Dagens ridning

red ut idag! fick sällskap av Sven och Avion. skrittade bara runt Tveta, och det var precis lagom. det började bli riktigt kallt mot slutet
klippte bort lite hovskägg när vi kom tillbaka, så nu ser Summer ut som hon ska igen ;) får ta manen någon annan dag, när det inte är lika kallt.

tittade på hästhoppningen när jag kom hem. synd att dom inte visade hela, men jag slutar jju tidigt i morgon så jag kan se reprisen :) snart är det dags för Ponnyakuten också! det har blivit mitt nya favoritprogram, efter Paradise Hotel, haha!

tog med kameran till stallet idag, men glömde ta kort. kom på att jag hade med den innan jag skulle åka hem, så tog jättefina kort på Matilda och Emma när dom skrittade i rudhuset :P haha


söndag

okej, idag är det ännu kallare! det gillas inte av fansen...
får klä på mig ordenligt, för jag ska skritta ut idag! åker nog ut till stallet om 1 timme, och blir nog kvar där ett tag hoppas jag. jag har en del som jag ska hinna med.


om det inte hade varit så kallt hade det varit underbart ridväder idag!

kallt kallt kallt..

jag tycker inte om när det är så här kallt längre. jag har tröttnat!

har inte ridit idag. lite dåligt samvete för det måste jag säga. jag hann bara mocka och ge henne maten innan jag var tvungen att åka igen. pappa ville inte köra två gånger till Sinnerstad, och hade ingen större lust att vänta heller. därför blir det en lång dag i stallet i morgon :) ska försöka fixa Summers man och klippa lite hovskägg och annat. framför allt ska jag rida ut! så jag hoppas att det inte är lika kallt i morgon. kanske tar med mig kameran också? det vore ju nått...

Tove

lördag

Sitter vid den gamla datan, så jag passar på att lägga upp lite bilder :P


Summer och Romeo, första tävlingen förra året i Mantorp










Summer hos Charlotte, hihi :)




Också hos Charlotte..


HAHA!


Ria, en C-ponny som jag hade sommaren -07, och Summer :)


Summer och Smiggo :)


Tugorg och Summer


sommar/hösten -07

Hittade lite Östragårds bilder :)

Jag och Baby


Minnen :)


Jag pch Delli :)


Jag och Lady :)


Jag och Nisse, underbara ponny!


Jag och Zip, <3


Zippen :)


hehe, avslutar med en bild på Hedvig och Smiggo. Har många fler bilder som jag skulle kunna lägga upp, men det får räcka för nu.


fredaysmys ;)

blev ett väldigt snabbt ridpass idag. ganska skönt :P skrittade mest. Summer var på bra humör och ville gärna arbeta lite mer.
idag har Sumsum och Bjuttan gått tillsammans i hagen. det hade visst gått ganska bra :) dom har stått och lekt med varandra över staketet innan, så nu får dom gå ihop i stället.

i morgon får jag se hur det blir med ridningen. mamma och dom ska till IKEA i Kalmar, men jag vet inte om jag vill följa med eller inte.. jaja, det löser sig.

nu är det fredagsmys som gäller, hehe.

:@

gaah! ibland tycker jag verkligen inte om att ha djur! som idag till exempel... när jag skulle släppa ut Bax i hudgården innan jag skulle gå till bussen, så springer han iväg för han tror typ att vi ska gå på promenad eller något. han springer ner till ladugården och när jag ropar lyssnar han inte! så jag fick springa in igen och hämta ett koppel och sen gå ner och hämta honom. när jag ska gå igen är klockan 5 miuter i halv, och man hinner inte gå ner till stationen på 5 min... så jag missade bussen. fan.

ska sätta mig med lite historia arbete nu, och skicka in mina samhällsfrågor.

sovmorgon

vi har ingen specialidrott idag, så fick lite sovmorgon. sitter fortfarande hemma och väntar på att gå till bussen om typ 15 minuter.

dressyrade igår, finns inte mycket annat att välja på :P Summer var jättefin. tränade lite på sånt som jag gjore på lektioen.
ska nog bara skritta henne idag tror jag.

uppdaterar kanske lite mer sen ;)

träningen

det blev träning igår, och det var väldigt bra! Summer gick jättebra. övade lite linjer som kommer i programmen sen, t.ex sluta från A ut till långsidan. det går jättebra åt vänster, men höger är lite värre. där rätar hon ut sig direkt när man vänder upp, så fick lägga en liten volt innan och sen börja rida sluta ur den. red lite över bommar också, för att träna bakbenen lite. red väldigt sakta i trav, så att det skulle kännas lite som passage när hon travade över. hon rusade över dom första gångerna, men sen gick det också bra :)

ska äta mat om en stund, och sen får pappa köra ut mig till stallet för mamma har åkt till Stockholm igen på jobb. därför blir det pizza ikväll :P

Tjos

träning eller inte?

Träning eller inte? det är frågan...
det känns int så lockande att åka ut i detta väder, men jag är grymt sugen på att träna ikväll!
det har snöat här hela dagen, och det ser inte ut som om det ska sluta heller. jag måste erkänna att jag tycker det är lite mysigt, men jag vill fortfarande ha vår!

nu kom visst mamma hem, så ska gå ut och vara lite social en stund.


så här såg det ut hemma igår :)

skolan..

passade på att åka med mamma upp till skolan idag, så jag skulle hinna jobba lite med saker jag inte är klar med. nu har jag sittit här i 30 minuter, och har inte gjort någonting som har med skolan att göra, haha. jag blir mest stressad när jag tänker på allt som ska göras och lämnas in...

red inte igår eftersom jag mådde ganska illa, och Summer behövde vila lite. åkte ut till stallet och passade på att "stormocka" i stället. ikväll har jag träning för Maria :) hoppas på att Summer är lika fin som förra veckan, så vi kan träna på lite roliga saker :P

kom på ett tävlingen i Mantorp 13 mars är samma helg som vi har träningsläger hos Maria. inte bra...

Tove

:(

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=321093

verkligen synd och tråkigt för en så fin häst... R.I.P Matiné



Vidoe från ryttar-VM i Aachen

sjuk..

ligger hemma idag har magsjuka eller något liknande, usch! tidigare på morgonen mådde jag verkligen illa, men nu känns det lite bättre. förhoppningsvis är det ingen ordentlig magsjuka, så att jag kan träna i morgon :D hehe

red Sumsum igår i alla fall. då fick det bli ridhuset :P hon var väldigt fin faktist, men lite stark och springig i början. försökte träna lite samling, förvänd galopp och lite annat som kommer i programmen. t.ex. enkla byten. eftersom vi har tränat lite flygande byten på diagonalen tidigare så sticker hon iväg och stressar upp sig så fort man vänder upp på diagonalen i galopp... så det blir inget mer sånt nu! 

har planerat in ett par tävlingar nu i alla fall :) det känns väldigt bra!

7 mars, Västervik: Lokal Lätt A:1 och Lätt A:3
13 mars, Mantorp: Regional LAG 03 och Lätt A:P1
20-21 mars, Ljungby?

måste öva program som bara den...





uteritt

red ut idag med Kajsa, Mariah och Emma. en liten mysrunda runt Tveta blev det :)

kom hem från dressyrmötet för en stund sen. det kommer nog bli väldigt bra i år också tror jag.

ett litet kort inlägg det hät, men finns inte mycket mer att tillägga :P

Tove

lördag

det har varit en ganska bra lördag måste jag säga.
åkte till stallet på förmiddagen och red runt Tveta. travade och galopperade på vägen över åkrarna och det gillades av Summer, hehe. ska försöka komma ut i morgon också. det blir ju så mycket ridhus i veckorna ändå.

fick skynda mig hem sen för vi skulle i väg och äta på Moliljan för mormor och Minna har fyllt år. lagom trevligt sådär. tur man har en bror som livar upp stämningen lite i bland ;)

ligger i sängen just nu och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så att man får gå och lägga sig. vilken trevlig lördagkväll! i morgon är det som sagt ridning som gäller på förmiddagen, och vid klockan tre har vi dressyrmöte. pepp! haha

Tove


helg!

sitter med en stor godispåse framför Let´s Dance och har lite fredagsmys i min ensamhet :P

var ute i Sinnerstad förut och red igenom ponnyhästen lite. det var som att börja där vi slutade igår, underbart! red henne i ett lite högre tempo från början så hon kom igång med bakbenen från början.
i morgon ska jag ut - punkt slut!

Tove

gårdagens träning

tränade för Maria igår, och det gick väldigt bra. hon var lite seg i början, men sen kom hon igång och började arbeta mer med bakbenen. tränade på lite samling , öppna, sluta och lite annat. måste snart börja rida lite program känner jag. väääldigt länge sen.

snart är det helg! underbart. ska passa på att rida ut om det är bra väder.

Tove.


blää..

... jag vill inte ha mer snö! usch usch usch.

åkte ut till stallet med mamma igår. skulle mocka åt Madonna och Love You och rida Summer hade jag tänkt. men nej, så blev det inte... när vi kom dit hade skon på höger bak flyttat sig fråmåt/utåt. hon verkade inte ha ont utav det, men Ann-Louise fick ta bort den. Nina kommer i morgon och sätter dit den igen. egentligen skulle jag tränat för Maria i kväll, men det får bli någon annan dag i veckan.

nu har vi också fått chansen att rida i Östergötlands serie div. 1! vi har dressyrmöte/upptakt på söndag, så då ska vi prata igenom det lite mer.

Tove

Dagens ridning..

jag ändrade mig igen när jag kom till stallet. det blåste så kallt så jag bestämde mig för att rida i ridhuset istället.
och ja, det gick ju som det gick. Summer var verkligen på G om man säger så. när man red upp mot den bortre kortsidan vände hon och bockada, haha. hon lugnade sig efter ett tag, och då blev det lite mer ridning. höll inte på så länge, eftersom hon har gått en hel del denna vecka. tränade lite skänkelvikning på diagonalen, och förvänd galopp på volten. behöver träna mer på samling i den förvända, för just nu blir hon bara snabbare och snabbare. innan vilan gick hon lugnt, men det blir bättre snart igen när hon blir starkare :)

det blir ingen division 1 serie i Småland för ponny 2010. väldigt synd! det var bara tre lag anmälda, Målilla, Vetlanda och Ljungby. vi ska försöka vara med i Östergötland i stället. det blir ju lite längre resor (Norrköping, Motala och Mantorp) men det gör inte så mycket. deras serie börjar inte förens i Maj, så då hinner man rida lite högre klasser innan. första och andra omgången är det LAG03, ungefär som Lätt A:3, tror jag, och i finalen är det Lätt A:P1. red igenom det med Summer ett par gånger innan vilan, så det ska nog inte bli några problem.

nu blev det ett väldigt långt inlägg här, men men.

Tove


söndag

blir lite ändringar idag :P passar på at rida ut istället när det är ljust. får byta ponny med Emma någon gång i veckan istället. ska ta med mig hoppsadeln idag så jag kan rida lite bättre. tycker inte om att rida ut i dressyrsadel när man ska trava och galoppera. det går liksom inte ;)

ligger i sängen och tittar på skidåkning nu, hehe, mysigt :)

Tove

ridtur i snön

åkte till stallet med Emma inann 1, så hann rida ut innan det blev mörkt. väldigt skönt att komma bort från ridhuset lite. hehe. Summer var på bra humör, men ville inte arbeta så mycket. hon sprang mest på tvären och gnäggade. passade på att trava och galoppera lite där det inte var halt, och det var väldigt uppskattat av Sumsum :)
i morgon blir det nog lite dressyr igen. ska kanske rida Love You lite, och Emma ska rida Summer. det blir... intressant!

Tove

Pest eller Kolera...

säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt (...men då är tofs ett måste!)

kingsland - equiline

större variant på häst - nättare variant 

hoppa inne - hoppa ute

Ridstövlar - skor och chaps

john whitaker - GPA

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat 

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana

hoppsadel
- dressyrsadel

gräs
- grus

meeting - endags tävling

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional- Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift

RG - Anna scarpati

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man

Vinter - sommar

Träna på bana - rida ut

Hööks - Horze (spelar ingen roll :P)

Pessoa - pelham

veredus-eskadron

sporrar - spö

anky van grunsven - isabell werth

tävla ponny - tävla häst

dressyrsadel - barbacka

tredelat tränsbett - tvådelat

brun utrustning - svart utrustning

Pessoabett - Kimblewick

nätt häst - grövre häst

Tävla - Träna

Teori - Praktik

isabell
-skäck

pigg häst-lugn häst

körning-tömkörning

lindor-skydd

valack-hingst

Travsport - Galopp

arabiskt fullblod - engelskt fullblod

ryttarutrustning-hästutrustning

Nationellt - Internationellt

Rida för seger - Rida för att komma runt 

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

RGB-MMB

titta på en bra film-hästhoppning  (haha!)

Shutterfly - Butterfly flip

kingsland - pikeur (kan inte välja :P)

bädd - inte bädd (i boxen)

regional - nationell

helskodda - halvskodda (ridbyxor)

het häst - normal häst

sto
- valack

hästgård - ''på en klubb''  (visst är det skönt att ha tillgång till ridhus och mycket hjälp, men tycker om att ha nära till hästarna.)

martingal - utan martingal (vid hoppning...)

liten häst - stor häst

svart kavaj - blå kavaj


Hittade den hos tävlingsryttaren.se :) bra blogg är det också... hehe
Uppdaterar snart om dagens ridning. ska fika lite först ;)

trött

har varit så trött i kroppen dom senaste dagarna, vet inte riktigt vad det beror på.
Emma är här nu, och vi ska till stallet snart. vi har suttit uppe halva natten och tittat på film. trevligt! tittade bl.a på New Moon :D

ridpasset igår och i torsdags gick bra. hon var fin båda dagarna, men lite stark och springig i torsdags. Emma hoppade lite med Love You igår, så då tog jag ett litet skutt med Summer också :) hehe
ska passa på att rida ut idag medans det är ljust, och det ser jag fram emot. det har varit mycket varmare igår och idag, och det gillas!

Tove


oj

ligger efter lite med inläggen här nu, men det blir en större uppdatering senare och gårdagens och dagens ridpass.
Emma ska med mig hem, så drar vi till stallet och rider, sen hem och se på film :)

kommer kanske en lite rolig lista sen också.

Tove

ridning

ikväll har idrittslärare och rektor varit ute hos Maria för att prata om specialidrotten. dom kollade också när jag och Emma red, medans Maria förklarade vad vi gjorde, varför, o.s.v. dom verkade ganska intresserade faktist ;)
Summer skötte sig väldigt bra! hon var inte lika stark som igår och mer arbetsvillig från början :) hon brydde sig inte om att det var en hel del folk på läktaren heller, och det var väldigt bra :D hon har blivit så mycket mognare på senaste tiden, lilla hjärtat <3
i morgon blir det inget stall över huvud taget... Emma/Matilda mockar åt mig, så slipper pappa köra ut mig. Mor åkter till Stockholm i morgon igen på jobb. jag ska mocka åt dom på torsdag, så då blir det en helkväll i stallet :P

nu ska jag kolla på TV, väntar in Paradise Hotel :) ska äta lite också, magen vill ha mat!

Tove

Hemma...

kom hem från stallet för en liten stund sen. red i ridhuset, och tro det eller ej - jag var ensam! ingen annan som red samtidigt som mig. ganska skönt faktist ;) Summer var ganska stark i galoppen, så det blev mycket halter och övergångar. på slutet blev hon lite lättare och började arbeta som hon skulle. det var länge sen jag tränade ordentligt på egen hand. blir ju inte samma sak när man inte har tillgång till ridbana.
putsade lite på mina stövlar när jag kom hem. väldigt nödvändigt! jag måste skärpa mig när det gäller det där, samma sak med mitt träns, fy!

nu ska jag springa in i duschen, äta något, och sen kolla lite på TV. i morgon är det skola igen, så ska försöka somna lite skapligt. vi får väl se hur det går nu när man han lyckats vända på dygnet. det är i alla fall bara 6 veckor kvar till sportlovet :)

Tove

söndag

fy vad skönt att det har blivit varmare ute! börjar bli lite trött på all snö och minusgrader. nu vill jag ha vår!

idag belv det igen ridning för min del, men mamma red på Leminett i ridhuset, hehe. det gick bra tror jag. såg inte så mycket av det. passade på att mocka och fixa lite medans hon red.
Summer fick vila idag, för hon har gått en hel del nu. ska rida igenom henne i morgon, för på tisdag måste vi vara på topp ;) då kommer vår idrottslärare och kollar när Emma och jag rider lektion. han ska se vad det är vi gör på specialidrotten tror jag. 
sista lovdagen också i morgon, fy! jag skulle nog behöva ha minst 1 veckas lov till eller nått. 

ska se om jag kan lägga upp lite bilder någon dag. är ganska dåligt med det... 

Tove

fredag

fy vilket fint väder det är ute :D ska snart ge mig ut och gå en liten runda med hunden. gäller att klä på sig ordentligt bara, för det är grymt kallt! hehe.
ska ut till Sumsum i eftermiddag. ska försöka hinna rida ut innan det blir mörkt. hoppas på att mamma kommer hem tidigt!
red i ridhuset igår, och Summer gick väldans bra! det har inte varit några större problem med något sen jag satte igång henne igen efter vintervilan, och det är skönt :)
efter turen till stallet igår var det bara hem och vända innan vi skulle iväg till nästa stall. hade stallmöte i Hägelåkra. pratade och det vanliga: fodringar, redskap, höskullen... men det var trevligt i alla fall :) längtar faktist tillbaka lite. visst är det skönt i Sinnerstad med ridhuset och att man inte behöver tänka på alla fodringar och så, men det blir ju inte det där pysslet som man är van vid. det är det som man saknar lite :)
nu blev det väldigt mycket häst här... haha! <3

Tove

onsdag (?)

har ingen koll på dagarna längre, hehe. blir ganska förvirrad när man ligger i sängen hela dagen. det är mörkt när man somnar och så hinner det nästan bli mörkt igen innan man vaknar, typ.
hade jätteroligt igår i alla fall! lite jobbigt när brandlarmet gick, men det blev ju bra ändå :P haha. bilresan hem var ju också ganska trevlig... ojoj! haha.

ska åka ut till Summer innan kvällen :) <3 mysmys. ingen ridning idag, men ska försöka komma ut i morgon. börjar bli trött på ridhuset nu ;)

Tove


Metro ikväll ;)

ikväll är det metro som gäller, sitter här i min ensamhet och taggar som bara den. haha! skiter i förfest, åker och hämtar Emma och Mariah 21.30, sen drar vi dit direkt :P

har tränat med Sumsum idag :) det gick helt okej, lite jobbigt med bakdelsvändningarna bara nu efter vilan, men snart är hon igång helt så då blir det förhoppningsvis bättre :)

nu ska jag nog kolla på Twilight en gång innan jag börjar göra mig iordning lite smått. har fortfarande inte bestämt mig för vilka skor jag ska ha. höga eller converse? gaah!

Tove


söndag 3 januari

Tjolahopp.

det händer inte speciellt mycket just nu. igår och idag har jag haft hoppträning för Maria, och Summer har skött sig jättebra :) idag hoppade hon som bara den. det är egentligen hoppning i morgon också, men eftersom Summer inte är helt igång så hoppar vi över det. ska försöka komma ut på en skittrunda istället...

nu ska jag äta mat, fläskpannkaka :)

Tove

1 januari

gårkvällen var bra! for hem till Emma på eftermiddagen, och va där till kl nio. då var det fest i Vena som gällde. väldigt roligt! :) bra start på det nya året.

sov hos Emma sen, så mamma hämtade hem mig vid 12, och efter det har jag inte gjort speciellt mycket. har varit ute en sväng hos Summer och fixat, och snart ska vi äta, haha. ska hoppa lite i morgon och på söndag. det blir intressant :P

Tove


RSS 2.0