träning

träningarna idag har gått bra :) summer har skött sig och inte varit allt för jobbig. första passet red jag ensam för Maria. började med att flytta henne i sidled på medellinjen, och göra en framdelsvändning vig varje kortsida. ganska jobbigt faktist, och det tyckte Summer också! hon ville inte alls jobba i början, bara sprang ifrån mig eller backade... men mor slutet när jag kom åt henne bättre blev hon ganska fin. övade sedan lite övergångar och tempoväxlingar för att få Summer att jobba riktigt, istället för att bara tuffa på. hon blev kanonfin mot slutet!
andra passet var det mest markarbete. då red vi tillsammans, jag, Kajsa L och Kajsa R. först red vi en och en på volt med en bom på varje halva av volten. Summer drog järnet i början, och det tog ganska många varv innan hon lugnade sig och jag bestämde mig för att hon skulle gå lugnt... fortsatte sen med att galoppera på långsidan över bommar, gick helt okej! men hon drar ju så förbannat ;) sedan la Maria upp bommarna så att dom låg några dm över marken, så det blev som små studds. sedan höjde hon lite till så att det blev lite mer att hoppa över. gick väldans bra, med tankte på att hon inte hoppat på så länge!  roligt va de också :)
det kändes lite konstigt att åka hem utan Summer.. men hon klarar ju sig :) ska tillbaka igen redan innan 9 i morgon :) ska rida första passet vid halv 10. det blir ingen fika med dom andra i morgon, utan måste skynda iväg för att åka till Hultsfred och klippa mig. sen ska jag tillbaka igen och rida nästa pass. hinner inte hem emellan, så får byta om där, haha ;)

nu har jag skrivit väääldigt utförligt ;) orkar inte läsa igenom allt, så ni för stå ut med lite stavfel!
kanske inte världens roligaste text heller, menmen


glass

jag har precis ätit en massa glass. väldigt onödigt! nu fryser jag bara ännu mer. det var inte speciellt gott heller. dom andra i familjen åt ostkaka, blää!
mamma och jag åkte till stallet vid 15.00, typ. jag red och mamma städade sadelkammaren åt mig :) Summer var inte på humör idag, suck... i traven var hon ganska fin, men sprang iväg lite när det blev jobbigt. i galoppen var det värre, då ville hon inte alls skithästen ;) bara saktade av eller stack iväg. ingen ridning i morgon, blir ju kalmar istället :) så vi får se hur det går på söndag. men rider ju som sagt 6 lektioner på tre dagar. ska bli väldigt roligt faktist :) skönt också att ha Summer på plats hela tiden, så man slipper köra henne fram och tillbaka.

hejs!


saknar mina kära vänner som bara den! det känns som en halv evighet sen jag träffade dom sist..

Fredag

har tillbringat denna förmiddag framför TV'n, jag och Ville har spelat Guitar Hero, väldigt roligt måste jag erkänna :)
har redan hunnit med stallet, gick ditt vid typ halv 8 och släppte ut hästarna, mockade och gjorde iordning lite. ska åka ner igen om några timmar och ta in ponnyn och rida lite :) men fört ska jag gå ut och gå en sväng. mamma säger att jag är blek och det stämmer nog. jag behöver lite frisk luft ;)

i morgon ska vi åka till Kalmar och shoppa, härligt :) sen på söndag börjar "kursen" för Maria. vi ska ställa Summer hos henne under dom här dagarna. vi kommer vara helt döda, summer och jag! 2 lektioner om dagan i 3 dagar
.


:)

gårdagen var mycket bra! åkte först till stallet och släppte ut hästarna, sen hem och äta gröt som vi alltid gör :) senare åkte vi till mormor, trevligt som alltid! där fick jag en snygg tröja och en chokladkartong + 300 kr av mormor :)
sen åkte vi hem och väntade på tomten igen ;) fick en digitalkamera, läderstövlar, kläder, parfym och lite annat :) har blivit helkär i kameran! läderstövlarna från Mountainhorse var inte någon överraskning, dom var jag med och provade ut ;)

idag ska vi bara vara hemma, ska åka till stallet och rida :) sen ska jag gå ut med kameran också tänkte jag.

  


suck...

okej, jag erkänner. jag har varit grymt dålig på att uppdatera! har liksom inte haft lust. har också funderat på att ta bort bloggen, men jag har kommit fram till att det faktist är ganska skönt att ha den när man behöver skriva av sig lite :)

nu har vi fått jullov, så jävla gutt! :D det är ett skapligt långt lov också, underbart! och snart är det julafton också, hihi :) har inte fått någon riktig julfeeling än, men de kommer väl snart får vi hoppas. har iaf köpt alla mina julklappar och de är skönt.

idag har jag för en gångs skull varit duktig ;) gick upp 7.20 och cyklade till stallet. släppte ut hästarna, mockade (körde in spån!) och gjorde allt i ordning. hemma har jag, tro det eller ej, tvättat en hel massa och plockat i ordning! bra va?! har också hunnit med att läsa ut en bok och cykla till stallet igen för att rida Summer :) hon var pigg som en liten fisk! imorgon ska va vara med på Julkortegen i hembygdsparken. vi får se hur det går med det... hon kan vara hur cool som helst, helt knäpp, eller något där i mellan. det får vi se helt enkelt :)

ska snart iväg och kvällsfodra, hejs!


RSS 2.0