Superhelgen 23-24 juli

tack tack TACK!! satt och skrev det här inlägget i förrgår, när allt plötsligt försvann när jag nästan var klar! blev så arg så jag stängde ner datorn och sa att "jag ska aldrig mer blogga!!" men nu när jag loggade in igen så fanns allt kvar, lycka! haha


hej på er!
tänkte skriva lite om hur det gick på tävlingen, nu när jag har tid och ork till de :P

FREDAG
kval 1, Lätt A:2 -  Summer var fin på framridningen, samtidigt som hon kändes lite spänd. inne på banan gick det helt okej! hade väl en del missar, och när jag var färdig var jag inte alls nöjd. tyckte att hon var okoncentrerad och tittade på annat. när jag sen fick höra poängen och procenten fick jag en posetiv överraskning, 276 p och 64.186 %. och med det fick jag min andra regionala placering, en andraplats!
kval 2, Lätt A:P1 - nu var Summer mer avslappnad, men dock inte till det bättre. istället blev hon lite loj och gick emot skänkeln i öppna/sluta. inne på banan kändes det ungefär likadant som i första klassen. jag hade en del missar och enkla bytena gick inte alls bra... men jag fick 7:or på båda slutorna, och det är en förbättring! resultatet blev 225 p och 59.211 %. det känns som om jag aldrig kommer komma över 60 % i lätt A:P1. har haft 59 % tre gånger nu, gaah! kom precis utanför placering tror jag.
jag hade i alla fall ett så bra resultat, att tillsammans med resultatet i kval 1 tog jag mig till A-final!

LÖRDAG
A-FINAL, Lätt A:P1 - på framridningen kändes Summer väldigt fin och mjuk, bättre än dagen innan. inne på banan försvann all bjudning och hon var inte alls rolig. fick driva som en galning för att hon skulle gå. hade inga stora missar, men tappade mycket poäng just p.g.a bjudningen. annars var hon jättefin i formen. fick 217 p och 57.105 %.  kom på en trejdeplats i A-finalen, och det hade jag verkligen inte trott!

kan ju nämna också att vädret inte var på våran sida. på fredgane regnade det bara litegrann, och man stördes inte utav det när man red. på lördagen var det värre. då vräkte regnet ner + att det blåste ordentligt. man blev precis dyngsur så fort man gick utanför ridhuset.

nu taggar vi till DM i slutet på augusti :D

(mor tog en del bilder, får se om jag lägger upp någon. annars finns det en hel del bilder HÄR!)

Filmnu är filmen fixad och ligger ute tillsammans med annonsen. 


träning

har ridit lektion nu på morgonen. det gick bra! tränade på att hålla ett friskare tempo, utan att Summer blir låg i formen. gjorde några slutor. de va ett tag sen så dom blev väl inte superbra direkt, hehe. vi filmade lite också, så att vi har något att visa i annonsen. lägger väl upp den här när den är färdig. red igenom Lätt A:P1an på slutet, och det kändes bra. ska rida lektion på torsdag igen, så hoppas att de känns ännu bättre efter det :)

är färdig med allt i stallet för idag, så nu ska jag bara slappa och invänta kvällen. massa bra på TV! haha


hovis

idag blev det ingen ridning. det har varit fullt upp hela veckan så det passade bra med en liten vilodag idag. åkte till hovslagaren i eftermiddags, så nu är Summer fin om fötterna igen. nu på sommaren måste vi åka ner och sko henne efter 6 veckor, annars blir hon så ful i hovarna. på vintern räcker det med 7 (eventuellt 8) veckor mellan gångerna. Summer har varit lite sulöm tidigare i sommar, så vi hade tänkar på att lägga i sulor fram idag, men det har blivit bättre så vi skippade det :)

nu ska jag "göra kväller" och sen titta på Ondskan. den är alltid lika bra!hej!

hej hej hej :D

okej, nu ska jag börja uppdatera lite bättre. Summer har satts igång ordentligt igen efter sin lilla semester.
nästa helg drar vi iväg på tävling fredag-lördag, så då måste hon vara tipp topp!

jag red lektion förra veckan för första gången på nästan en hel månad. då blev det mycket jobb med att få henne mjuk i båda sidorna. hon var väldigt stel i högersidan ett tag, men det lyckades vi fixa :) red henne i en lite lägre form och försökte ställa igenom så mycket som möjligt.
red lektion igår också. då passade vi på att hoppa lite studds, när det ändå stod hinder framme på utebanan. men vi började uppe i ridhuset med lite dressyr innan vi gick ner. nu är hon inte stel i höger öht, så det är skönt! tränade på att få mer tryck i galoppen, utan att hon blir lång och låg.
hoppningen gick över förväntan! jag trodde att Summer skulle bli stark och bara rusa mot hindren som hon annars gör när hon inte hoppat på länge, men hon var lugn och lyssnade riktigt bra! hoppade små kryss på volt först. tränade på att hålla jämnt tempo och hitta rytmen. sen hoppade vi lite studds på slutet. inga konstigheter :) hehe

idag red jag ut en runda, eftersom att hon har gått på banan hela veckan. tränade tempoväxlingar i galopp och lite öppna på grusvägen.

har haft hand om Romeo i helgen också, alltid trevligt :) red honom i ridhuset igår och det gick bra! har bara ridit honom "ordentligt" en gång innan och då gick det väl så där. idag red jag ut honom också. det blev mycket galopp så han fick springa av sig :P
hade tur med vädret när jag red båda hästarna, så jag behövde inte rida i regnet, för ojojoj vad det regnade, blåste och åskade här för några timmar sedan!

okej, det här blev ett långt inlägg (och kanske inte så roligt att läsa..) men nu känner jag att jag är igång igen ;D ska försöka få in lite mer bilder så att bloggen blir lite roligare iaf.

go' kväll!

ha-ha

tänkte skriva ett roligt inlägg nu, men jag lyckades inte. vi tar det en annan dag :)

kram på er!


RSS 2.0