Matildas farliga fölis


Min sista lediga dag

Börjar jobba i morgon igen. Åh, vill vara ledig resten av lovet! Får tänka på hur glad man blir när lönen kommer.

Igår dressyrade vi lite, Summis och jag. Det kändes helt okej :) Och idag har det varit en familj och kollat på henne, och det gick jättebra :)

Tack och hej!

Vi gillar hoppbilder..

..men vi lyckas sällan få till det ;)


Ridtur i regnet

Eftersom det regnade när jag skulle rida idag blev det ingen längre tur. Hon fick trava och galoppera lite på en grusväg i skogen, sen red vi tillbaka x) Ingen av oss tyckte det var så mysigt precis.
Hade lika gärna kunnat gå in och rida i ridhuset, men nu hade jag ju faktiskt sagt att jag skulle rida ut, så det var lika bra att hålla sig till den planen.

Nu ska jag snart åka, så ingen mer update idag. Tjingeling

Ridpasset igår

Var på utebanan igår och försökte få till något som liknade dressyr..  Haha, nej men Summer var stissig i början, och som den vildhäst hon ibland tror att hon är så trodde hon att det var dags att fly när 2 andra hästar började springa i hagen längre bort. Suck! For runt som ett yrväder på banan.
Men när jag travat och galopperat i båda varven lugnade hon sig, men hon var fortfarande lite spänd. Hade tänkt jobba med den ökade galoppen även igår, men det var inte lönt. Fick istället lägga fokus på att få henne mjuk och fin i båda sidorna. På slutet gick hon riktigt bra! När hon är "lagom spänd" går hon som bäst :)

Idag ska vi ut i skogen iaf! Jag ska dra mig upp ur sängen nu är tanken och äta frukost. Åker ut till stallet efter det och rider och fixar. Övriga invånare i det här huset har åkt till Malmö nu på morgonen, så jag är ensam tills på söndag. Jag ska iväg i eftermiddag/kväll, så när Ann-Lousie har hämtat Flash vid 16.30 så åker jag och hämtar Emma innan vi drar vidare mot Linneryd! Innan det ska jag fixa lite här hemma med mig själv och the little dog.


Den lilla hunden, som inte är så här liten längre..

Summer på promenad


Hon fick syn på en hund längre fram, och stog typ såhär i en evighet x)

Power walk

Red inte alls idag, utan jag gick en sväng med henne. Typ power walk, haha! Fast på bortvägn var det inte mycket power precis.. Men på hemvägen gick det undan x)
Gick med henne ungefär 30 minuter på hårt underlag.

I morgon blir det ett dressyrpass. Fortsätta jobba med galoppen :)


Tjänat pengar

Har varit hos min lilla mormor nu och tjänat lite pengar. Inte helt fel :)
Nu blir det lite chill ett tag innan jag åker till stallet. Har funderat lite på vilken aktivering som skulle passa bäst idag. Kan inte bestämma mig - Ut eller bana?

Och idag så har jag faktiskt införskaffat mig en diskborte att ha i stallet, haha x) Rosa och gullig

Göra lite nytta

Nu ska jag åka upp till mormor och hjälpa henne med lite saker. Ska bara äta frukost och lite först :)
När jag kommer hem sen blir det stallet. Får se vad vi hittar på idag.

Dagens ridpass

Dressyr i ridhuset.
Värmde upp som vanligt - Skritt 10-15 minuter, trav och galopp på spåret och på stora volter i en något lägre form.
När jag började jobba henne sen tränade jag på 10 m volter på medellinjen. Hon vill gärna sticka iväg med bakdelen åt något håll för hon tror att vi ska göra en sluta när vi vänder upp, hehe. Gjorde även öppnor, slutor på långsidan m.m.
I galoppen jobbade jag henne i ett högre tempo hela tiden. Hon måste bli mycket starkare där!
Efteråt var hon lite lagom trött kan jag säga ;) Hon fick ett litet bad och sen var hon nöjd och glad igen.

Min dator och min mobil vill inte samarbeta, därför inga nya bilder..

Panik!

Hahah, fick lite lätt panik här förut x) Min dator fick stora knäppen! Bokstäverna och siffrorna var där dom skulle på tangentbordet, men alla tecken hade hoppat runt och jag hittade ingenting! Stängde av datorn och nu när jag stängde på den igen var allt som det skulle. Bra!

I morgon skulle jag egentligen åkt till Ullared med Matildis, men nu blev det inte så. Får ta det någon annan gång. Ska ju åka med töntlaget till Charlies också någon gång, eller Sharpman ;)
Men iaf, det fick bli lite internetshopping istället. Råkade klicka hem lite kläder från H&M som kommer i början av augusti..


Gårdagens ridpass

Sumsum och jag red ut igår och busade lite. Summer fick springa av sig och det var uppskattat! Hon var ganska laddad hela rundan.
Red helt utan krav. Hon fick bara galoppera på i det tempo hon ville, nästan.Idag är det ett dressyrpass på banan som står på schemat har jag tänkt. Förhoppningsvis går det vara ute utan att man blir helt uppäten av alla insekter. Börjar tröttna på ridhuset nu, haha.

Filmer

Här är några filmer på Summer. Den första är från träningslägret förra veckan. Summer är ganska trött, hon irriteras av flugorna + att sadeln har åkt fram x)
Vimmerby/Hultsfred

Åkt med mamma och Ville upp till Vimmerby och Hultsfred nu på förmiddagen. Skulle fixa nått med nya bilen och jag tog kort till körkotet.
Passade på att gå in en sväng på Hippoteket. Massa snyggt! Kollade lite efter en ny tävlingsskjorta, nya ridbyxor och nya stövlar. Kikade även lite på ny hjälm.. Hehe. Men det blev inget köpt där idag, utan får åka in senare, efter nästa lön eller nått ;)
Men i Hultsfred sprang jag in på Petras häst & hund och köpte mantejp/benskyddstejp till mina benlindor. En vit och en svart rulle fick det bli.


Söndag

Igår skrittade jag ut Summer en liten kortis, barbacka. Hon var riktigt pigg faktiskt, trodde hon skulle va nästan död x)
Idag får hon vila. Åkte ut till stallet och mockade och så förut när jag ändå var ute med bilen.
Resten av dagen ska jag tillbringa i min säng (eller på den om ni så vill...) Var ju på ferre igår, haha!


Dags att gå upp!

I natt åskade det bara lite, så fick sova lite mer än förra natten ;)
Nu måste jag dra mig upp ur sängen, äta frulle och bege mig till stallet. Summer ska skrittas en runda :)
I eftermiddag ska jag åka upp till Hultsfred och hämta Emma + mammas kompis med familj. Vi ska grilla och så.


Division 1 laget, 2010.
Är det någon som är, eller vet någon annan, som skulle vara intresserad av att rida för Målilla i Elitserien i höst?

En liten bild från dagen


Finponny!
Det var den enda bilden som blev hel okej. Summer var så stimmig där efter prisutdelningen och ville inte alls stå stilla. Stog och hoppade på stället och slängde med huvudet, hehe.

Superhelgen - 22 juli

Första klassen, Lätt A:2
Summer kändes fin på framridningen. Jobbade på bra och var lösgjord. Inne på banan blev hon lite spänd emellan åt, men inga stora grejer. Ville inte gå ut i ena hörnet och så.. 7orna övervägde i protokollet, men hade en del 6or och även en 5a. Slutade på 66 % iaf, och det ledde till vinst! Riktigt nöjd.
Andra klassen, Lätt A:P1
I efterhand borde jag väl kanske inte startat den här klassen, eller nöjt mig md att bara rida den. Summer var helt död typ, haha! Hon har ju inte varit under någon hårdare träning här nu under sommaren, så det blev lite myckert för henne. Men hon jobbade på bra och gjorde sitt bästa :) Fick 59 %, och precis efter ritten var jag riktigt missnöjd, men nu när jag tänker efter på förutsättningarna så är jag ganska nöjd. Inte nöjd, bara ganska nöjd ;)

Överlag var det en bra tävlingsdag. Kul att vara ute med alla i laget igen!


Tog en liten kort promenad med Summer när vi kom tillbaka till stallet. Bråttom hade hon in till boxen, haha!

Fin ponny!

är hemkommen från Udden nu, och jag är ganska nöjd med tävlingsdagen! Lite blandade resultat, men över lag gick det bra!
Ett utförligare inlägg kommer senare, efter maten. Någon liten bild slänger jag väl upp också. Fick lite önskemål om det.


Fixelifix

Nu är Summer badad och fixad inför morgondagen. Jag knoppade faktiskt redan ikväll, så är det gjort.
Ridpasset blev ganska kort. Värmde upp, och sen gjorde jag lite öppna och sluta åt båda hållen, lite förvänd, någon halt och sen tränade jag på att öka galoppen. Öka har hon inte svårt för, utan det handlar bara om att hon ska hålla samma tempo under hela ökningen och sedan kunna samla sig igen utan att börja hoppa jämfota. Haha

Putsade och fixade med allt annat också, så nu är vi redo!

Någon som söker C-ponny?

Typ: C  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2000  
Namn: Summer  
Sto, 140 cm. Lättriden ponny som är samarbetsvillig, lydig och har lätt för att lära. Rör sig mycket trevligt och med mycket energi. Otroligt snäll i all hantering. Snäll att rida ut på ensam och tillsammans med andra. Summer är tävlad t.o.m. Lätt A:P1, och har vinster och placeringar på regional nivå i år. Blev distriktsmästare 2010. Är i full tävlingskondition. Rätt hem är mycket viktigt!
Lånas ej ut på foder.
Planer för dagen

Åh, idag måste jag städa! Har visst lovat att göra det.. Här hemma alltså.
När jag är klar med det åker jag nog ut till stallet. Har lite att stå i idag där ute.
Ponnyn ska ridas, utrustningen ska putsas, ponnyn ska badas och ponnyn ska snyggas till. Vi behöver inte åka så tidigt till Udden i morgon, så jag knoppar innan vi åker tror jag :)
Startar Lätt A:2 vid 12.50, och Lätt A:P1 vid 14.33 sist jag kollade.

Barbacka

Åkte ut till stallet en sväng ikväll och tog en skrittur ut barbacka :) Summer tyckte det var riktigt skönt tror jag, för hon hade öronen framåt och skrittade på raskt. Gulleponny :)
Tänkte att det passade med en skrittrunda ikväll. Dels för att hon gått ganska lugnt innan lägret, för att sen gå 3 hårda pass under 2 dagar så hon har garanterat lite träningsvärk och blivit lite stel i kroppen. Då kan det vara skönt för henne att bara skritta för att slippa lite av träningsvärken. Och i morgon kan jag inte bara skritta, utan måste känna igenom henne i alla gångarter och jobba henne. Sen tycker hon att det blir så tråkigt att bara gå på banan. Och oj vad rörligt det blev nu! Haha

Träningslägret

Lektion 1:
Eftersom det var så pass länge sedan som jag tränade ordentligt så fick vi börja med lite grundläggande grejer för att hon skulle börja arbeta rätt igen. När man rider själv utan tränare under en lite längre tid tappar man ganska mycket faktiskt. Summer kändes helt okej, men hon var lite stel och hängde sig på.
Lektion 2: Hade en bättre känsla, och fick en bättre takt i traven. På förmiddagen ville hon bara rusa iväg. Tränade på lite sånt som kommer i Lätt A:2'an, bakdelsvändningar, rygga, fina halter m.m. Hon blev trött mot slutet och lite tung i handen, men hon kämpade på och var så duktig så :)
Lektion 3: Idag då. Jobbade lite med ställningen i vänster varv. Jag måste nästan ställa henne lite utåt där för att hela kroppen ska hänga med. Under alla lektionerna så har Summis bakdel levt ett eget liv i vänstervarvet, så det försökte vi få bukt med. Har jobbat med det under alla lektionerna. Tränade öppnor, slutor, ökningar och samling. red igenom Lätt A:P1 innan vi avslutade också, och det kändes helt okej! Lite småsaker som måste rättas tillbara :) Mamma filmade, så får se om det kommer upp här.

Onsdag

Så där, då var det minilägret över. Har en bra känsla nu inför tävlingen på fredag!
Red ett pass idag på förmiddagen, och sen åt vi lunch. Åkte även på en liten raggarrunda med Emeline, Ebba och lilla Matildis. Plockade majs och sånt.. Haha! Sen åkte jag hem och här ligger jag nu.
Jag ska ut en gång till ikväll och skritta Summer lite är tanken. Hon kommer vara ordentligt trött i kroppen, så det kan vara för skönt för henne att röra lite på sig. I morgon blir det också ett väldigt lugnt pass. Bara känna igenom henne lite lätt inför fredag.


Träningsläger

Lektion 1:
Eftersom det var så pass länge sedan som jag tränade ordentligt så fick vi börja med lite grundläggande grejer för att hon skulle börja arbeta rätt igen. När man rider själv utan tränare under en lite längre tid tappar man ganska mycket faktiskt. Summer kändes helt okej, men hon var lite stel och hängde sig på.
Lektion 2: Hade en bättre känsla, och fick en bättre takt i traven. På förmiddagen ville hon bara rusa iväg. Tränade på lite sånt som kommer i Lätt A:2'an, bakdelsvändningar, rygga, fina halter m.m. Hon blev trött mot slutet och lite tung i handen, men hon kämpade på och var så duktig så :)
Lektion 3: Idag då. Jobbade lite med ställningen i vänster varv. Jag måste nästan ställa henne lite utåt där för att hela kroppen ska hänga med. Under alla lektionerna så har Summis bakdel levt ett eget liv i vänstervarvet, så det försökte vi få bukt med. Har jobbat med det under alla lektionerna. Tränade öppnor, slutor, ökningar och samling. red igenom Lätt A:P1 innan vi avslutade också, och det kändes helt okej! Lite småsaker som måste rättas tillbara :) Mamma filmade, så får se om det kommer upp här.

Trött!

Haha, det märks ganska tydligt på både mig och Summer att vi inte har tränat ordentligt på länge! Vi kommer va helt slut båda två efter lektionen i morgon tror jag.
Det har gått bra idag. Hade dock en mycket bättre känsla andra passet. Får berätta mer om allt i morgon. Måste försöka sova nu - upp klockan 8 i morgon ;)

.

1, 2, 3, 4 - let go..

Dagens ridpass

Körde på ett ordentligt dressyrpass idag, för att liksom jobba igenom henne lite inför det lilla träningslägret som börjar i morgon. Vill inte behöva lägga en hel lektion bara på att bråka med formen och sånt.
Det gick bra idag iaf. Vi kom någonstans och det kändes bättre och bättre. Dock är hon inte alltför rolig vissa gånger när hon tycker det är jobbigt, hehe. Då biter hon tag i bettet och spänner halsen så man inte kan göra något alls, samtidigt som bakdelen slingrar sig hit och dit. Men på det stora hela var hon duktig :)

Som sagt, träningsläger! Börjar i morgon med en lektion på förmiddagen och en på eftermiddagen. Rider en lektion på onsdag också, så det är bara ett miniläger, men nyttigt ändå! Vi måste verkligen komma igång nu, och jag måste banta ner min ponny! x)

Nu ska jag ut och rensa tankarna lite! :)


Dagens ridpass

Åh jag gillar att ha körkort! Kan va i stallet hur länge jag vill.
Red ut idag med Summis. Runt Tveta, och hon höll på att skicka av mig x) Skulle rida förbi en vagn med en ensilagebal på, tydligen jätteläskigt så hon vänder och sticker hemåt och bockar..
Lite mys efteråt, med lite extra borstning och pyssel. Bra terapi det där.

Söndag

Har helt glömt bort att jag har en blogg också, eller förträngt kanske. Haha.

Summer vilade både igår och dagen innan det, vilken dag det nu var. Jag har ingen uppfattning om sånt längre. Dagarna flyter bara ihop. Lika bra det kanske.

Igår körde vi på festivalen, eftersom man kom in gratis sista kvällen. Hahah
Det var helt okej, hade ganska roligt även att jag gärna glömmer bort ungefär hälften :)


Regn

Underbart festivalväder för alla som är där - regn! Emma och jag ska åka upp och kolla läget ikväll ;) hahah
Körde ner Ville till bussen förut. Själv. Grym känsla :D Och snart ska jag även köra ut till stallet. Själv. Jag och bilen x)
Jag får se hur det blir med den där uteritten. Jag är inte så förtjust i att rida i regn alla gånger, när man faktiskt har tillgång till ett ridhus. Vi får se hur det slutar.. Hehe


En gammal bild jag hittade på mig och Summer från Nybro tror jag.

Lycka!!

Och nu är körkortet fixat!!! Jag dör av lycka.
Nu kan jag äntligen slappna av och inte känna massa stress för det hela tiden. Ska gömma undan körkorts-böckerna, så jag kan börja läsa lite vanliga kriminalromaner istället ;)
Sen när lönen kommer den 25e, då kan jag börja leva igen!


Gårdagens och dagens ridpass

Det blev lugna ridpass både igår och idag. Igår jobbade jag henne ganska länge i skritt, och sen travade jag bara udner lättridning. Tog några varv på volten i galopp.
Idag jobbade jag henne lite mer i trav och galopp, men utan höga krav. Ville bara få henne att spänna av lite. Det gick finfint :)
I morgon ska jag försöka komma ut i skogen med henne en sväng om det inte regnar alltför mycket.


Summer


Så här såg Sumsum ut för ett par veckor sedan vid något random ridpass :)

Gårdagens ridpass

Tänkte rida lite uppe i ridhuset, för ute är det så mycket flugor och skit som biter henne.
Började bra, hon kändes helt okej. Började galoppera och då drar hon iväg genom hela ridhuset ett par gånger, och efter det gick det inte att få henne spänna av. Jag var så himla trött och seg också efter helgen, så jag orkade inte riktigt försöka få någon ordning på det :P


Första tävlingen på länge

  Anmälde mig till Superhelgen igår. Var lite tveksam till att åka faktiskt, men måste ju komma igång nu!
Lätt A:2 och Lätt A:P1 blir det, på fredag nästa vecka.
Ska försöka boka in en träningstid den här veckan, och kanske vara med på träningslägret i början på nästa vecka :)


Falsterbo 2011

Tror jag tog typ 7 bilder på hela helgen! Hahaha


Dåligt väder första dagen. Massa regn..


Men dom andra dagarna var det superfint! :D


En Matilda och en Lovisa


Slitna tjejer

Dagens planer

Dagens planer är att försöka piggna till så gått det går, haha! Är ganska sliten men det börjar ordna upp sig nu. Sen ska jag åka ut till Summer och rida henne lite. Är riktigt sugen och inspirerad nu! Men idag tar vi det lite lugnt eftersom hon bara har stått i fyra dagar. Lite lösgörande och så får det bli tror jag :)

Fest hos Mange!!!

Kom hem från underbara Falsterbo igår kväll, och jag längtar redan till nästa år! Då blir det en hel vecka har vi bestämt ;) 
Vi kom fram ganska sent i torsdags, så det var bara att börja sätta upp tälten och börja festa. I fredags var vi inne på området och tittade på tävlingarna. Ingen dressyr dock, eftersom vi inte hade några biljetter till dressyrläktaren. Men jag kan inte påstå att det gjorde mig så mycket ;)
Under dagen fick vi även flytta våra tält till den riktiga campingen.. Haha! Men det var faktiskt roligare och bättre där borta, så det gjorde inget. Fest på kvällen sen.
Lördag, och häst på dagen och ännu mer fest på kvällen.
Igår packade vi ihop vårat camp och gick in och tittade på tävlingarna innan vi åkte hem. Riktigt synd att Angelica Augustsson inte vann Grand Prixen, men det var en riktigt fin runda som hon och Mic Mac gjorde!

Fest hos Mange hela helgen!!!!

Falsterbo, Falsterbo nästa!

Om några timmar drar vi ner till Falsterbo!!! Häst och fest tills vi dör!
Hemma på söndag kväll.
Ha det gött, hej!

Så typiskt!

Haha!
Frågade Kajsa om hon ville rida Summer lite under tiden som jag är i Falsterbo. Summer har varit lugn och fin dom sensta 3-4 veckorna, så tänkte att det inte skulle vara några problem. Så idag när vi red tillsammans så skulle Kajsa se om hon verkligen var lugn, och självklart drar Summer iväg 2 gånger genom ridhuset.. Knäpp är hon!
Men överlag gick ridpasset bra. Hon hade mycket energi så det var en del att rida ihop. Annars ville hon gärna bli lite lång och lite för snabb. Det blir ett ridpass i morgon också, sen får hon kanske vila resten av veckan. :)

Btw, pinsamt att vara Dacke-supporter nu.. Hahah! Illa.


jaha ja..

Summer vilade idag, och jag har inte mycket annat att säga :)
taggar för falsterbo gör jag som bara den!


Söndag

är fortfarande ute i Sinnerstad, men åker hem i eftermiddag :)
har släppt ut hästarna för ett tag sen, och nu är jag inne och äter frulle eller nått. bestod mest av godis..
ska ut snart igen och mocka fem boxar och fixa lite. tror jag rider Summer då också. Emma har min sadel idag på tävlingen, så det får kanske bli lite barbacka ridning ;)

igår var det en familj här och provred. det gick bra och Summer skötte sig :)


Jobb jobb jobb

Min vardag just nu..Jävla surhål vi är i, haha


I Sinnerstad

God kväll!
Jag har bosatt mig ute i Sinnerstad nu. Maria och dom har åkt bort, så då kan jag ju lika gärna bo här och ta hand om stallet istället för att bara vara ensam i mitt eget hus och inte gör någonting ;)
Red Summer uppe i ridhuset förut. Det gick bra med tanke på att hon faktiskt vilat 2 dagar i rad, och innan det red jag ut och töntade mig.

I morgon blir det en ganska tidig morgon. Ska släppa ut alla hästarna med Anna halv 7, sen mocka och fixa lite. Summer rider jag på eftermiddagen.
Åker hem här ifrån på söndag eftermiddag/kväll, så kan spendera mycket tid med Summer. Precis som förr i tiden :)

RSS 2.0