Dagens stallvistelse i bilder

Endast på Summer dock.

Liten söt ponny i hagen


Liten söt ponny i stallet


Liten söt ponny ute på mystur i det fina vädret

2012

I morgon är det ett nytt år, och jag ska försöka göra det minst lika bra som 2011.
Det kommer hända massor det kommande året - Bal och student, Summer ska säljas, förhoppningsvis åka till USA, och jag förväntas klara av att stå på egna ben. Det innebär många förändringar, men det ska säkert gå bra. Det gäller bara att jag tar tag i saker och ting.

Som sagt så ska Summer säljas. Hon har dock varit till salu väldigt länge under det är året, men nu måste jag gå in mer för försäljningen tråkigt nog. Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska köpa en storhäst eller inte. Velar fram och tillbaka hela tiden. Men just nu känns det som om det kommer bli så. Vill hitta en fin unghäst med kapacitet för det lite högre klasserna i dressyr. Och det är inte så svårt nu när det finns massor av fina hästar till salu, ganska billigt dessutom.

Mina planer efter studenten är att jobba någonstan under sommaren, kanske Sveaskog igen eller något annat. Sedan åker jag förhoppningsvis till USA i 3 månader och jobbar med hästar. Vad jag hittar på när jag kommer hem, om jag kommer iväg vill säga, vet jag faktiskt inte. Förhoppningsvis jobba någonstans här i närheten, så jag kan ha kvar min häst hos Maria om jag har någon vid den tidpunkten.

Det ska bli ett riktigt spännande år, och jag har ingen aning om hur det kommer sluta!


Nyårsplanerna

Jag ska börja dagen med att åka ut til stallet. Tror jag rider ut idag igen nu när det är så härligt väder. Sol och minusgrader!
När jag kommer hem sem måste jag duscha och göra mig iordning lite, för övriga i familjen ska åka till Oskarshamn för att titta på fyverkerier och då följer jag med så att de kan släppa av mig hemma hos Emma på hemvägen. Sen får vi helt enkelt se vad kvällen har att bjuda på! Har ett par alternativ att välja mellan.


Emma och jag, nyårsafton 2009.

Mitt 2011

Alla andra skriver ju om det gångna året, och om det som komma skall. Jag tänket försöka knåpa ihop något liknande.

2011 har varit ett bra år över lag för min del. Jag har varit med om väldigt mycket roliga saker, och det har inte hänt allt för många ledsamheter.
När det gäller hästeriet har det varit helt okej. Summer och jag har dock inte hittat tillbaka till den där superkänslan som vi hade i slutet av förra året, och det har aldrig riktigt känts som om vi har kommit igång. Men vi har trots det fått en del fina placeringar under året och gjort bra ifrån oss.

Januari
Året började med att Summer hade boxvila. Vi misstänkte en hovböld, men hon var bara väldigt öm i hoven. Jag red en hel del på Melody och andra hästar i stallet under tiden Summer vilade. Hjälpte även Maria att rida in ett par unghästar. Följde med pappa till Lund för att testa Bax som polishund. En av de mest intressanta dagarna på hela året!
Förutom hästarna så kom det massor med snö, jag hade min första körlektion, och jag blev kär i The Pacific.  Februari
Jag bloggade en hel del och skrev ganska roliga inlägg. Bax blev polishund och vi hämtade hem Flash. Bloggens utseende fick sig en förbättring. Edis och jag gjorde två sjuka videobloggar. Jag satte igång Summer lite mer, och red nästan som vanligt igen. Åkte till Oskarshamn och festade. Var hos Emma och red. Jag var ensam hemma under sporlovet, och senare i veckan åkte vi på Göteborg HorseShow.Mars
Månaden började med att Summer tappade en sko och blev halt. Kunde dock rida henne igen så fort hon fick på skon. Klassen hade disco för låg-/mellanstadiet för att få pengar till vår Londonresa. Körde halkan. Festade med dressyrtjejerna. Eric Saade vann melodifestivalen. Jag fyllde 18 år, och Emma drog till utlandet. Vi hade träningsläger med lagen inför division 1 och 2. Tränade massor med Summer och kollade på The Pacific dagarna i ända.April
Red första omgången av division 1 i Jönköping, och vi vann! Summer gjorde jättebra ifrån sig. Ett par dagar senare slänge hon dock av mig ute i skogen. Haha! Festade i Kalmar. Tävlade i Oskarshamn. Det var fin väder, och man kunde sitta uta och sola lite. Festade med dressyttjejerna igen när Tove Styrke var på Metropol. Edis och jag gjorde premiär på Pumpen. Fortsatte träna inför dom kommande lagtävlingarna med Summer. red även en hel del andra hästar - Romeo, Hoppson, massa unghästar.Maj
Firade valborg. Hade massor av plugg. Tävlade med laget i Lenhovda. Jag vann och laget kom 3a! Hade beslutsångest om jag skulle på speedway eller inte. Fick våra snygga lagjackor. Var i Kalmar med dressyrlaget för lite shopping. Följde med Emma på hopptävling med LoveYou i Braås. Red finalen av division 1 på Öland. Jag fick tre rosetter med mig hem - 4a individuellt, 3a med laget den omgånge, och 2a totalt i serien! Bra jobbat tjejer!
Åkte till London med klassen. Red ut på mysiga turer med Summer i det fina vädret.Juni
Hoppade Summer för att få MVG i specialidrott. Åkte till Emeline, badade och kollade på bilder från tävlingarna under våren. Åkte till Strömsholm. Svettades som en gris om dagarna i värmen, men när det var dåligt väder tillbringade jag min tid min säng. Hade en downperiod i ridningen när ingenting gick som det skulle. Fick sommarlov. Grattade massa studenter och festade på Metropol. Summer fyllde 11 år. Firade midsommar med Emma och Matilda i Tälleryd. Fest på Örsåsa dagen efter. Jag sommarjobbade på Sveaskog igen.Juli
Jag flyttade ut till Sinnerstad och tog hand om stallet när Maria och Iolani var bortresta. Jobade på med skogsplanteringen. Skömdes för att heja på Dackarna. Åkte till Falsterbo för att festa och titta på fina hästar. Fest hos Mange!!! Tränade med Summer inför Superhelgen där jag vann en klass. Fixade körkortet. Var uppe på festivalcampingen en dag, och fixade gratisbiljetter till sista dagen. Hade träningsläger med laget.
Åkte till Örs.Augusti
Jobbade satan på jobbet och kom hem dyngsur varje dag bara för att jag, Emil och C-O skulle sätta gränspinnar på dom blötaste platserna man kunde hitta i hela regionen. Jag offrade 6 timmar av min dyrbara tid för att sätta i Edis löshår. Voltade med bilen på jobbet. Festade när det var Virserums marknad. Festade när det var GP här i Målilla. Sista dagen på jobbet. Hårdtränade med Summer inför eliten. Hade myskväll med Emma och Emilia. Kollade rally och sedan fest på Örsåsa. Skolan började igen. Mys hemma hos Matilda med Emeline, innan vi åkte till Charlies i Jkpg. Parkfest i Hultan.September
Skrev att jag skulle hem till Emma och härja, vilket slutade med att vi åkte till Vimmerby på stadsfesten. Lagschabraken kom. Kajsa och jag var i stallet till klockan 23 för att hinna klippa båda ponnyerna. Tränade intensivt inför eliten. Jag var på nattliga äventyr. Första elitomgången i Mjölby, och det var superkul att vara ute med laget igen, trots att det inte gick så bra. R-G B vann EM. Dead by April på Metropol. Mys med kinamat och Stallkompisar med Emeline och Emma i storstan'. Följde en hel del speedway.Oktober
Red andra omgången av eliten i Nybro. Premoär för mig och Summer i FEI och det gick över förväntan. Åkte till Flyinge för clinic med Rolf-Göran. Det blev höst på riktigt. Festade flere helger med roligt folk och kom inte hem förens morgonen efter. Taggade True Blood varje onsdagkväll. Sista elitomgången i Mantorp, och det gick ganska bra både för laget och för mig. Rookiefestivalen. Fick höstlov och Summer gick omkull = vila och massa bandagebyte.November
Fortsatte byta bandage på Summer i flera veckor, och det blev endast promenader och skrittpass under den tiden. Red Marias unghäst. Fina Hickstead dog. Fest på Metro med Virserumsbor. Hjälpte Maria med en annan unghäst. Fest på pumpen med galen efterfest. Var i Växjö på Twiday med systrarna Edgren. Började rida Sumemr lite mer i mitten av månaden, och vi "firade" 6 år tillsammans. Var i Oskarshamn med Lotta och Emma och kikade på Breaking Dawn en gång till. Hela månaden bestod av fest fest och fest.December
Var på SACO-mässan i Stockholm. Red ut i regn och blåst. Hade första festfria helgen på evigheter. Emma fick körkort och vi drog till Donken för att fira det. Festade lite i Kalmar. Shoppade lite med Emma, Emeline, Fille och Linnéa. Riktigt tråkigt vinterväder, och ingen julkänsla alls. Hjälpt Maria med en unghäst. Fest @ Metropol. Fick jullov. Firade jul med familjen. Fest på juldagen. Har satt igång Summer på riktigt. Blev tokkär i Band of Brothers.Nu är det bara nyårsfirandet kvar!

Ointressant inlägg

Skrittade ut en sväng med Summer idag. Hon gick på bra och var lite på tårna på hemvägen.

När jag kom hem gick jag en sväng, och det var ganska kallt ute nu faktiskt, -2. Resten av kvällen ska jag stanna i min säng. Men först måste jag duscha. I morgon är det nyårsafton...

Sovmorgon

Jag tog visst en ganska ordentlig sovmorgon idag.. Inte riktigt vad jag hade planerat, men det är väl bäst att jag sätter lite fart nu så jag hinner rida ut lite med Summer innan det blir mörkt.


Hoppat

Idag har jag hoppat lite faktiskt, men inte med Summer. Maria hade tänkt hoppa Success idag, men jag fick göra det istället.
Jag har inte hoppat ordentligt på riktigt länge, och jag har heller aldrig hoppat storhäst men efter några språng kom jag in i det lite bättre. Det var riktigt roligt, och Sigge är så snäll och hoppar verkligen i alla lägen. Gullehäst.
Summer fick gå ett dressyrpass, nyklippt och allt. Åh, jag blir så glad bara jag tänker på det. Haha! Hon var riktigt fin idag och lyssnade direkt för små hjälper och var hela tiden berädd på att göra något nytt. Hon vill dock häva sig på lite. Att döma av det lilla jag såg av henne i spegeln när jag red förbi, så såg hon även väldigt fin ut idag. Mitt lilla hjärta.
Trots att det blåste satan och det lät som om hela ridhuset skulle flyga iväg vissa gånger så höll hon sig lugn för en gångs skull.

Hon var dessutom supersnäll att klippa idag. Hon får en helt ny färg när hon blir klippt. Grå med svarta och vita fläckar typ.


Summer och jag i somras.


God morgon!

Fick verkligen tvinga upp mig ur sängen idag.
Ska iväg till stallet nu och klippa Summer och Romeo med Kajsa för andra gången i år. Eller det är väl Kajsa som får så för det mesta av själva klippandet. Hehe.
Sen ska Summer ridas lite. Det är trist väder ute, så rider i ridhuset och fortsätter med det vi gjorde igår.


Ingen händelserik dag

Denna onsdag har varit ganska lik gårdagen.
Vaknade, åkte till stallet, red Summer och Sandrina, åkte hem och har ätit och spelat monopol med mamma och Ville. Kollat lite på TV har jag gjort också. Det har alltså inte hänt något speciellt idag. Men det är lite skönt det också ibland.Kan ju skriva lite om hur det gick med ridningen.
Det gick mindre bra med Sandrina idag. Maria ska jobba henne lite själv från marken i morgon, och sedan ska hon får några dagars vila.
Summer däremot var riktigt fin! Ett dressyrpass fick det bli, det första "riktiga" passet på ganska länge. Hon var fortfarande lite stel i högersidan, men överlag var hon superfin med tanke på att det var ett tag sen jag verkligen krävde arbete av henne. Lilla ponnyhästen var lite trött efteråt, hehe :)

Dagens ridpass

Red Summer och Sandrina idag. Sandrina först i ridhuset, och hon var duktig idag också. Men hon har ett jäkla humör alltså, haha!
Red ut i blåsten med Summer sen, och det gillade hon. Jobbade henne lite i traven, men i galoppen fick hon bara springa på. Glad ponny :)


Växjö

Vi kom iväg till Växjö tillslut, och jag fick lite handlat.
- Nya skor. Mamma tvingade mig typ, så jag inte ska gå runt i mina converse om det mot förmodan skulle komma lite snö eller bli kallt.
- Nya jeans. Nu har jag i alla fall ett par som är hela. Haha!
- Stickad tröja och en t-shirt
Var även inne på CityGross och köpte lite småsaker. Bland annat en ny sax som jag ska ha i stallet. Min nuvarande är värdelös.

Jag orkade verkligen inte rida Summer ikväll, så hon fick en dag ledigt. I morgon börjar igångsättningen på riktigt. Hurra!


Shoppingdag

Känner mig lite duktig som tog mig upp ur sängen redan klockan 8 idag, trots att jag var ute igår. Jag har varit i stallet och släppt ut hästarna och fixat med höpåsarna och sådant. Jag ska tillbaka ikväll igen och fodra, och då ska jag passa på att röra lite på Summer hade jag tänkt.

Jag har haft en jättebra jul. Nöjd med mina julklappar, och för första gången i hela mitt liv typ fick jag inget hästrelaterat!

Nu ska jag göra mig iordning lite, sen ska vi åka till Växjö eller Kalmar för lite shopping. Jag måste ha nya skor och jeans..

God Jul!

Jag har varit i stallet nu på morgonen och haft lite mys. Summer fick sin julklapp - en ny grimma och massor av äpplen och morötter.

Snart ska vi åka till mormor och fira jul där med kusinerna, och ikväll kommer tomten till Tillingeby.

Ha en fortsatt trevlig julafton!


Morr

Snälla tomten, jag önskar mig silvertejp i julklapp...

Hur tänkte dom nu egentligen? Det dummaste jag hört på länge. Det kommer inte fungera, ska alla byta ut sin utrustning eller tejpa över alla märken inför varje tävling? Att dom kommer ut med det en vecka innan det börjar gälla är ju också väldigt bra planering. Suck..

http://www.facebook.com/#!/pages/Alla-vi-som-%C3%A4r-emot-ridsportsf%C3%B6rbundets-nya-regel-om-loggor-p%C3%A5-utrustning/313938485306610


Nu så!

Nu är vi klara med allt här hemma och ska snart äta första julmaten.

Jag åkte till stallet tidigt idag och red Summer. Skrittade ut en liten sväng och hon var verkligen pigg och glad!
Mamma, Ville och jag åkte till Vetlanda på förmiddagen och var där nästan hela dagen. Fick dom sista julklapparna fixade och lite annat.
Och nu i eftermiddag/kväll har vi gjort julfint hemma.


Kvällsunderhållning på den högsta nivån!


Hahahah! Edis i stallgången, för knappt två år sedan. Det här är roligt!

Dagens ridpass

Summer var inte riktigt på humör idag. Hon var lite motsträvig och jag hade inte riktigt tid eller ork att jobba igenom det. I morgon ska jag skritta ut, julafton vilar hon, juldagen och annandagen blir det lite uteritt också. Sedan en vilodag. Men sedan är semestern slut för den lilla ponnyhästen!

Sandrina var duktig idag också. Red själv runt spåret idag. Hon är snäll hela tiden, men har en del riktigt stoiga idéer för sig. Haha!Mamma var inne på Hippoteket idag och köpte broddar. Satte i dom nu ikväll. Det är ganska halt mellan stallet, hagarna och ridhuset. Och skönt att inte behöva brodda varje gång man ska rida ut.
Hon fick även med sig en liten julklapp till Summer som hon ska få på lördag.

Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp.
Åkte till mormor direkt efter att jag gått upp. Ställde fram lite tomtar och pyntade granen, handlade, åt och fikade massor. Trevligt!
Åkte till stallet nästan direkt när vi kommit hem. Red Summer lite först och sedan Sandrina.
och nu ikväll har jag gjort lite julgodis.
Morgondagen kommer vara lika händelserik, om inte ännu mer. Det är ju för 17 julafton om två dagar! Galet.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Eric Saade och skriva ihop ett litet inlägg om ridpasset.


Bild hemifrån för ett par somrar sedan. Vill ha det lika fint nu!

Nja

Jag föredrar nog den "vanliga" modellen på dressyrschabrak, men kul med lite nytänkande!Dressyrschabrak från Paddock Sports, 799 kr. 

Jullov!

Nu har jag äntligen fått jullov. Underbart!
Jag hade bilen upp till skolan idag, så jag slapp stessa sönder mig för att hinna till bussen på morgonen. Vi har lekt lite lekar och varit på julkonsert, så det har varit en bra dag. Jag åkte från skolan vid 12, och var bara hemma och vände i stort sett innan jag åkte vidare till stallet.
Mockade hos Summer och tog in henne och rycktade lite. Hon fick vila idag.
Red Sandrina sen, och hon är verkligen hur duktig som helst! Gjorde lite mer med henne idag, och galopperade en hel del.

Resten av eftermiddagen och kvällen ska jag bara ta det lugnt och njuta av att jag inte behöver gå upp tidigt i morgon. Yes!


Dagens ridpass

Sandrina: Hon var superdruktig idag! Sist gled sadel väldigt mycket, så hann bara trava litegrann, men nu har Maria fixat en glidpad så nu liger den stilla. Travade på henne i båda varven och jag kunde till och med hålla i tyglarna som på en "vanlig" häst och styra lite. Riktigt roligt :)

Success: Maria hann inte rida alla hästarna, så jag fick rida honom idag. Det var länge sedan jag red ett ordentligt ridpass, och att han är 170 cm, stor och inte jättelätt att rida gjorde ju inte saken mindre jobbig. Haha! Men det var roligt och det gick bra. Hoppade lite på två små kryss på slutet.

Summer: Fortsatte med massor av övergångar och verkligen rida henne till yttertygeln i högervarvet. Hon blir bara bättre och bättre. Idag jobbade jag henne mer i galoppen också. Mycket övergångar där också, och där har jag lite jobb framför mig.
Dom små kryssen stog kvar, så jag tänkte skutta över dom med henne också. Summer blev överlycklig och drog järnet både innan och efter och hoppade som ett jihu. Gulleponny :)God morgon!

Jag har lite sovmorgon idag, eftersom jag ite ska upp till skolan. Är hemma och arbetar med lite skolarbeten istället för att spela volleyboll. Jag är jättedålig på volleyboll, så det är lika bra. Haha!

Men innan jag tar tag i allt ska jag åka till stallet. Maria kommer och hämtar mig om en stund (vill ha tillbaka min bil!) och så ska jag hjälpa henne med Sandrina. Jag ska rida Summer också. Jag har dåligt med broddar, tappade massor förra vintern, så jag får hålla mig i ridhuset tills jag har hunnit köpa fler. Om inte vägarna blir bara förstås.


Dagens ridpass

Summer var riktigt fin idag, om man jämför med hur hon va för 2 veckor sedan. Haha!
De senaste ridpassen har jag jobbat henne mer och krävt mer arbete av henne, och det börjar märkas nu. Det är fortfarande väldigt korta ridpass, och hon blir inte direkt ansträngd.
Idag fortsatte jag med mycket övergångar. Jobbade henne även lite mer i galoppen, och det gick bra men hon vill så gärna bara springa fort. Suck.. Och där fungerar inte förhållningarna riktigt som dom ska än ;)
Men hon skötte sig bra idag! Inga idiotryck eller liknande.


Bästa laget! Åh, jag vill tävla ponny ett år till..

Nästa vecka

Måndag: Vanlig skoldag. Hemma vid halv två och då ska jag försöka hinna rida ut lite innan det blir mörkt.
Tisdag: Volleyboll-dag i skolan, som jag inte ska vara med på. Julpynta hos mormor? Rida Summer lite, ut eller ridhus. Beror på vädret.
Onsdag: Två timmar klasstid och julkonsert, innan jag får mitt efterlängtade jullov! Julpynta hos mormor?
Torsdag: Göra julfint här hemma. Rida Sumsum.
Fredag: Åka till Vetlanda och göra sista julhandlingen. Summer ska ridas lite.
Lördag: Julafton! Fixa stallet på morgonen tillsammans med de andra.
Söndag: Stalljour med Louise och Kajsa. Fest på kvällen!


Fjärde Advent

Jag är lite lagom seg idag, men hade riktigt roligt på Metro igår! Det blev en lång natt, så jag var inte hemma förens halv sex idag på morgonen.Idag har jag hunnit med att städa lite på mitt rum. Det var välbehövligt kan jag säga. Snart kommer moster hit och vi ska fika lite, och efter det ska jag till Summer. Hon får vila idag hade jag tänkt.
Vid fyra ska jag inta soffan - Världscuphoppning, live från London!


Ferre!

Edgrens place! Metro ikväll. Roligt.


Gammal bild från i somras. Punkt.

Dagens ridpass

Har varit ute i stallet ganska länge idag. Iolani kom och hämtade mig innan ett för jag hade ingen bil idag, haha!
Kolla först när Maria red lektion på Hilton för Tomas. Hjälpte Maria med Sandrina sen. Hon skulle travas uppsutten för första gången, och det gick bra. Jättefin häst!
Red Summer också, så klart. Cirka en halvtimme uppe i ridhuset. Mycket skrittarbete och massor av övergångar skritt-trav. Hon var duktig idag, och det ska bli roligt att börja sätta igång henne snart!

Mor min kom och hämtade mig vid halv fem ungefär, och ikväll har vi gjort hemgjord pizza. Gott.


Torsdag

Ganska slapp dag i skolan, men kom hem sent i alla fall. Skönt med kort dag i morgon!
Åkte till stallet och gjorde Summer lite fin. Nu ser hon ut som en tävlingsponny igen, haha!
Hon har fått nya skor + snösulor idag också, så hon fick vila.


Dagens ridpass

Tog på en massa reflexer och red ut idag faktiskt. Red till Tveta fram och tillbaka. Summer var ganska taggad och på hemvägen vet jag inte vad som flög i henne faktiskt. Tur hon är glad i alla fall :)

Blev ingen unghäst idag utan tar det på fredag istället, då Maria hämtade hem sin nya häst idag.


14 december

Är i skolan nu och har Svenska C. Ska snart gå till matsalen, och sedan har jag en lektion kvar innan jag tar bilen och åker hem. Skönt!
Idag ska jag rida lite unghäst. Summer ska nog också ridas en liten kortis. Har jag tur hinner jag till och med rida ut.

Mamma fyller år idag, så ikväll ska vi väl fira henne lite också.


Words

Rykten skapas av hatare, sprids av avundsjuka människor och accepteras av idioter.


This or That!

Anonym om Hej hopp, 13 december, lucia med andra ord!:

utomhus/inomhus
Summer/Don Henry
Falsterbo/Göteborg - När det gäller Horse Showen är Gbg bättre, men hela Falsterbo är grymt!
Storhäst/ponny
Blondiner/brunetter - Svårt val..
Hemma/Fest - Beror självklart på mitt humör, men oftast vill jag festa istället för att vara hemma.
Dansa/sitta
Chips/Ostbågar
Mat/Godis - Gillar verkligen mat, men godis vinner i längden. Haha!
Vin/Cider
Sex/hångla
Alvin och gänget/smurfarna
Cykla/köra bil
Metropol
/Stenclub - Riktigt svårt, båda är väldigt roliga. Men mer folk på Metro.
Kjol/klänning


Dagens ridpass

Jag skrittade Summer lite uppe i ridhuset nu ikväll, barbacka. Inte så länge, 15 minuter bara ungefär. Skyndade mig upp till ridhuset så jag skulle hinna vara där ensam den lilla stunden jag red. Summer var på hugget och jag orkade inte hålla undan för dom andra som skulle rida senare. Haha


Hej hopp, 13 december, lucia med andra ord!

Ska när som helst dra på mig ridkläderna och åka ut till stallet och röra på Sumsum litegrann :) Får se vad vi hittar på idag. Det är riktigt tråkigt väder ute, regn och blåst, så det blir ingen uteritt i alla fall.


Vi vill ha snö till jul! Men det ser mörkt ut alltså..

Stallpyssel

Ingen ridning idag. Kom iväg väldigt sent till stallet.
Gjorde bara allt vanligt stallfix. Alltså mocka, sopa, ryckta Summer och spola av hennes hovar och smörja in dom.
Hon var så söt idag, lilla hjärtat :)


12 december

Måndag igen, och sista hela skolveckan innan vi får jullov. Underbart!
Jag har haft en kort skoldag som vanligt på måndagar, och när jag kom hem satte jag mig med lite skolarbete. Jag börjar äntligen se slutet nu på alla uppgifter som ska lämnas in innan lovet.

Hade jag haft bil så så hade jag åkt ut till stallet och försökt skritta ut en snabbis innan det blir helt mört ute. Men tyvärr måste jag vänta till klockan fem eller något innan jag kan åka dit. Summer får gå lite lätt i ridhuset istället, eller om hon får vila helt.
Efter jul ska hon i alla fall sättas igång på riktigt. Har skjutit fram ingångsättningen lite. Vill ju såklart passa på att rida så mycket som möjligt när jag är ledig och verkligen har tid.

Liten planering för den här veckan:

Ångrade mig! Märkte att alla dagar kommer se i stort sett likadana ut..  

Dagens ridpass

Summer
Skrittade ut en liten runda på 30 minuter kanske. Hon var pigg och glad, men arbeta i form och sånt ville hon inte göra idag. Haha!

Romeo
Hoppade honom lite uppe i ridhuset. Ett litet kryss, och sedan några språng på ett räcke på 80-90 cm. Han skötte sig bra och blev ganska taggad. Det värsta är att han blir så galet stark då, så fick verkligen träna på att kunna ta tillbaka honom när han ville dra iväg. Men han hoppade så fint så!


Snäll liten ponny som står stilla! :)

11 december

Tredje advent med andra ord!

Jag ska strax lämna sängen och dra på mig ridkläderna. Summer och Romeo ska ridas idag. Summer ska ut i skogen, och jag tror det blir likadant för den andra lilla ponnyhästen. Om jag inte orkar dra fram något hinder och hoppar lite istället förstås. Det märks :)


Hittade där här bilden när jag egentligen letade efter en bild på S och R.
Jag och Oscar förra vintern. Stor häst!

10 december

Så där, nu ska jag nog inte ut mer idag. Fick vara lite chaufför förut.
Har shoppat lite i Kalmar idag. Jag fick i alla fall två julklappar köpta. Skönt!

Summer har fått vila idag. I morgon ska hon få komma ut lite. Det gäller verkligen att passa på när man kan rida i dagsljus!


Underbara lilla ponny!

9 december

Kom hem från stallet precis. Har ridit Summer en liten stund uppe i ridhuset så hon har fått röra lite på sig iaf. Det blåser storm ute, och jag fick inte mycket gjort det här ridpasset. Hade fullt upp med att försöka sitta kvar när Summer slänger sig hit och dit.

Nu ska jag in i duschen, fixa mig lite, packa lite och runt fyra kommer Emma och hämtar mig. Då åker vi till Kalmar. Palace ikväll. Och i morgon kommer Emeline och Linnéa till Kalmar på förmiddagen, och då blir det lite shopping och sånt :) Sen åker vi hem.


Sist vi var i Kalmar, haha!

8 december

Summer fick vila idag. Som sagt, lite vintervila har hon ju nu trots allt. Ska sätta igång henne på riktigt efter nyår :) Längtar lite.
Var bara ute och mockade och borstade. Det har varit ganska kallt idag, men hon klarar sig bra med det täcket hon har nu. Men får nog dra fram ett tjockare om vi klipper dom snart igen. Summer är riktigt lurvig igen x)

Min kväll har jag ägnat åt mitt hemprov. Riktigt tråkigt. Börjar bli lite trött nu, men inte får man gå och lägga sig. Ska hämta mamma efter klockan 23..


Mitt hjärtegullWhat am I supposed to do, when the best part of me was always you

Dagens ridpass

Summer var verkligen på G idag, haha! I skitten var hon ganska fin, inte speciellt spänd men inte heller så mjuk som jag ville. Jobbade med det ett tag och det blev bättre. I galoppen stack hon iväg och bockade ett par gånger. Jaja, finns inte mycket mer att säga om det. Jag orkade inte riktigt ta tag i det ikväll, så hon fick galoppera på runt spåret i nåfon slags låg form, och jag satt i lätt sits. Det var ungefär det som hände idag  :)

7 December

Hemma från skolan nu, och har försökt plugga lite. Vi har hemprov i rättskunskap somska vara klart till på fredag. Har fått lite gjort iaf, och gör nog resten i morgon.
När pappa kommer hem vid fem typ måste jag följa med honom ut till Änga, så jag kan inte åka till stallet förens ganska sent. Ska försöka hinna rida lite om klockan inte är allt för mycket :)Mot Donken!

Hemkommen från stallet precis. Varit ute och mockat och borstat på mitt hjärta :)

Bara hemma nu en snabbis för att byta om, för snart kommer Emma och hämtar mig! Vi ska till storstan' och McDonalds för att fira att hon fått körkort idag :D Hurra!!! Grattis bästa Emma
Dagens vill ha..

..Fast dressyrmodellen då!


Schabrak med stor Eskadron-logga. Drygt 700 kr.

Grå och rosa

Så här fick Sumsum se ut idag :)Nu ska jag fortsätta kolla på Vampyrskolan och sedan springa in i duschen ;) Blev precis klar med ett skolarbete på mer än 8 sidor, nöjd! Det firade jag med en lussekatt till Julkalendern.

Dagens ridpass

Red en stund uppe i ridhuset i eftermiddags, och det gick ganska bra :) Summer var ganska pigg idag och hade lite för bråttom hela tiden och tog inte mina förhållningar riktigt. Fick träna lite på det i traven. Galopperade bara på volten åt båda håll, annars blev det mest skrittjobb idag.
Jag hade egentligen tänk skritta ut en sväng eftersom jag var hemma ganska tidigt. Men det är ju så galet halt på asfalten så det gick inte. Jag höll själv på att ramla omkull hur många gånger som helst när jag gick från bussen upp till skolan, haha!

Morgonfodring

Nu har jag kommit hem från stallet. Åkte dit och morgonfodrade vid 7, och sedan släppte Kajsa och jag ut hästarna vid 9 ungefär. Vi har packat alla påsar och lagt in middagsmaten också, så allt är färdigt när dom ska in igen. Jag har dock inget mer pass idag förens i kväll. Kajsa ger dom lunch och tar in dom, eftersom jag ska iväg snart.

Jag får se om jag rider Summer ikväll. Mockade och borstade henne bara nu när jag var där.


Snart sängdags

Det är första helgen på jag vet inte hur länge som jag bara är hemma. Ingen fest eller något denna helg för min del, vilket känns både bra och mindre bra.. hehe.
Men det är lika bra att jag håller mig hemma. Jag ska upp ganska tidigt i morgon och fodra hästarna. Har nämligen stalljouren tillsammans med Kajsa.

Fodring klockan 7, utsläpp klockan 9, lunchfodring någon gång mellan 12 och 13, insläpp runt klockan 4 (beror på vädret) och sedan kvällsfodring klockan 8.
Vi ska även på julbord i morgon, men allt ska nog hinnas med :)


Måste erkänna att jag blir gaaanska partysugen när jag läser på Facebook att alla ska till Metro ikväll.. 18-årsgräns och fri entré. Jaja ;)

Dagens blöta ridpass

Jag hade sedan tidigare idag bestämt mig för att Summer skulle få komma ut idag. Det har blåst kraftigt hela dagen och när jag kom till stallet började det självklart regna också! Men red ut iaf.
Summer var inte så glad i början, och ville bara vända tillbaka hem igen. Men vi tog oss runt Tveta trots allt, och när vi kom bort från åkrarna där det blåste som värst så tyckte hon att det var ganska roligt. Travade och galopperade lite, och hon kändes fin i början, innan hon fick lite för brottom. Var ju ett tag sedan hon galopperade så pass "fritt".

Jag kan säga att man hinner bli ganska blöt på 40 minuter i halvt spöregn ;)


Åh, längtar redan tillbara till sommaren! Fast nu vill jag faktiskt ha lite snö. Börjar bli trött på att det är så blött och mörkt ute.

Önskelista julen 2011

Har börjar fundera lite på önskelista inför julen nu. Inte långt kvar!
Först ville jag nästan inte ha något, men nu kommer jag på massor av saker jag vill ha! Haha

- Vit iPhone 4, det är det jag vill ha mest av allt. Min lilla telefon som jag har nu har börjat sjunga på sista versen.
- Kingsland hoodtröja, supersnygg! 
- Lite vanliga tröjor som jag kan ha i skolan. Det är en bristvara.
- Pengar, och lite andra bra-att-ha-saker.


2 december

Nu har det dock gått över till den 3 december, hehe.

Jag har tillbringat större delen av min dag i en buss till och från Stockholm. Sov och lyssnade på musik nästan hela tiden. Var inne på SACO-mässan i ca tre timmar, och jag känner att jag fick ut en hel del av det! Plockade på mig massor av kataloger och annan information. Och nu vill jag göra allt möjligt, haha!

Vi var tillbaka i Målilla innan 19.00 och då åkte jag bara hem lite snabbt och bytte om innan jag for vidare till stallet. Summer vilade idag. Jag mockade och körde in spån bara + en liten snabb rengöring av ponnyn som hade badat i lera idag..

Resten av kvällen har jag kollat på film med C-O typ, och nu ska jag snart sova!
1 december

Idag är det 1 december, för er som missat det. Ställde klockan för att kunna se Julkalendern, och måste säga att den verkar vara bra mycket bättre en de som har varit dom senaste åren.
Den var lite mer som dom var förr :)
Nu har jag suttit och skrivit på ett arbete i Naturkunskap B, ätit lussekatter och lyssnat på soundtracket till Breaking Dawn. Väldigt mysigt faktiskt, men nu måste jag se mig ut i den kalla blåsten igen och åka till stallet.

Tror föresten inte att jag har sagt att jag, Lotta och Emma var i Oskarshamn förra veckan och tittade på Breaking Dawn en andra gång? Vi får inte nog av filmen! Och förhoppningsvis kan jag se den nästa helg igen, hehe.

Okej, tillbaka till nuet. Summer ska ridas i ridhuset idag. Lite lätt bara. Jag måste komma hem ganska skapligt så jag hinner duscha och fixa innan klockan hunnit bli allt för mycket. För i morgon åker nämligen nästan alla 3:or på skolan till Stockholm för att gå på SACO-mässan. Bussen går klockan 6 från Målilla, så det blir en tiiidig morgon. Hua. Just nu är jag inte speciellt pepp alltså, haha.


RSS 2.0