Ny vecka igen

Yes, bara sex veckor kvar i skolan innan det är dags för lov igen! Jag började den här veckan med en kort skoldag, som vanligt på måndagar. Fikade med Edis innan jag åkte hem med bussen 13.05.

Hela min eftermiddag har jag tillbringat i stallet. Jag red Summer direkt när jag kom. Red mycket lösgörande och försökte tänka mycket framåt eftersom jag den senaste tiden ridit lite med handbromsen i har det känt som + att Summer varit lite trött och nere. Därför har det blivit väldigt lugn ridning på lovet.
Men idag var det fart i ponnyn vill jag lova! Hon stack inte iväg och var spänd, utan bara väldigt pigg och framåt. Hon ville gärna gå lite för fort ibland, så jag fick tänka mycket på halvhalter för att få tillbaka henne i ett bättre tempo. Det var ett riktigt bra pass med andra ord, om man jämför med de senaste dressyrpassen vi har haft.

Red ungefär en timme och Summer var faktiskt ganska svettig efteråt. Jag mockade och fixade lite, innan Klara och hennes mamma kom med deras unghäst. Maria och jag började med den för exakt en vecka sedan, och i fredags kunde jag rida ensam på spåret i alla gångarter. Idag styrde jag runt lite mer och gjorde volter uppe vid båda kortsidorna. Duktig liten häst :) Speciellt liten i kroppen är han dock inte, hehe. Stor och maffig är han för att vara så ung. Riktigt fin.

For hem strax innan sju, och nu ikväll har vi firat pappa lite som fyller år idag. Grattis till honom! (Nu har jag sagt grattis både på sms, i telefonen, irl, och här. Gött!)



Sinnessjukt tråkigt inlägg att läsa skulle jag tippa på, hähä. Min huvudvärk vill inte riktigt ge med sig, så jag ska snart gå och lägga mig faktiskt. Men innan det ska jag fortsätta kolla runt på vad alla har köpt på GHS i helgen! Tack och hej, leverpastej.

Sista lovdagen :(

Har inte haft någon ork till uppdatering alls de två senaste dagarna, hehe. Det har inte hänt något speciellt heller som jag känt att jag behövt skriva om. Jag läser alla bloggar som uppdaterar från Göteborg Horse Show, och önskar att jag också hade varit där. Men nästa är blir det en resa dit igen, det är ett måste - Världscupfinal i både dressyr och hoppning!

Min lille ponny har blivit riden i skogen både igår och i fredags, och det blir samma sak även idag. Vädret är helt underbart, så det är riktigt skönt att vara ute. Jag ska snart dit, så jag är klar med allt till klockan 15.30 då det är dags för Världscuphoppning!


Ridning och Kalmar

Idag har jag varit en sväng till Kalmar tillsammans med Emeline och Systrarna Edgren. Ätit kinamat och köpt godis, heh.
Emma och Matilda hämtade mig i stallet redan klockan nio, och innan de kom hann jag rida Sandrina och den andra unghästen (jag har inte koll på namnet riktigt, hehe) och mocka hos Summer. Hästarna var riktigt duktiga idag! :) Jag fick dock lite markkänning, haha.

Kom hem från Kalmar för ett par timmar sedan, och sedan dess har jag inte gjort mycket mer än varit ute med hunden en runda. Nästan all snö är borta nu och det känns som vår ute. Underbart.


Dagens planer

Idag fick jag lite sovmorgon, hehe. Enda till klockan 8, sen skulle hunden ut och få mat.
Jag ska till stallet snart, om en timme ungefär. Har lite jag ska hinna med innan dess.

idag står det ganska mycket ridning på schemat. Summer och Sandrina är dock de enda man rider "ordentligt". Förutom dem ska jag även sitta på nya unghästen, och så kommer Novas ägare ner med Nova, så jag ska rida henne också. Det låter som en bra eftermiddag i mina öron :)


Tisdag 21/2

Den här dagen har börjar väldigt likt gårdagen.
Åkte till stallet vid nio ungefär. Idag började vi med Sandrina. Åh, den hästen alltså! Hon var så duktig idag. Hon är så klart duktig alla dagar, men idag tog vi ett steg framåt igen. Kunde börja jobba henne i galoppen. Innan har hon för det mesta tagit galoppsprång som är 5 m långa och man har ett styr med att bara orka hänga med. Men idag så gick det mycket bättre :) Vi har även börjat med lite bommar och sådär nu. Inga problem.

Efter det fixade jag lite med Summer. Borstade henne och så där. Hon har fått nya skor idag, så ingen ridning. Tommys lärling (som jag inte kommer på namnet på just nu) höll på med Summer i säkert nästan två timmar, haha! Så det blev nog ordentligt gjort, och hon var så fin om hovarna sedan!

Fortsatte med nya unghästen sedan. Idag satt jag på honom i skritt, och det var inga problem!

Innan jag åkte hem åt jag en liten semla! Och nu sitter jag här vid datorn. Jag har varit ute med Flash en stund och busat lite. Eller han har busat och jag har mest tittat på. Ganska smidigt med en hund som kan underhålla sig själv med en boll ;) Jag har bärt in ved också och lagat mat till mig själv. Hur duktig är jag inte?


Gårdagen

Igår hade jag inte mycket tid över till att sitta vid datorn, så hann inte med någon uppdatering. Om nu någon skulle undra.. hehe.
Jag åkte nämligen till stallet ganska tidigt. Var där innan nio faktiskt. Red Summer lite först uppe i ridhuset. Väldigt lugnt och okomplicerat. Red Sandrina sedan. Hon var fin överlag, men fick vara väldigt bestämd mot henne när hon vill ta upp huvudet och krångla sig. Innan jag åkte hem började jag och Maria med en ny unghäst som ska ridas in. Jättefin och trevligt verkligen! Hängde på honom i skritt, och satt även upp helt en gång.

Åkte bara hem och vände sedan innan jag åkte till Emma. Jag satte i hennes löshår, och det blev så fint så! Jag var hemma klockan nio ungefär, och då hade jag massor att göra här hemma eftersom jag är ensam.


Soffhäng

Jag har börjar min ensamma vecka med att hänga i soffan hela förmiddagen. Skidor på Tvn, alltid lika roligt. Nu när herrernas slalom snart är slut ska jag åka till stallet och ta hand om Summer. Det blir nog en liten promenad för hennes del idag. Jag har inte varit ute än, så har ingen aning om hur väglaget är. Det märks!

Otrevligt väder

Det har börjar regna här nu ikväll, så allt är verkligen blött ute! Jag blev nästan dyngsur när jag bara gick från bilen och in i stallet och ut igen. Haha!
Summer fick lite mys och rykt nu ikväll. Det tyckte hon om :)
I morgon ska vi ut och skritta, om det inte är isgata precis överallt vill säga. Det blir ju lätt så när vädret är så här.. Hua.


Det här är så mycket bättre!
Nu inväntar jag Mellon som börjar om 50 minuter. God kväll!

Lördag 18/2

Den här dagen har gått väldigt segt fram måste jag säga. jag gick upp ganska tidigt, och efter klockan tio åkte jag, Ville och pappa in till Vimmerby. Lillebror skulle ha nya skidglasögon och jag var tvungen att handla mat och sånt så jag överlever veckan. De andra åker till Vemdalen tidigt i morgonbitti och kommer hem om en vecka.

Sedan har jag städat lite, både på mitt eget rum och en del i övriga huset också. Brabra. Skrivit klart ett skolarbete har jag också gjort. Plus lite vanligt häng vid datorn.

Jag ska strax åka till stallet och pussa på min söta lilla ponny. Idag kom jag äntligen ihåg att köpa nya sockerbitar till henne! Köpte även ny saltsten när vi var inne i Vimmerby.


Dagens Summer


Okej, Summer ser helknäpp ut! Framför allt huvudet ser mycket större ut än övriga kroppen. Nästan lite maskvarning på den här bilden ;)
Men så här såg hon iaf ut när vi red idag. Skrittade den långa rundan, genom Tveta. Vi var ute i en timme lite drygt. Jättemysigt i det fina vädret!

Fredag 17/2

Min förkylning vill verkligen inte ge med sig. Jag blir så himla trött på det! Idag rinner näsan värre än någonsin..
Det var iaf könt med en liten sovmorgon. Jag ska snart göra mig iordning lite så jag inte ser helt förskräcklig ut när jag kommer till skolan. Jag ska som sagt bara upp och kolla läget och göra några ärenden innan jag far hem igen. Bra fredag!

I eftermiddag ska Summer ridas lite. Jag ska försöka hinna skritta ut, det är min plan. Jag ska även rida Sandrina idag. Jag red henne i onsdags, och då var hon finfin!


I lördags

Jag tog ett par bilder från Lottas blogg, från när vi var hon henne förra lördagen. Hoppas det är ok :)

Det var iaf en riktigt rolig kväll!


Framme med saxen

Idag passade jag på att snygga till Summer lite. Fram med saxen helt enkelt!
Klippte av manen en bit, då den blivit gräsligt lång. Kortade av svansen lite också och så där. Nu ser hon ut som en fin liten ponny igen :)

Jag hade även stormockning i boxen och körde in massa nytt spån. Det gäller att passa på! Vi fick nytt spån igår så det har inte hunnit frysa än. När det gjort det är det hopplöst att försöka få loss något. Då får man köra in stora flak i boxen och vänta tills de tinat upp innan man kan trampa sönder dem och sprida ut det i boxen. Iolani tycker jag är fånig som står där och trampar, men det är mot mina principer att det ligger stora spånklumpar kvar när Summer får gå in o boxen igen ;)


Nu har jag fått sportlov!

Yes, det stämmer!
Agneta ringde precis, och vi har ingen specialidrott i morgon. Vi skulle egentligen varit ute på ridskolan för att tömköra, men nu blev det inte så. Eftersom det var den enda lektionen jag skulle ha i morgon, så är jag helt enkelt ledig och får lov en dag tidigare. Inte helt fel!
Fast jag måste upp till skolan i alla fall och anmäla mig och Calle till balen.. Då kan jag också passa på att gå på klassföreståndartiden när jag ändå är där. Jaja, jag får lite sovmorgon trots allt.

Jag är så stolt över mig själv idag, haha! Jag lyckades nämligen backa ut min "lilla" bil utan att köra fast när jag skulle iväg till stallet. Det tog sin tid, och jag var nära att fastna ett par gånger - men det gick!
Pappa lyckades dock inte lika bra ;) Han skulle nyss backa tillbaka bilen av någon anledning (jag hade ställt den på en annan plats för att jag skulle slippa göra om samma sak i morgon) men det slutade med att han fick stå där med snöskyffeln och försöka få loss bilen. Hehe.  
Det blir allt lite trångt mellan snövallarna!


.


Good morning

Åh. Alltid lika underbart när man kommer till skolan på morgonen och väntar på att första lektionen ska börja, och så är det inställd. Suck. Så nu sitter man här i nästan två timmar helt i onödan.

Ja, det var ungefär bara det jag ville få sagt just nu. Jag slutar ganska tidigt idag, så är hemma vid tre ungefär.


Tisdag!

God eftermiddag!
Nu ska när som helst gå ner till bussen och entligen komma hem. Det har varit en gansla dryg dag måste jag säga - en lektion på morgonen, sedan håla till 13.10. Underbart! Under den tiden fikade jag lite med Edis och åkte en sväng till Vena bland annat.

När jag kommer hem ska jag åka till stallet så fort som möjligt tror jag. Summer ska ridas i ridhuset, lite dressyr får det bli idag. När jag kommer hem ska jag försöka skriva lite på min svenskauppgift. Jag tänker dock inte skriva något på den efter klockan 21. Då är det veckans brott, och sedan är det Grammisgalan ;) Inte missa!

Hej då!

Måndag 13/2

Sista veckan innan vi får lov!

Summer fick busa av sig lite ute i snön i eftermiddag. Red runt Tveta. Det tyckte hon var roligt, och hon kändes väldigt fin måste jag säga! Koncentrationen är dock inte alltid på topp när man ska kräva lite mer av henne ;) Då vill hon väldigt gärna passa på att titta på annat istället.

Det blir en lugn vecka det här. Har ett par skolarbeten + projektarbetet att jobba med. Eftersom halva klassen fortfarande är i Bangla så är det ganska lugnt i skolan, vilket så klart är lite skönt.
På hästsidan händer det inget speciellt heller vad jag vet. Summer ska ridas, och jag ska även sitta lite på Sandrina. Hon ska ju hoppas in nu innan hon åker hem till sig. Fina lilla häst.

Sumsum är dock finast ;)


Gal och Romanov

Har visar Edward Gal upp sig för första gången tillsammans med sin nya häst. Riktigt fin!


Söndag 12/2

Jag hade en riktigt rolig kväll igår måste jag säga! Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Jag, Edis och Josefine var som sagt hemma hos Lotta och Emil. Vi åt tacos, titade på Mellon, spelade spel och hade det riktigt trevligt. Gick hem efter halv ett, men kom inte längre än bort till Malin. Stannad där någon timme, innan Edos och jag traskade hem till mig.
Idag sov vi riktigt länge för en gångs skull. Vaknade efter 12 ungefär, och låg sedan kvar i sängen och tittade på Hey Baberiba. Haha!

Det kommer kanske lite bilder från kvällen. Tog inga själv, men Lotta tog massor så kanske kan sno några när hon lagt ut dom på sin blogg ;)

Summer vilar idag. Jag har varit ute och mockat och borstat lite på henne :)

Lördag 11/2

Har varit i stallet nu på förmiddagen och ridit lite. Summer skrittade jag ut med, ca 30 minuter. Hon var så mysig idag :)

Nu ska vi äta här. Ikväll ska jag hem till Lotta med ett par andra tjejer från klassen. Trevligt trevligt!


hemma

Nu är jag hemma från kvällens roliga festligheter. Började på bandybanan, och det slutade hemma hos Daniel. Nu är jag hemma och ska sova så gott jag kan. Upp ganska tidigt i morgon. Typ klockan 9. hehe.



Fredag 10/2

Godmorgon!
Äntligen fredag, och jag ska stax åka upp till skolan för att ha en lektion - specialidrott. Så idag är jag hemma redan vid 11 ungefär. Ganska skönt om man säger så.

Idag ska som sagt Summer gå ett dressyrpass. Jag ska även rida Romeo idag. :)


Torsdag 9/2

Det är som sagt ganska lugnt i skolan nu. idag har vi dock haft ett prov och sådär, men annars är det väldigt lite att göra känns det som. Jag har ett par arbeten som ska vara klara nästa vecka, men det tar jag tag i då.
Avslutade min skoldag med att vara på gymmet en snabbis. Knappt en halvtimme på bandet blev det innan jag fick skynda iväg till bussen hem.

Summer har fått plumsa lite i snön i eftermiddag. Det tyckte hon om! Det fick bli ett "ut och röra på sig" - pass idag, så jag red inte så länge. Hon hade ganska mycket spring i benen, så jag fick vara noga med halvhalterna.
I morgon blir det ett mer ordentligt dressyrpass i ridhuset. Lördag, söndag får hon gå ut i skogen :)


God kväll!

Nu är jag hemma för ikväll!
Summer fick vila idag trots allt. Jag hann helt enkelt med att rida också. Det drog så klart ut på tiden på vårdcentralen.
Mötet med Målilla Rid & Körsällskap gick också bra. Vi fick ihop en ny liten styrelse, och jag tror det kommer bli riktigt bra.

Så därför kommer det en liten påminnelse, om det nu skulle vara aktuellt för någon som läser bloggen:

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för Målilla Rid & Körsällskap 2012! 150 kr för första medlem i familjen, och 100 kr för andra familjemedlemmar på samma adress. Bg: 5384-5491
Glöm inte att skriva namn och personnummer.

Varning..

.. För tråkigt inlägg.

Jag känner att det är lite dött just nu. Det händer ingenting speciellt, varken med mig eller ponnyn.
Hon vilar idag också. Louise var snäll och mockade åt henne ikväll!
Jag är på väg in i en downperiod igen tror jag. Det är bäst att jag ändrar på det innan den bryter ut! Tyvärr tror jag inte att jag kommer hinna rida i morgon heller. Jag är hemma från skolan ungefär vid halv tre. En timme senare ska jag vara nere på vårdcentralen i Mörlunda och ta spruta. Åker direkt till stallet sedan. Då är klockan kanske fyra om jag har tur. Då har jag en och en halv timme på mig ungefär, så då borde jag hinna röra på henne lite. Sedan måste jag hem och byta om. Vid halv sju är det årsmöte. Vet inte när det är slut, men efter det måste jag klämma in lite Naturkunskapsplugg innan jag ska sova. Har pluggat en del nu ikväll, men är långt ifrån klar.

Jaja, det blir nog bra ska ni se. Nu ska jag, mamma och lillebror ha go' fika!

Måndag

Summer gick ett dressyrpass igår, och hon skötte sig så bra så. Hade en bra känsla och hon kändes lösgjord och arbetade genom kroppen.
Idag får hon vila. Jag går kanske bara en sväng med henne.

Den här veckan kommer bli ganska bra. Den kommer gå fort om inte annat. Nästan halva klassen åkte till Bangladesh igår och ska vara borta i två veckor, så i skolan är det väldigt chill. På onsdag ska jag till vårdcentralen efter skolan, och på kvällen är det årsmöte med Målilla rid och körsällskap på Moliljan. På lördag ska några av oss som stannat hemma från utlandet hem till Lotta på lite fest.
Och Summer ska självklart ridas :)


Lördagsmys

Nu har jag och lillebror varit nere i affären och köpt chirre och dirre. Mello-mys ikväll ju!
Det har varit en väldigt lugn eftermiddag för min del. Min förkylning vill inte riktigt ge med sig, så försöker verkligen ta det lugnt nu så gott jag kan så jag blir av med den snart!

I morgon blir det ännu en lugn dag. Summer ska ridas, och ska försöka plugga lite också.
Ja, nu fick ni ett mindre roligt inlägg här. Håll till godo.


Uteritt

Jag och Summer har varit ute i skogen och busat lite idag. Vädret är väerkligen superfint, men satan i gatan vad kallt det är!
Summer var i alla fall väldigt taggad idag. Vi skrittade mest, men travade även på vissa ställen. Fast hon hade nog gärna dragit i väg i full galopp, haha!

Jag har även ridit Hilton idag. Lite lätt bara så han fick röra på sig eftersom Maria ska iväg på träningsdressyr med honom i morgon.
Han skötte sig och gick så fint så!


7 hästar senare..

Det blev en ganska lång dag för mig i stallet. Hade räknat med att vara hemma lite efter 12 kanske, men kom hem halv fyra. Haha.

Började med att rida Sandrina innan dom andra kom. Hon gick riktigt riktigt bra idag. Bästa passet hittills skulle jag vilja säga!
Red Nova och Amborella sedan, under våran specialidrottslektion. Maria pratade om utbildningen av unghästar o.s.v. Jag försökte lyssna så gott det gick. 
Men fick iaf se och lyssna ordentligt när Maria red Hilton :)

Efter lektionen hade jag tänkt rida Summer och åka hem, men nej. Maria hade massor att göra idag, och eftersom jag inte hade någon mer lektion så fick jag rida lite mer.
Red Caprice, Success och Hopson. Alla väldigt lätt, bara så att dom skulle få komma ut och röra på sig i stort sett eftersom det har varit -14 hela dagen. Alla var fina och snälla :) Jätteroligt att sitta på Hopson igen. Han har blivit riktigt fin nu!
Nina hade köpt semlor, så efter att vi ridit klart alla stora hästar fikade vi lite.

Sist men inte minst red jag min lilla pingla. Också väldigt lätt bara. Hon kändes riktigt fin i båda varven och tuffade på bra.



Var ganska frusen när jag kom hem, haha! Har stått i duschen en lång stund, och nu väntar jag bara på att maten ska bli klar. Det blir en väldigt lugn fredagkväll känner jag.

Torsdag 2/2

Åh! Har inte kommit in på blogg.se under hela kvällen, men nu gick det visst! Störigt när det strular så där.

Summer fick en vilodag idag. Jag gick endast med henne ca 20 minuter inne i ridhuset. Det blev självklart lite ryktning och mys också.

I morgon ska vi ha våran specialidrottslektion ute i stallet. Maria ska prata om utbildningen av unghästar och så ska vi få se tre stycken hästar som är på olika nivåer. Eller jag får bara se en, för dom två första ska jag nämligen rida. Haha!
Jag ska även rida en häst innan dom andra kommer, så det blir en tidig morgon för mig.

Eftersom det här redan är ett ganska rörligt inlägg kan jag passa på att röra till det lite mer.
Snökanonen har kommit till Målilla nu. Ojoj vad det snöar nu alltså! Det blir spännande för mig att åka till stallet tidigt i morgon.. Hähä ;)


Min söta lilla ponny tycker inte om när det snöar ;) Bild från förra vintern.

Ridpass

Summer gick riktigt bra igår, och jag hade en supergo känsla! Gjorde massor med övergångar och flyttade henne mycket för skänklarna. Hon lyssnade bra och jag fick ut det jag ville av ridpasset. Gött!

Idag blev det ett väldigt lugnt pass. Mest skrittjobb, och även idag kändes hon fin.
Min fina lilla ponny :)


RSS 2.0