Onsdag

Mitt liv går inte riktigt ihop för tillfället, därför väldigt dålig uppdatering då det inte är det jag prioriterar först.

Summer gick bra igår. Va uppe i ridhuset för det är allderles för mycket insekter nere på banan. Red inte så länge men allt kändes helt okej :)
Idag fick hon vila. Kom iväg till stallet ganska sent, och jag har varit iväg hela dagen så jag hade inte riktigt orken. Tycker jag är ganska duktig som cyklat ut till stallet varje dag sen i söndags ;)

I morgon får hon vila. Jag jobbar till fyra och efter det ska jag iväg på annat.

Mot stallet!

hemma från jobbet. ska cykla till stallet nu och rida lite :)


Hemma

är hemma nu, ensam. övriga i familjen kommer hem om en vecka. underbart!

hade riktigt roligt igår! åkte till örsåsa med emma och matildis :D kan inte klaga på hur kvällen slutade heller, mys.

var ute hos summer när jag kom hem. bytte box idag, så nu står hon i den som hon stog i från första början. mamma tog hand om henne igår, och hon fick vila idag också. jag var inte i lämpligt skick för någon ridning tror jag.. hehe.
i morgon blir både banan och ut tror jag. får se lite.





Hos Emma

är hos emma nu, och snart ska vi åka vidare till matilda. vi tog det lugnt igår, men tar igen allt i kväll istället ;)

Summer vilar idag, och igår tog vi en tur ut i skogen. Eller aah, runt Tveta.. red Romeo också. ut och galopperade. har lite bilder ni kan få se när jag kommer hem. i morgon eftermiddag alltså.


11 år

Min älskade ponnyhäst fyller 11 år idag!
Och oj vad tiden går fort. Jag har snart haft henne i sex år. Sex underbara år.


Vi firade med lite gräsätning och en morot, hon och jag. <3

Ändrade planer, som vanligt.

Känns som om mina planer aldrig följs som dom ska. Summer vilar idag, då jag inte hade något skjuts ut och ändå behövde vara hemma och kolla lite på körkortsteorin. Suck!
Nu har jag släppt boken och tittar på speedway istället. Dackarna-Piraterna. Dom kör hemma, men kände inte för att gå :o haha! Smidigt när man kan ligga i soffan och kolla istället för att sitta där nu när det inte är så varmt.

I morgon börjar jag jobba lite senare. Jag ska ha en körlektion klockan 8. Nu är förhoppningsvis inte körkortet långt borta!

Uppdatering?

Hej och godkväll!

Summer gick riktigt bra idag, trots att hon var spänd och gnäggade hela tiden. Hehe. Red dock inte så länge och gjorde inga svåra saker, eftersom hon inte gått ordentligt på några dagara. Men jag red som jag skulle och allt funkade perfa!
Kanske är lite väl tidigt att säga att vi är på väg mot samma underbara känsla som för ett år sedan, men jag tror det här var början för att nå dit igen. Det kändes verkligen så!

Jag tror tyvärr uppdateringen kommer vara ganska kass här dagarna framöver. Jag började jobba idag så är iväg hela dagarna. Hemma efter 4 och då måste jag plugga teori och åka till stallet. När jag kommer hem sen är jag oftast helt slut. Men ska göra så gott jag kan :)

Planering


Söndag

Idag ska jag verkligen bara ta det lugnt, och jag har lyckats ganska bra hittills måste jag säga. Jag ligger fortfarande i sängen och har bara varit uppe en gång för att äta någon slags frukost som bestod av nybakta bullar. I morgon börjar jag jobba, så jag har inte tänkt göra allför mycket idag.
Ska så klart till stallet och rida Sumsum. Åker väl dit om en timme eller nått, så det är lagom att ta in alla hästarna när jag är klar. Det är inte så många nu så det går ganska snabbt. :)


Dagen efter..

Det är dött här. Helt slut. Haha!
Det var roligt igår iaf. Vi var ju här innan och sen åkte vi upp till Metro. Jag, Matilda, Emilia och Emma + några till. Var uppe och kollade på studenterna på eftermiddagen. Åh vad jag längtar tills det är våran tur! Bara ett år kvar.


Ja jag säger då det..

Stressigt!

Hej på er!
Idag är det lite stressigt här. Jag har hållt på och städa hela huset nu på förmiddagen för ikväll kommer det lite folk hit innan vi åker upp till Metropol. Fest ikväll alltså.
Nu ska mamma och jag till stallet och mocka hos Summer. Hon får vila idag :)
Sen ska vi hem igen och jag måste göra mig iordning. Ska upp till Hultsfred vid tre och se när studenterna sparkas ut och säga Grattis till Emma H och Hanna!! Sen kommer Emilia Emma och Matilda och vi ska göra oss ännu mer iordning. Ungefär så ser dagen ut.

Tjing!


Dagen

Dagens ridpass var väldigt lugnt eller vad man ska säga.
Jobbade henne i en låg form och krävde inte mycket alls. Skittade mycket och arbetade henne bara i trav och då red jag lätt hela tiden.
Galopperade bara på ett par stora volter i båda varv, och då fick hon galoppera väldigt fritt. Det tyckte hon om. Frustade ordentligt och öronen var framme :)

Efteråt skrittade vi ut 20 minuter och sen fick hon äta massa gräs tillsammans med Melody. Då blev hon glad!


Mupponny efter ridpasset :')
Efter den här bilden vandrade hon iväg och spanade på fåglar, haha!


Sommarlov!

Nu har jag fått sommarlov. Det firar vi med en tripp till lilla ponnyhäst :)

Fick mina jobbtíder igår. Jobbar nu från den 20 juni till 8 juli. Sen är jag ledig fram till 1 augusti och då jobbar jag 2 veckor till. Känns bra!

Trött, irriterad och ledsen

Jaha, ingenting funkar som det ska i ridningen för tillfället. Jag vill hela tiden för mycket och Summer blir bara stressad och spänner till överallt. Vi jobbar inte tillsammans alls just nu.
I morgon vet jag inte om jag vågar mig på ett pass på banan igen. Får se. Fredag vilar hon, och lördag/söndag rider jag ut. Jag ska ta tag i det här nästa vecka. Måste ta tag det!


Onsdag

Nyhetsmorgon kan vara något av det tråkigast så här på morgonen. När skulle Douglas Lindelöw vara med?

Idag ska Summer gå på banan. Det var ett tag sen känns det som. Passet i söndags räknas inte ;)
Igår kände jag att det stela i högersidan har flyttat över till vänstersidan. Får se om det är likadant idag.
Ska inte rida något hårt pass, utan bara försöka få henne lösgjord och fin.


Skrittrunda

Cyklade ut till stallet och skrittade ut en sväng med Summer. Var inte ute speciellt länge. 20 minuter kanske.
Hon var piggelin och på hemvägen var det inte mycket skritt, haha! Småtravade och slängde med huvudet. Det var mycket flugor också som irriterade henne.

Nu sitter jag framför TVn och ser på speedway. Indianerna-Piraterna. Följer Dackarnas match på datorn. Känner mig som en tönt.
I morgon har jag ingen skola, så då blir det sovmorgon igen. I like it!


Mot stallet!


Åker till stallet nu så fort cykeln är hemkommen.
Min outfit för dagen är slapp.
Tröja - Köpt i London
Ridbyxor - Pikeur
Strumpor - Kingsland
Under har jag en vanlig t-shirt bara. Ganska ful.

Fint jag har bäddat sängen också ser jag...

Nästa inköp

Nästa inköp måste bli lite nytt till mig själv. Dels för att jag behöver det, och sen känns det lite onödigt att köpa massa nytt till Summer om hon ändå ska säljas. 

Jag behöver är ett par nya ridbyxor! Eller till och med två par. Igår upptäckte jag att skoningen på mina röda MountainHorse byxor var helt äcklig. Haha! Det var typ inget kvar av den, och jag har inte ens haft dom i ett år.. Jaja. Så just nu har jag bara ett par som är användbara, mina grå Pikeur.
Jag behöver nya stövlar! Har mina Cavallo, men dom vill jag vara rädd och och egentligen bara använda på träning och tävling. Just nu använder jag dom hela tiden, eftersom jag verkligen inte kan ha mina gamla stövlar längre. Dom har töjt ut sig och säckat ihop helt och hållet + att dom är allmänt fula.




Pikeur-ridbyxor ska jag ha ett par, och sen kanske ett par lite billigare som jag kan ha när jag bara rider runt.
Stövlarna vet jag inte riktigt. Lutar nog åt dom "vanliga" Tretorn, men Falsterbo-stöveln är ju snygg ;) Så vi får se. Ska ju bara ha dom hemma.

Tisdag

Ingen skola idag, och ingen skola i morgon. Vi kunde lika gärna fått gå på sommarlov i fredags.

Är hemma och fixar lite. Har varit ute med hunden en liten sväng, och ska snart vara duktig och diska upp här och så. Först ska jag bara bläddra igenom Ridsport som kom förra veckan. Har inte hunnit det än. Mamma lägger alltid beslag på den och tar med den upp..
När Ville kommer hem med cykeln åker jag till stallet. Om det inte regnar vill säga.


Words

the reason everyone holds on to memories so tight, is cause memories are the only thing that doesn't change when everything else does.


Dagens ridpass

Tanken var som sagt att det skulle bli en lugn runda med bara skitt. Inte så länge och inte speciellt jobbigt.
Istället blev det en jävelrunda x)

Vi var ute i nästan 2 timmar och både ravade och galopperade där det var mjukt på vägen.
Började med att jag red in på en väg för att bara se vart man hamnade. Trodde inte den var lång, så tänkte att jag skulle få vända ganska snart. Men den fortsatte, haha! Efter ett tag började jag få mina misstankar om vart vi skulle hamna, och som tur var hade jag rätt :)
På ett ställa delade sig vägen, och där red jag först fel så vi red rakt in i en vildsvinsåtel där det stog 3-4 vildsvin. Vände snabbt som tusan!
Men det var härligt, så den rundan kan jag ta fler gånger nu nör jag vet vart man kommer ut :)

Eftersom det blev ganska jobbigt idag byter jag ut dressrpasset i morgon till en skrittrunda och inget annat ;)


Ganska fin väg var det iaf :)


Värdelös skoldag, i princip

Har inte gjort alltför mycket i skolan idag precis. Fått tillbaka 2 arbeten och lite betygsnack.
Åkte hem med femöverett-bussen, och nu bara segar jag. Fuderar på om jag ska cykla iväg till stallet nu eller om jag ska vänta lite. Hmm..
Jaja, idag är det en skrittur ut som gäller för mig och Summer! Jag har inga tävlingar inplanerade på att tag framöver, så då kan vi lika gärna ta det lite lugnt nu ett par veckor. Då får Summer en chans att återhämta sig lite efter den ganska intensiva våren som vi haft :)


Slapp söndag

Här händer det inte alltför mycket denna söndag.
Var i stallet på förmiddagen. Summer gick på banan.
Hem sen och låg inne en stund lat som jag är. Ut och solade sen. Ännu latare! Och nu ligger jag här igen. Ska faktiskt ge mig ut på en PW, typ nu.

Så det var nog allt för idag. Resten av kvällen ska jag ladda upp inför sista skolveckan. Inte så mycket att ladda upp inför kanske, eftersom vi inte har något att göra. Haha!


Nästa vecka


Suck..

Bra att en del har koll på sina hästar ;)


Flash och jag mötte dom här filurerna när vi var ute ikväll. Dom går som dom vill. Vildhästar typ. Tur dom är snälla :)

Ändrade planer

Skulle som sagt följt med Emma till Lammhult i morgon när hos ska tävla. Nu blir det inte så då det har kommit lite annat emellan, så hon får klara sig utan den bästa groomen av alla. Hähä! 
Ni får kanske veta vad jag ska göra istället. Så länge kan ni ju gissa? ;)

Men lycka till i morgon både Emma, Matilda och Kajsa, som också ska dit!

Tog mig en cykeltur till stallet.

Är i chock nu ;)
Putsade mitt träns, och jag gjorde det dessutom ordentligt! Det såg ganska illa ut innan måste jag säga. Summer är så fruktansvärt dammig just nu så allt som kommer i hennes närhet blir täckt i damm.
Snyggade till sadeln också när jag ändå var igång.
Summer fick en ordentlig borstning och en promenad. Hon fick även gå och äta lite gräs en stund. Jag styrde med lite annat också, typ sädade ur min rycktlåda och sånt.
Hihi, Summer är så söt! På åkern bredvid stallet gick det 2 rådjur, och när Summer fick syn på dom började hon gnägga efter dom x) Hon stog även och tittade på dom nästan under hela tiden som jag mockade och fixade inne i stallet.

Kan även nämna att jag cyklade till och från stallet idag - typ 2 mil. Ganska nöjd faktist.

Dressyrtjejer klara för Elitserien i höst


Hej helgen!

Det är så grått ute så jag känner att jag lika gärna kan ligga kvar min säng ett tag till.
(internskämt..)

Känner för att kanske chocka mig själv idag, genom att putsa mitt träns trots att jag inte ska tävla i morgon. Så får det kanske bli! Jag tar med tvålen och allt iaf, sen får vi se ;)
Summer ska få komma ut idag. Lite mysridning sådär.

Ridpasset idag

Fick bli dressyr i ridhuset idag också. Hade tänkt vara på utebanan eftersom det slutat regna men nej, när jag jag precis gick ut började det igen.
Summer gick jättebra, så höll inte på så länge. Tempoväxlingar, lite öppna, några övergångar och så där. Allt funkade perfa. Dock var hon ganska springig så fick hela tiden bromsa upp.


Gårdagens ridpass

Började på utebanan men fick rida upp till ridhuset innan jag skulle börja galoppera. Annars vet jag inte hur det hade slutat. Hon for runt där nere som ett litet jihu med huvudet högt upp och jag kunde inte göra så mycket mer än att försöka bromsa.
Sen gick hon faktist riktigt bra! Gjorde mycker övergångar i både trav och galopp. Hon var inte alls lika tråkig i högersidan, men formen blev lite ostadig vissa gånger när vi båda tappade koncentrationen.
Hade inte tänkt rida så mycket, men det var så roligt! haha ;) Känns som om det var en evighet sedan jag red ett bra dressyrpass på egen hand som verkligen gav något.


Nu tar jag helg

Ganska skön skoldag. Åkte upp till skolan vid 9 och fikade och pratade på specialidrotten. Fick veta mitt betyg i A-kursen också - MVG!
Och nu är jag hemma igen.
Ska åka till stallet och det nu på dagen eftersom mamma ändå är hemma. Får se vart jag rider. Det började precis regna här (som jag har längtat!) så det blir kanske ridhuset för min del idag då.

Har inga andra planer för helgen. Bara rida och sånt. Ska med Emma på tävling på söndag i Lammhult.


Planer för dagen

Skola nu.
När jag kommer hem måste jag sätta mig med psykologiarbetet och göra så mycket som möjligt.
Äta.
Åka till stallet.
Rida, Summer ska gå på banan idag.
Hem, gå en promenad så jag blir lite klar i huvudet.
Gör klart det sista med skolarbetet.
Sova.

Dagens ridpass

Tommy var och skodde Summer idag. Jättebra! Så nu är hon fin och hovarna igen och jag kan rida lite hårdare.

Idag skrittade vi runt Tveta. Hon kan bli lite öm efter att hon precis blivit skodd så ville inte göra något jobbigt.
Gick väl bra eller vad man ska säga, tills vi kom fram till kossorna! Det går massa stutar i en hage precid bredvid vägen, och på andra sidan går det kvigor. Väldigt nyfikna var dom idag. Först kom dom springade mot staketet och Summer blev livrädd samtidigt som hon var väldigt nyfiken. När dom började springa blev hon spänd och for iväg och efter det tog det kanke 10 minuter innan hon kunde skritta normalt igen. Haha!
När hon blir så där spänd får hon ganska fin trav faktist. Så kunde hon gå i dressyren, fast ta ner huvudet lite då. Idag var det långt uppe bland molnen och inte kunde man göra nått åt saken heller. Jaja :)

Som sagt, det är tur hon är söt i alla fall!


Svettas

Sitter i skolan och väntar på första lektionen för dagen. Den början klockan ett... Svettas som ett as.
Skriver på mitt sista arbete innan sommarlovet. Vill verkligen bli klar idag, men har en hel del kvar om man säger så. :P

Summer vilade igår, jag var för lat helt enkelt. Dumma mig.
Idag ska hon få komma ut i alla fall. Kanske blir lite lätt dressyr och sen ut och skritta en runda. MIn ponny behöver nya skor, nu!

Ria

Gick tillbaka en bra bit i arkivet och hittade den här bilden på mig och Ria, haha!
En ponny jag hade över sommaren från Östragård. Hon hade varit skadad och allmänt trött på livet, så jag fick ta hem henne under igångsättningen. Underbar ponny, verkligen! Just då ville jag byta ut Summer mot henne.
Jaja, välmatchat var det ju kanske inte ;)


Värme

Är i skolan och dör av värme! Det är verkligen jättevarmt här uppe i samhällskorridoren.

Skrittade ut igår och Summer var på bra humör:) Hon skrittade på så ra så, men det var riktigt varmt, så hon var blev jättesvettig under sadeln och på halsen var hon nästan svettig eller vad man ska säga. haha.

Jaha, nehe. Dags att gå till bussen nu med alla damer i sp09.


Töntlaget kollar på ponnykür


Bild från Dressyrmupparna.se

Måndag

Måndag och man är ledig, skönt! Jag har inte gjort annat än tagit det lugnt hittills. Vaknade lite för sent, kollade klart på filmen och sånt. Har faktist städat upp lite på mitt rum och skrivit klart ett skolarbete. Det känns ganska bra, men tanke på att jag faktist inte har lämnat mitt rum på hela dagen fram till nu i stor sett. haha!
Ska åka till stallet sen. Ut och skritta!

Outfit

Liten outfit från förra veckan när Summer och jag var ute och skrittade :)
Fick inte med hela hästen på en bild, haha! Det var efter ridturen och hon ville in i stallet, så jag fick hålla i henne.

Träns - Globus
Pannband - Svart Swarovski
Sadel - Gloubus Clic
Schabrak - Schockemöhle
Benlindor - Hansbo (?)
Luddboots


Shopping i Strömsholm


Brunt schabrak och benlindor - Schockemöhle
Tröja - Equipage

Har varit så sugen på det här schabraket ett tag, gillar verkligen färger och tror Sumemr blir finfin i det! Så igår passade jag på att köpa det. Nått skulle jag ju ha med mig hem, och snygga schabrak med matchande lindor kan man inte få för många av ;)  

Bilder från hoppningen i torsdags


Strömsholm

Hemma efter en dag i Strömsholm nu. Har varit riktigt roligt, och fick även med mig en del hem. Hehe
Berättar mer om allt sånt i morgon. Nu när jag kom hem upptäkte jag att den senaste Harry Potter-filmen ligger på mitt skrivbord. Så nu vet jag vad jag ska göra resten av kvällen/natten. Happy times


Myspys

Var i stallet och fixade hos Summer. Gick ut i hagen och pussade lite på henne. Gulliga lilla ponnyhästen. Hon var på sällskapshumör dag, så då får man passa på att gosa. Haha

Nu är jag redo för avfärd.

Godmorgon!

Känns underbart att jag håller på att få världens förkylning nu. Näsan rinner och halsen värker. Love it!
Dagens planer då..  Upp nu och klä på mig något vettigt så jag kan åka till stallet och mocka hos min underbara ponny. Sen hem och duscha, packa lite och så. Sen åka upp till Hultsfred, och vidare mot Oskarshamn. Ska hem till Emeline och bada, kolla bilder och prata lite om eliten. 
Vi sover hos Emma inatt, för i morgon åker vi till Strömsholm.

Så, någon uppdatering blir det nog inte.
Ha det gött, hej.

Dagens ridpass

Dressyrade idag. Det var varmt, men ändå ganska gutt.
Summer gick hekt okej bra. Hon var riktigt fin i öppnor, slutor och förvänd på bågarna. Tiden där emellan var mindra bra. Hon var ganska tråkig i munnen och gick emot skänkeln. Men men, tror hon var lite trött idag. Nu får hon vila både i morgon och på söndag. Om jag inte skrittar ut i morgon. Får se.

SMS-inlägg

dsc00221 (MMS)


SMS-inlägg

dsc00225 (MMS)


Världen är bra orättvis.

Vila i frid, Fidde..

Fredag

Är ensam hemma och vet inte vad jag ska hitta på riktigt. Antagligen lägga mig ute på gräsmattan och sola.
När det har blivit lite svalare åker jag ut till stallet. Summer ska få sig ett dressyrpass på banan är tanken.

Känner att det börjar bli lite tråkig uppdatering här. Är det någon speciellt ni vill läsa om?

Hoppfilmen från i måndags


Bild från Lenhovda


Sitter vid mammas lilla dator nu, och hon hade en liten bild på Sumsum från Lenhovda :)

Hoppat

Kom hem från stallet precis. Hoppade på träningen idag. Eller träning var det kanske inte. Maria tittade mest på och tipsade lite.
Summer skötte sig kanon i alla fall. Hon var lugn och hoppade ordentligt.
Hoppade bana på 80 cm, så borde ju få MVG i specialidrotten nu..

Bilder kommer senare :)

Onsdag

Sista skoldagen för den här veckan, är ledig sen i 5 dagar. Så himla skönt!
Jag försov mig ganska rejält idag, haha! Vaknade halv 9, och min buss går fem över halv. Bra.. Mamma är hemma idag som tur är så hon fick köra upp mig till skolan, som för övrigt inte har så mycket att bjuda på idag. Just nu sitter jag och Emma i ett klassrum där vi egentligen ska ha Information & layout, men eftersom det är sista gången behöver vi inte göra något. Har matte sen, men då ska vi bara gå igenom NP och få veta våra slutbetyg. Har engelska också, men jag är redan klar med det vi ska göra. Nödvändig skoldag, verkligen.
Okej, inte så roligt att läsa kanske ;)

Sumsum och jag ska dressyra idag iaf! Ser jag fram emot. Det där med att rida runt i hoppsadel och sånt är inte riktigt min grej längre. Ska ju hoppa i morgon på träningen, men sen är det slut med det. Iaf för Summers del.

RSS 2.0