Dagens ridpass

Summer fick sig ett dressyrpass i ridhuset idag. det var mycket spring i början, men när jag började arbeta henne ordentligt gick hon riktigt bra! galoppen kunde dock varit lite bättre. där spände hon till och ville dra iväg. har träning i morgon för Maria, så jag hoppas vi får lite ordning på det då :)

startlistorna till helgen har kommit ut nu. lagklassen börjar inte förens klockan 13, så det blir lite sovmorgon iaf. haha, jag tycker lite synd om Emeline som måste åka supertidigt för att rida Lätt A:1an innan :) ååh vad roligt det ska bli!!

Tisdag

veckans värsta dag är snart slut, och jag ska avsluta den med ett fint avsnitt av The Pacific. jag får inte nog!

var ute en snabbis hos Summer med mamma innan mötet. mamma mockade och jag gick en liten runda med ponnyskrutten. jag hade ett styr med att få henne gå ordentligt, haha! hon tyckte det var mycket bättre att trava :)
jag måste säga att hon är ganska snygg från marken faktist när hon spänner sig på ett bra sätt eller vad man ska säga. ni vet, spänd för att hon är glad typ? haha x)


så fin så fin <3

Du får endast skjuta en person från Wales med pil och båge om han befinner sig inom stadens murar efter midnatt!

galen tisdag!
sitter på sista lektionen och "arbetar" med emma. det går bra. hehehehe
jag är på så fruktansvärt bra humör idag!
ska jag skriva lite på uppgiten nu.. "barrskogen har ett ekonomiskt värde" fast nej.

när jag kommer hem blir det raka spåret till Sumsum! och efter det ska jag på styrelsemöte hos Lotta och Emma. hoppas på gott fika.. :)

Måndag

det är en riktigt trött Tove som skriver nu kan jag säga.
jag tog mig inte ut till stallet idag, så Kajsa var gullig och mockade åt mig :) ska försöka hinna ut i morgon på något sätt. hur vet jag inte, hehe.

eftermiddagen har varit lugn. jag har varit ute och gått med valpen, lagat mat och nu har Ville och jag kollat ett par avsnitt av The Pacific. fint! tror jag ska försöka komma i säng tidigt ikväll. annars blir det nog ett avsnitt till innan jag somnar ;)

Planering för nästa vecka

Måndag - rida ett lättare dressyrpass med Summer, om jag tar mig ut till stallet vill säga. 
Tisdag - Summer får vila, styrelsemöte med mårk
Onsdag - dressyr med lite högre krav
Torsdag - träning!
Fredag - får se vad jag hittar på med Sumsum då, kanske en liten tur ut i skogen?
Lördag - rida lite lätt och kolla av så allt funkar. tvätta Summer och göra allt fint inför tävling
Söndag - tävling i Jönköping!

vad jag vet så har vi inget att plugga till just den här veckan, så jag får väl passa på att läsa i alla mina böcker när jag inte har något bättre för mig. boka ny körlektion måste jag göra också..  

Söndag

red ut idag, och Summer var jobbig. haha! skulle inte gå framåt och höll på. försökte övertala henne i 10 minuter innan jag fick nog och hoppade av och gick med henne en bit. annars hade jag nog ramlat av till slut xD
hon var spänd hela ridturen, och for runt på vägen som ett litet jihu. blev inte mycket till arbete idag, utan hade fullt upp med att hålla mig kvar och bromsa typ. men hon är finast i alla fall! :)

det är en vecka kvar till min (och lagets) första tävling. jag är verkligen supertaggad! jag vet inte på vad riktigt, mest på att få göra Summer fin tror jag ;) nej men allt ska bli jätteroligt! mamma är i alla fall redan nervös..

Shopping

var ju inne på Hippoteket i Vimmerby idag. jag skulle köpa nya ridbyxor o sånt. hittade det jag skulle, så det blev ett par vita Pikeur Lugana och ett nytt fårskinnsludd till lädergrimman. det gamla såg bedrövligt ut med massa betforrester och annat kladd. 

nu är även våra lagjackor beställda, så jag hoppas vi får dom så fort som möjligt.  

Bild från idag


Jag och Oscar. Han är galet stor, haha! ;)

Dagens ridpass

idag var jag ju duktig och gick upp vid halv 8 för att jag skulle hinna rida två hästar innan vi åkte till Vimmerby.
red Oscar först, och det var riktigt roligt! det har verkligen gått frammåt och han har blivit mycket stadigare och finare sen sist jag red honom. typ på jullovet? jag hade nog kunnat rida omkring där hur länge som helst, haha!

red Summer sen i ridhuset. det var inte en av hennes bästa dagar. hon vill helst bara springa fort och slänga med huvudet. de stunder hon spände av lite var hon fin :)
hon har fått ta det lite lugnt några dagar nu, med bara lite busridning ute, och passet idag bestod mest av skritt och lite trav och galopp på stora volter.

Hallå!

Summer var knäpp idag, haha! red ut en liten sväng idag igen, och jag hann inte mer än 100 meter bort från stallet innan hon stannade för att sedan slänga sig runt och bocka som en galning 50 m innan jag fick stopp på monstret! tror hon har vårkänslor?
det blev i alla fall inte många skrittsteg på den ridturen.

i morgon blir det en fullspäckad morgon/förmiddag. först ut till stallet efter klockan 8 för att rida Oscar och fixa allt hos Summer. ska så klart rida henne också då. sen hem och byta om för att åka in till Hippoteket och köpa nya vita ridbyxor och prata om våra lagjackor :)

nu ska jag inta soffläge tillsammans med The Pacific och min choklad!


plugg plugg, bara massa plugg...

har tagit en paus i mitt pluggande nu, men det är bäst att jag fortsätter så fort som möjligt så jag bli klar nån gång. jag tycker inte om psykologi just nu.
Summer fick vila idag, då jag inte har haft någon skjuts ut till stallet och samtidigt varit tvungen att plugga som ett as.

förutom plugget har det varit en riktigt bra dag efter att jag kom hem från skolan - nya Ridsport (dock avelsextra..), min TP-box hade kommit (lycka!) och nu ikväll kom Ville hem från Sälen :)

Sumsum




Dagens ridpass

skippade ridhuset idag och skrittade ut en sväng barbacka i blåsten med Ann-Louise och Melody istället. Summer var lite stissig i början, men sen lugnade hon sig och gick rakt fram istället för på tvären :)
Vi var väl ute i 15-20 minuter skulle jag tro.

bjuder på två mindre bra bilder från helgen, haha!



Onsdag

God morgon god morgon! :)
är i skolan nu och har information och layout. det är inte det roligaste alltså.
vi har håla sen fram till klockan ett, så då ska jag vara duktig och läsa lite i min engelskabok tror jag och sen ska jag gå ner till körsskolan med Lotta och göra lite teori.

Summer ska få gå ett väldigt lugnt pass idag också. lägger kanske in lite galopp idag också om det känns okej.

Träningen och lite annat..

Summer var riktigt, riktigt fin på träningen igår! :D fick igång bakbenen och formen var jättebra! dock blir hon lite stark och drar när hon tycker det blir för jobbigt. '
tränade på det mesta. samling i galopp, sluta, öppna i galopp, bakdelsvändningar, ökningar m.m.

idag fick hon gå ett väldigt lugnt pass. red i ridhuset 15 minuter, men lite trav på stora volter i båda varven. gick ut sen i mörkret och busade lite på en gräsväg bakom ridhuset :)

idag anmälde jag mig också till tävling nummer två! Oskarshamn den 10/4. en regional, ska rida Lätt A:1 och Lätt A:P1

Anmäld

så där, nu jag jag och Summer anmälda till Jönköping den 3 april! :D Härligt!!

Ännu en film

Här är filmen från i onsdags. Summer gick väl inte så där superbra precis, men men! Lita småtjurig va hon också där på slutet. Haha! Ponnyskrutt <3


Dagens ridpass

red ut en ganska lång runda idag. Summer var på sitt jävligast humör hela vägen fram till Torp. stannade och vägrade gå framåt eller så tvärvände hon och stack mot stallet. när vi kom ut på den lite större vägen slutade hon upp med sina dumheter och skrittade på ordentligt framåt :)
jag hade bara tänkt skitta och trava lite, men det blev lite galopp också. eller ja, ganska mycket faktist. istället för att rida raka vägen tillbaka till stallet så tog jag en liten extra sväng så Summer fick springa av sig lite.


jag är riktigt, riktigt sugen på att komma ut och tävla nu! :D men innan jag gör det måste jag åka in till Hippoteket med mamma och köpa nya vita ridbyxor. det är nämligen hål i knät på de jag har nu, och skoningen har blivit så där ful ni vet x)


Härligt!

Åh vad glad jag blir :D
Grattis Hanna, Emeline och Linnéa till era vinster idag :D Bra jobbat!!

Söndag

ska ge mig iväg till stallet typ nu tror jag. Summer ska få komma ut och skritta lite, för jag har nämligen träning i morgon igen! det är bäst att ligga i nu, första tävlingen är om 2 veckor! :) då är det nämligen första omgången i division 1 i Jönköping! jag ska bara rida lagklassen, efter som P:1an startar innan lagklassen, alltså vid 9, och skulle jag rida den hade vi varit tvugna att åka supertidigt.

Jaja, jag hoppas i alla fall att det går bra för alla Målilla-ryttare som tävlar i Oskarshamn idag :D

Filmen

Här är filmen från träningen idag. Det är dock inte hela programmet.
Se och njut av min fina ponny, haha! :D

Jag håller på att fixa med filmen från i onsdags nu också, så den kommer kanske upp senare.






Förmiddagens träning

Hemma från stallet nu.
Summer gick riktigt jäkla fint idag! Det märktes att det hände lite igår.
Vi tränade först på lite delar ur programmet innan jag red igenom det. Summer var jättefin i formen hela tiden och lyssnade bättre på mina hjälper. Gullponny.
Mor min filmade när jag red programmet. Jag lägger ut den senare.

Hade med kameran också. Det blev dock inte så många bilder, och de som blev är inte mycket att visa upp. Haha! Men här är en i alla fall.


Summer är verkligen ingen modell! Hon kan stå och vara jättegullig och fin, men så fort man kommer med kameran drar hon bak öronen och ser allmänt tråkig ut. Hihi

Och så här ser mitt nya schabrak ut, för er som är intresserade.

Uppe tidigt

Jag är nästan uppe tidigt idag ;)
Har ätit frukost och grejer, så nu ska jag bara byta om och sen åka till stallet igen för lektion nummer 2! Ska som sagt rida igenom Lagprogrammet idag.

Ja, det var väl det. Tjingeling!


Träningen

Nu är jag hemkommen från Sinnerstad. Eller ja, för 30 minuter sen.
Summer gick riktigt bra idag måste jag säga. Hon var lite knepig och trippig i början, men det blev bättre ju längre tiden gick.
Tränade öppna, förvand galopp och bakdelsvändningar mest + lite annat också så klart. Summer blev lite trött mot slutet och då blev hon tjurig, men annars funkade hon jättebra :D

När alla hade ridit sina lektioner satte vi upp dressyrstaketet till i mogon, då vi ska rida program. Sen gick vi in och åt och sjöng Singstar. Väldigt trevligt!! Klockan blev visst mer än vad jag trodde, så därför kom jag hem senare än planerat. Men men :D

Mot trafikskolan!

Ska snart gå ner till bussen. Ska sitta på trafikskolan hela eftermiddagen.. Först ska jag plugga teori 2 timmar, och sen är det Risk 1an som håller på i 2-3 timmar. Jag räknar med att vara hemma kvar över 5 typ, och då ska jag bara äta, byta om och lite annat innan jag åker till stallet för träningsläger med laget! Det ska bli riktigt roligt, och jag hoppas Summer sköter sig.

Hon fick vila igår, eftersom hon gått ganska hårt 2 dagar och så blir det ju lite hårdare träning idag och i morgon. Hon är ju faktist inte helt igång än.
Melody var jättefin! Dock fungerade inte bromsen som den skulle i vissa lägen, som när man skulle bryta av till trav till exempel ;)




STUDIEDAG

God förmiddag!
Jag vaknade för en liten stund sedan, så har bara varit uppe och ätit frukost och sånt. Eftersom jag är ensam hemma fram till klockan 16 så kan jag inte ta mig ut till stallet förens mamma kommer hem. Jag vill ha körkort nu!



Dagens hästplaner är att rida Summer och Melody + fixa allt hos båda.
Summer gick bra igår också. Mamma var med, så hon la ut några bommar så Sumsum fick lyfta lite på fötterna. Mamma filmade lite på slutet också. Jag får se om jag orkar fixa med den så att jag kan lägga ut den.

Hon, Summer alltså, har haft sitt nya swarovskipannband de två senaste ridpassen. Jag var lite orolig för att det skulle vara för litet, men det sitter perfa! Fast det hade nog inte gjort något om jag tagit cob istället, för det är verkligen på gränsen till att vara för litet.

Har tråkigt

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Det är väldigt bra!
Favoritgodis: Choklad och allt som är surt 
Är det nåt du absolut inte äter: Äppelmos, sparris och mandelmassa
Kläder just nu: Jeans och en ful tröja
Musik just nu: No one - The Pusher
Vad sa du senast: "Tack så mycket" till mamma, men har pratat lite med mig själv efter det, hehe
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Romantiken
Sommarplaner: Jobba, festa, rida, sola, äta
Fisk eller badkruka: Firre
Saft eller alkohol: Beror på
Hur många kuddar sover du med: 3
Favoritväder: Sol och värme!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Det skulle aldrig hända :P  
Spelar du nåt instrument: Nej nej
Morgon- eller nattmänniska: Båda tror jag
Sparare eller slösare: Jag sparar 
Bästa film:
Finns ju ganska många
Tror på liv på andra planeter: Nja
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet
Tror du på mirakel: Kanske
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Nej, eller beror ju på vad man menar
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2
Bio eller promenad: Promenad
Är du kittlig? Ohja!
Snarkar du? Nae det tror jag inte
Stjärntecken? Fisk
Rädd för insekter? Nej
Äckligaste insekten: Dom med många ben
Största svaghet: Oj, svårt att visa känslor bl.a.
Det här är jag bra på: Jag tycker inte om sånna här frågor..
Bästa bok? Kriminalromaner
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna flyga
Vad vill du jobba som? Polis
Chips, morötter eller godis? Godis, lätt!
Pizza eller hamburgare? Kan inte välja!
Skriver du dagbok?
Bara bloggen
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag vill tatuera mig på alla möjliga ställen, haha!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städat
Gungar du på stolen? Det händer
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Ja det skulle jag :)
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster
Är du rädd för blod? Nej det är jag inte
Saltar du på maten? Nej det brukar jag inte göra
Gillar du att sjunga? Haha, ja..
Anser du att du är stark? Jo, det skulle jag nog kunna säga
Brukar du sola? Bara på sommaren, i den riktiga solen
Vad gör du om du får hicka? Dricker vatten och håller för näsan ;)
Kaffe, te eller inget? Inget
Har du en besatthet? Nej inte direkt

18 år

japp, idag fyller jag 18! :D
det känns himla bra måste jag säga, men igår fick jag nästan lite panik över det. haha! jag börjar ju bli gammal nu..

jag har haft en bra dag än så länge, och jag hoppas att den fortsätter likadant. det händer inte så mycekt idag. ska till stallet och rida sen, och efter det ska jag hem och så ska jag firas lite. det blir nog bra :)


Tisdag

åkte upp till Hultsfred klockan 8 för att ha min tredje körlektion i Vimmerby. det gick finfint! :)
sen var det vanlig skoldag, och efter det hem och äta kroppkakor.
for till stallet sen, och trots att jag hade 3 timmar på mig att fixa en häst, så måste pappa ändå vänta 10 minuter för att jag inte är färdig. haha! jag vet verkligen inte vad jag styr med, något som tar lång tid i alla fall.
Summer var superfin idag! :D dog lite. det märks att hon har kommit igång mer nu för hon orkar bära sig bättre och springer inte iväg. jobbade med förvända galoppen, och kunde till och med göra serpentinbågar i båda varven. de ni! haha

nu ska jag se på tv och ta vara på min sista vakna timme som 17 åring

Planer för veckan

Måndag: -
Tisdag: Körlektion
Onsdag: Jag fyller 18! Emma åker..
Torsdag: Studiedag
Fredag: Studiedag, åka till V-by med Kajsa? Träningsläger med laget.
Lördag: Träningsläger
Söndag: Chilla

sen blir det ju självklart Summer, skola och sånt.


Måndag

jag hade en liten tanke om att jag skulle göra spanskaläxan för en gångs skull. jag skrev ett ord, sen gav jag upp. jag kan verkligen inte. jag har läst spanska i nästan 6 år och det enda jag kan säga är vad jag heter och var jag bor. illa.
gick på stödmatten idag. tror det kan bli bra. lärde mig lite idag för en gångs skull.

när mamma kommer hem ska jag till stallet och rida lite på ponnyn. fint! :)

Söndag, dagens ridpass

red ut runt Tveta med Summer idag. hon var lite stoig och ville inte gå och sånt där i början, men det blev bättre när hon fick springa fortfort på hemvägen ;)
ja, för det var ungefär det som ridpasset gick ut på - att hon skulle få springa av sig och ha lite roligt! det hade hon också, tror jag. hon var himla nöjd iaf när vi skrittade hem.
meeeen, fågelskådarna i Tveta förstör mitt liv! haha, nej men de är alltid i vägen när man kommer och ska galoppera på vägen över åkrarna. då måste man stanna och skritta/trava en lång bit och Summer blir ju lika rädd för dom varje gång. det är ett himla jobb att få henne att gå förbi. jaja, så är det med det.

nu ska jag ta tag i mig själv och ge mig ut på en promenad. fast först ska jag nog gå upp och fixa lite ny musik till iPoden, hähä.

Saade!

Oj oj oj, så bra!


Lördag

gårkvällen var fin, väldigt fin. idag är jag pigg och glad :) kanske för att jag lyckades sova bort hela förmiddagen. suck!

var ute i stallet en sväng och red Sumsum iaf. skrittade ut en sväng och det gillade hon. skrittade på bra bortåt, och när jag vände mot stallet igen taktade hon hela vägen. jaja, hon var väl hungrig eller nått.

Tidsinställt

Hej på er och hoppas ni har en fin fredagkväll! :D
som ni märkt har det inte varit någon uppdatering förens nu, men så är det.

just nu är nog Jag, Emma, Emeline, Hanna och Emilia i full gång med förferren, hihi! senare är det Metro som gäller. klackarna i taket!!
Ha de!

Ridpasset

det blev ett lugnt ridpass idag. arbetade henne nästan bara i trav, typ 10 minuter. hon var lugn och fin från början, så jag ville passa på att arbeta henne där och inte riskera att hon blir stissig och spänd om jag började galoppera. tog dock några varv på mittvolten åt varje håll i galopp, men då fick jag hålla henne hårt så hon absolut inte stack för mig. måste få ett slut på det där nu!
nästa vecka har vi träningsläger med lagen. ser jag fram emot, och det blir bra för Summer att få sig en ordentlig genomkörare.



nu har jag blivit ombedd av flera ett ta nya ridbilder. jag får försöka fixa det.

bvhfjncdjjfk

kom hem 01.30 från Vimmerby igår natt. kul. sov ungefär 3 timmar innan jag skulle upp igen. var tvungen att åka upp till Hultsfred till klockan 07 för jag körde nämligen halkan idag :D nu är inte körkortet långt borta!
men nu är jag verkligen trött!

ska åka ut till stallet och rida Summer om en liten stund. måste samla kraft lite innan bara, haha.
sen ska jag hem och tagga inför morgondagen xD tror det kommer bli sjukt galet. se upp för dressyrbrudarna säger jag bara ;D dock kan inte Matilda och Kajsi följa med...




Jag, Emilia och Emma!

Dagens ridpass

dressyrade, och Sumsum gick helt okej. inte mycket mer att säga om det. hehe.
efteråt var hon världens gulligaste i alla fall :) <3 åh


Tisdag

god morgon.
är i skolan nu och väntar på att det ska bli dags att gå ner till traffikskolan. åkte med mamma upp, så det blir lite väntetid..
idag är det vanlig skoldag, eller vi har ju temavecka, fast kommer hem vanlig tid. ska ut till stallet ikväll och rida Sumsum i ridhuset lite. hihi. det är planerna för dagen. hej så länge.

Måndag

jag stannade hemma från skolan idag. lika bra så jag inte smittar ner alla. känner mig lite bättre idag, så det är nog inga problem att gå i morgon :) föresten så dödar emma mig om jag inte kommer...

saknar min ponny! nu blev det två ofrivilliga vilodagar igen. inte bra.. vi har verkligen inte kommit igång som planerat.

jaha, nehe. nu ska jag hämta lite glass, sätta mig i soffan och inte röra mig på en bra stund! tjing

Sjuk

ingen ridning idag. jag har legat i sängen hela dagen med en ordentlig förkylning och feber. riktigt segt. mamma var ute och mockade hos Summer förut, och i morgon fixar Maria allt. får se om jag går till skolan i morgon, troligtvis inte. måste vara så frisk som möjligt på tisdag för då har jag min andra körlektion inne i Vimmerby, och den vill jag inte missa!

Dagens ridpass

ååh, vädret var ju helt underbart idag! snön har ju i stort sett försvunnit från alla vägar, så idag fick Summer komma ut och galoppera. och oj vad hon tyckte det var roligt :D hon var inte alls stissig och spänd, utan bara pigg och väldigt glad. gulliga Sumsum. hon fick galoppera på ordentligt och var riktigt nöjd efteråt.
jag tror det blir ett liknande ridpass i morgon, utan några större krav på henne.


God natt!

mamma var med till stallet idag, och det var första gången hon såg Summer få sina ryck. haha!
"nej Tove, nu får du byta varv och bara trava!"
idag var hon knäpp, ponnyn. men jag har egentligen inte så mycket emot det. tycker om när hästarna visar att de har lite livsglädje :)
hon gic helt okej idag. eftersom jag är typ sjuk så orkar jag inte rida henne riktigt så länge som hon behöver, men men.
i morgon ska vi ut i alla fall! hoppas det går att galoppera lite. skulle behövas.

nu ikväll var vi i klassen haft disco för låg/mellanstadiet. riktigt roligt faktist måste jag säga :) haha.
vi dansade ju minst lika mycket som barnen ;)


:(

min hals gör ont, jag är trött och allt är bara väldigt jobbigt.

Summer skötte sig idag och höll sig på backen mer än vanligt, nästan :) gullponny. förutom att hon är stark som en oxe så går hon riktigt bra nu. skönt.

nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar upp i morgon och är lite piggare. god natt!

torsdag

sitter i skolan nu och håller på med den där Bangladesh grejen. min "familj" har haft ett dödsfall, så vi skriver om det nu, vad man gör osv. helt okej, ganska slappt liksom. ska redovisa det om 45 minuter, så ska väl börja träna lite nu.

idag ska Summer ridas i alla fall! verkligen prio 1! ska försöka hinna med Melody också vilket inte är så troligt att jag gör. men men.

ja, det var väl det.

Onsdag.

Summer fick på sig skon igår, så nu kan jag rida igen. dock tog jag mig inte ut till stallet ikväll för mamma skulle iväg och pappa jobbar sent. så himla träligt. jag som var riktigt sugen på att rida henne idag. nu har hon bara stått en vecka.. inte bra.

tog med den gröna discogrimman till stallet igår, och Sumsum passade verkligen i den färgen! hihi


suck..

under tiden som jag var i Göteborg tappade Summer en sko och blev halt. det var i fredags tror jag, och hon har stått inne sen dess eftersom hon är så öm. Tommy har varit och slagit på skon idag tror jag så jag hoppas hon är okej. ska dit om en stund och se. ska även rida romeo lite.


Mina inköp i Gbg

lägger kanske upp bilder på vad jag köpte senare, men just nu orkar jag inte fixa med det ;)
det jag köpta var iaf
- swarovski pannband, svart
- schockemöhle schabrak + lindor, grått
- 2 discogrimmor, svart och grön
- plastrong med swarovski

ja, jag tror det var allt. hade ingen riktig köplust första dagen, på lördagen var det lite bättre och i söndags var jag galet shoppningsugen, men då hade vi inte så mycekt tid på oss eftersom det var tävlingar inne i scandi som man inte ville missa.


RSS 2.0