helt denna vecka också, sen nästa vecka tänkte jag börja skritta lite om allt verkar okej :) Det vänstra knät ser finfint ut, men det andra är jag lite orolig för eftersom det är så pass djupt. Det kommer ta tid innan det har läkt!
Hoppas innerligt att det inte blir några fula märken sen..


Dagen

Åkte till V-rum igår kväll, sen till Metro, och efter det tillbaka dit igen. Kom hem mitt på dagen, och då hade Emma och jag lite mys med chirre och dirre framför Marley och jag. Åkte ut till stallet sen när Emma farit hem. Gjorde det vanliga med Summer, och sen gick jag lite med henne uppe i ridhuset. Hon börjar bli ganska rastlös nu, hehe. Men såret läker ganska bra, vilket är väldigt skönt :)

Nu ska jag kolla lite på Beck. Jag är helt slut både i huvudet och kroppen, så jag somnar nog snart! God natt


9 st i en bil på väg till Metro. Galet.


Vila i frid..

Hickstead! Kan inte riktigt förstå det.. Fy vad hemskt.  


Dagens vill ha!


Kingsland Matador, Hoodtröja
ca. 1300 kr

Den skulle jag inte säga nej till, riktigt snygg tycker jag! Gillar texten på armen. Det är nästen den som gör det liksom ;)

Lite lätt uttråkad!

Ja, jag har inte så mycket att säga egentligen, eftersom jag inte rider något på Summer. Åkte ut nu på morgonen/förmiddagen som vanligt. Hon fick sin lilla sputa och lite mys innan jag satte på nytt bandage och hon fick gå ut i hagen. Jag längtar till såret har läkt lite mer så jag kan börja skritta henne iaf :)

Men lite får jag ju ändå rida, eftersom jag hjälper Maria med att rida in hennes unghäst, Rembrandt. Även om det inte riktigt är att rida, så är det ju iaf något. Idag travade vi lite mer i båda varven och han fortsatte att sköta sig exemplariskt! Duktig kille :)


Min fina lilla tjej!

Sista lovdagen.

Idag är det sista dagen på lovet. Jag skulle behöva vara borta från skolan en vecka till, minst! Den här veckan har gått på tok för fort.

Summer har fått sin dagliga dos av pyssel. Jag släppte ut henne utan bandage nu på det lilla såret. Sprutade på lite plåsterspray bara.
Gick med henne en liten runda också, och hon hade himla bråttom på hemvägen, hehe. Fick säga till henne några gånger att ta det lite lugnare så att jag också hann med. Men det är skönt iaf att hon är pigg och inte har ont någonstans :)

Unghästen var jätteduktig idag! Travade för första gången under ryttare utan några konstigheter. Så himla snäll :)


Lite sugen..

Jag är lite sugen på ett par nya ridskor. De som jag har nu har blivit för stora (?) fast det är iofs bra på vintern så man kan stoppa i foten även när man har tjocka sockor. Men skulle behöva ett par nya. Det kan vara skönt att inte behöva ta på sig stövlarna varje gång man bara ska ut och skritta till exempel.

På tal om mina stövlar - jag var inne med dom och fick dom lagade igår! Jag hoppas att de håller nu bara, annars måste jag lämna in dom så de får byta hela dragkedjan. Fast nu har jag ingen användning för dom iaf.. Summer ska inte ridas på ett tag, och jag använder mina gamla stövlar när vi håller på med unghästen, eftersom de är mjukare. 


De här är jag lite sugen på isf. Veredus Soprano. De är tydligen väldigt sköna och håller bra + att de är snygga :)


Bättre!

Summers sår ser bara bättre och bättre ut. Skönt! Idag övervägde jag till och med att låta det mindre såret vara utan kompresser och bandage, men till slut satte jag på det iaf innan hon fick gå ut för att vara på den säkra sidan!
Har promenerat en liten runda med henne också. Det är bara bra att hon rör på sig under kontrollerade former, hehe. Inget spring och inget bus. Hon är lite rastlös nu Summer. Ska fara runt och pilla på allt :)



Gjorde unghästen på förmiddagen också, och idag skrittade jag på honom uppsutten. Igår hängde jag bara på honom i skritt. Det var inga problem, det är bara uppsittningen som han tycker är lite spooky. I morgon kan vi nog trava lite. Han är en duktig liten häst :)

Onsdag

Fortsätter att fixa och styra med Summer och hennes står. Det tar tid och det är mycket jobb. Först ge henne pencilin (fast det får Maria göra, vill inte spruta min egen häst..), tvätta såren med saltkoklösning, ta tempen o.s.v Och sedan ge henne lite ir-terapi på båda benen för att det ska läka bättre, och lägga om nytt bandage eller vad man nu ska kalla det. Såret på vänster knä ser väldigt fint ut, och om ett par dagar behövs nog inget bandage längre. Det är värre med det andra, men det ser ändå ganska fint ut nu :)
Hon får gå i den lilla sjukhagen nu. Hon blev så glad när hon fick komma ut dit idag, hihi. Det har inte gått någon häst där på länge, så det fanns en hel del gräs så hon har lite att gå och pilla med. Jag ska snart åka dit igen och borsta och gå med henne en sväng. Jag ska även se om jag kan få i henne lite Finadyne. Hon ska få två påsar om dagen i fem dagar. Ska blanda i det i lite betfor och äppelmos, då brukar hon äta :)

På väg ut till hagen



Maria har börjat med inridningen av sin unghäst nu, så idag har jag hjälpt henne lite. Har hängt och suttit på honom och det gick bra :) Han är så himla söt!


Tisdag

Min lilla ponny mår helt ok sa Maria, inte svullen eller nått fast ont har hon väl. Måste lägga om det lilla bandaget, för det hade tydligen blödit igenom på det största såret. Veterinären ringer tillbaka snart och säger när dom kommer. Hoppas att det inte dröjer allt för lång tid bara.

Åh, jag har ingen bil idag. Så måste åka ut med pappa om 1 timme ungefär, och sedan vara kvar i stallet till fyra, eller cykla hem. Segt.

RSS 2.0