hemma!

kom hem från Göteborg för ungefär 1 ½ timme sen eller nått. det har verkligen varit en superhelg! jag får skriva mer om det imorgon, för nu ska jag sova. jag borde göra det i alla fall...

tjing!

snabb uppdatering

hinner med en liten uppdatering nu :P ska snart duscha och sen blir det nog sängen. upp tiiidigt i morgon :D

red Blacky först idag, och det gick bra! det tog lite tid innan jag kom på hur han funkade, men sen gick han kalasbra :)
hade lektion med Summer senare, och hon var ännu finare idag :D övade bakdelsvändningar, försvänd galopp och ökning. hon var verkligen superfin! det är så himla roligt när man kan reglara tempot bara med sitsen, och det kunde man verkligan idag! underbara, finaste Summer :)


dagens ridning

oj oj oj vad fin Summer var idag :D tränade programmen och det är bara lite småsaker som jag måste tänka på. ska inte träna sluta på diagonalen heller, för nu blir hon helt slingrig när man ska rida en "vanlig" diagonal.
jag har lektion i morgon också. ska nog träna lite annat då..

i morgon åker jag och Emma till stallet tidigt. ska vara där hela dagen, för ska åka med Emma hem på eftermiddagen efter träningen.
har som sagt lektion med Summer, men det är på eftermiddagen så ska nog skritta ut en runda på förmiddagen. ska rida Blacky också :)

sen åker vi som sagt till Göteborg på fredag morgon :D så jag vet inte om jag kommer kunna uppdatera innan vi åker. jag tror inte det...
jag kommer hem på söndag kväll i alla fall :)

hur många av er ska också till Göteborg i helgen? :)

Onsdag

sitter med Emma nu och pratar häst, alltid lika trevligt :) ska snart åla till stallet. har träning 14.30, och efter det ska jag rida Melody.
ska nog träna programmen idag, Lätt A:3 i alla fall. övade in det idag vid frukosten, hehe.

skriver mer sen, för nu ska vi spela Arvet från Rosemond Hill, HAHAHA!!!

dagens ridning

idag gick Summer skitbra! hon var jättestadig i foren hela tiden och arbetade på bra :) jag har lektion i morgon och på torsdag. det behövs känner jag. måste få ordning på en del...

nu ska jag och emma äta blåbärspaj :D tjos

emma är bäst


Sportlov

nu har sportlovet börjat, och vet ni vad jag gör? jo, jag gick upp klockan 6 och tittade på hockey, haha! men det var trevligt :)

idag är det svinkallt här! klockan 6 var det -27 grader! helt sjukt... som tur är har det blivit lite varmare. bara -15 nu :P trodde inte att det skulle bli såhär kallt idag, så jag tog inte på Summer något tjockare täcke. hon bara ett "vanligt" vintertäcke på sig idag. tur att hon inte är nyklippt i alla fall.

vet inte rikigt när jag ska till stallet idag. ska åka med Edgrens dit, och har ingen aning om när dom kommer :P
får se hur mycket jag rider idag. hade tänkt rida Summer lite ordentligare i ridhuset idag, men kanske skrittar ut i stället. ska rida Melody också, alltid lika trevligt :D

nu ska jag fortsätta städa mitt rum och byta sängkläder. för ni vet, innan jag började titta på hockey klockan 6 började jag städa rummet, hahahaha!!!


dagens ridning

red Summer idag, eftersom hon inte visade någonting igår :) jag red inte så mycket, bara skritt och trav + lite galopp. allting på spåret och stora volter. Summer var jättefin hela tiden, underbara ponny!
va inne hos Maria och Iolani innan för att titta på William och äta semlor, hehe. han är ju hur söt som helst pojken!
i morgon åker jag med Emma till stallet. blir kvar där hela eftermiddagen skulle jag tro. ska rida Summer och Melody lite ordenligt. sen följer Emma med mig hem. hon ska bo här några dagar så hon kan rida Love You lite mer. det blir trevligt, hehe.

nu ska jag fortsätta kolla på OS :D Tjos!

stallet...

är hemma från stallet nu. mockade och fixade Summer. gick med henne i ridhuset så Maria fick kolla på henne, och idag var hon mycket bättre! :) lite stel bara. ska rida henne i morgon så får vi se hur hon är då. hoppas att det inte ska vara några problem.

åkte förbi Hägelåkra igår, för jag skulle hämta ett par benlindor. fy vad tomt det har blivit. just nu är det bara 6 hästar kvar i stallet. jag vet inte när jag flyttar tillbaka Summer dit. beror helt på snön...

håller på med ett inlägg om gurkmeja. det kanske kommer upp lite senare.

uuusch!



såhär ser det ut hemma just nu. jag blir så ledsen när jag ser att det aldrig slutar snöa :(
ska åka till ponnyn snart i alla fall. det blir mysigt <3
tjingeling så länge

god morgon!

vaknade för nästan en timme sen och kunde inte somna om, hehe. släppte ut katten för en stund sen och såg att det snör hur mycket som helst. hallå, jag vill ha vår!!

idag vet jag inte vad som händer. tror jag ska städa i min "häst-garderob" och putsa upp mina stövlar. dom ser inte alltför fina ut nu alltså... och självklart ska jag till stallet också! var ute igår och pysslade lite med Summer. hon var fortfarande inte bra i sitt ben, så nu blir det Back on Track + vila tills hon är helt bra. har alltid Back on Track på nätterna hemma, men slutade när vi flyttade henne till Sinnerstad. förhoppningsvis hjälper dom lite.
hoppas att hon bara har sträckt sig i hagen eller nått, så det inte är hennes hovled som spökar igen...
så ska åka ut i eftermiddag (om vi kommer ut vill säga... jäkla snö!) och se hur det ser ut. om det ser bättre ut går jag nog med henne en stund i ridhuset.

och vet ni vad? på fredag åker vi till Göteborg!


finaste finaste Sumsum <3

neeeej!

Summer är halt! nej nej nej
eller halt är hon inte riktigt, men hon vågar liksom inte trampa i med vänster fram riktigt. märks inget när man skrittar på rakt spår eller en större volt, men i trav och på mindre volt i skritt stretar hon emot... får se hur hon är i morgon. hoppas på att det inte är något som håller i sig...

torsdag

red inte igår, vilket jag har lite dåligt samvete för idag... jag glömde benskydden hemma, och hade ingen lust att rida heller. fy fy fy!!!

har inget vettigt att skriva, så tjingeling så länge ;)

onsdag

ska snart åka iväg till stallet. väntar bara på att pappa ska komma hem, hehe. mamma har åkt till Stockholm igen, så då får han köra mig.
ska försöka att vara ganska snabb i stallet ikväll. det kommer bli svårt, men ska försöka i alla fall. dressyra lite med Summer. hon vilade ju igår, men förhoppningsvis är hon inte så jobbig idag för det. har en del som jag måste träna på, och då blirn det jobbigt om hon är på dåligt humör ;)


bild på Summer och Kajsa för ett par veckor sedan :) ska försöka ta lite mer bilder någon dag...

tisdag

ingen ridning idag. sen jag kom hem från skolan har jag bara suttit framför TVn och tittat på OS :)

igår red jag ju Melody. det gick bättre den här gången, nu när jag vet lite mer hur hon funkar. det är så roligt att rida den hästen!
skrittade Summer barbacka i ridhuset, hehe. hon var pigg och glad som alltid. nästa vecka ska Maria börja ha träningar igen, så ska passa på att ta 2 lektioner då.
jag lyckades förresten anmäla mig till tävlingen i Västervik nyss, efter lite strul med min TDB. såg att det bara var 8 st anmälda änsålänge, och 5 st av dom är MÅRK-ryttare ;) hoppas bara på att det blir tävling så dom inte ställer in för att det är för få anmälda...


söndagens ridning

jag passade på att rida ut igår igen. red samma runda som Emma och jag red i lördags. det blev en ganska rolig ridtur :P Summer var superpigg och skulle bara dra i väg när jag galopperade igenom djupsnön. fick hoppa av tre gånger också, för att plocka upp benskydd. hittade Emmas framskydd som hon tappade i lördags, och så tappade jag ett av mina också. + att mina tyglar gick sönder. måste köpa nya i Göteborg...

idag ska jag rida Melody, och skritta lite på Summer. trevligt trevligt.

helg!

sådär, nu är lördagen snart avklarad.

red men Emma och Kajsa i går i ridhuset. trevligt trevligt! jag övade mycket samling i galopp och halter. Summer var jättefin! jag börjar bli väldigt tävligssugen nu:P mindre än en månad kvar till första tävlingen...

idag red jag ut med Emma. plumsade i massa snö, och det tyckte hästarna va jobbigt. ska nog rida samma runda i morgon också på förmiddagen. och i morgon eftermiddag kommer hovis till Summer och Blacky. mycket välbehövligt.


gårdagens ridning

jag förstår inte varför jag alltid skriver att jag ska uppdatera på kvällen efter att jag ridit. det händer aldrig och kommer förmodligen aldrig att hända när jag rider på kvällen. jag är alltid lika trött när jag kommer hem...

men Summer gick väldigt bra igår i alla fall! tränade lite öppna och förvänd galopp på bågarna, och därför lite samling också. hon sprang inte ifrån mig lika mycket som hon kan göra, utan hon behöll formen och ökade galoppen lite bara. så vi ska nog på ordning på det också innan det är dags för tävling :P

Emma ska följa med mig hem idag, och så ska vi ut till stallet. förhoppningsvis är vi hemma ganska tidigt, så då kanske det blir en liten uppdatering, men lovar ingenting ;)

tänkte också tala om att om 2 veckor är vi på väg till Göteborg :D

hmm....

skulle ju åka till stallet tidigt och rida Summer ordenligt, men så blir det visst inte. ska åka ut vid sex istället, men ska försöka träna regält ändå.

fick hem nya Rirsoprt idag. det är alltid lika trevligt!

jaja, skiver om dagens ridning senare.

tjos!

God morgon!
sitter i skolan och väntar på Emma. hon kommer om 40 min, haha. jag åker med mamma upp till skolan, för det är meningen att jag ska göra lite skoluppgifter, och så är jag för lat för att gå till bussen när det är snö på vägarna :P

det blev om sagt ingen ridning igår, eftersom det var min hästfria dag, typ. så idag ska mamma och jag åka ut till stallet redan vid fyra, så jag hinner rida ordenligt innan det blir fullt i ridhuset. jag måste verkligen komma igång och träna på rätt saker! just nu känns det som om jag bara rider runt och gör sånt som redan sitter... måste träna samling, förvänd galopp på bågarna, bättre halter, öppna, avbrott från galopp till skritt/halt, och en hel massa annat.

måste anmäla mig till tävlingen i Västervik också, påminn mig om det!


Summer och Jag, ganska länge sen, haha!

gårdagens ridning

det blev visst ingen uppdatering igår. jag var så trött när jag kom hem, hehe.
jag red Summer en liten stund i ridhuset i alla fall. mamma hade bråttom hem, så det fick bli ett väldigt kort ridpass. hann inte öva på något speciellt, men lite samling och halt från galopp på medellinjen blev det. det behöver jag öva på... om mindre än en månad är det tävling, och då måste det funka!

idag ska jag inte till stallet. Emma/Emmas mamma mockar åt mig, så fixar vi det åt dom i morgon.


tisdag!

ingen uppdatering igår. jag orkade inte, och när jag orkade hade jag inte tid, hehe, men nu så!

igår red jag både Summer och Melody. det gick jättebra med båda, men Summer var lite stark och sprang på väldigt mycket i galoppen. jag red henne inte så länge, för klockan hann bli ganska mycket. innan Summer red jag Melody. det gick faktist jättebra! jag har bara ridit henne en gång innan, på lektion för Maria. men det är ju så himla roligt med storhäst! jag vill ha det nuuu!!! men ska rida Melody 1-2 gånger i veckan nu, när Ann-Louise behöver lite ridhjälp. jag får nöja mig med det ;)

idag blir det nog också ett ganska kort ridpass med Summer. mamma ville hem tidigt sa hon nått om, hehe. skriver mer om hur det gick ikväll eller något.

Tjos!

hemma

nu är jag hemma igen.
åkte till stallet med Emma på förmiddagen. red ut Summer och hälsade på Maria, Iolani och den lille som kom hem från Västervik idag :)

nu är det hästhoppning på TV som gäller, och sen Ponnyakuten. inget intressant inlägg det här, men men..


dagens ridning

har varit i stallet hela förmiddagen. red först ut Summer, och hon skötte sig. lät henne galoppera på ganska mycket så att hon fick stäcka på sig ordentligt :)
Love You red jag i ridhuset. det gick väldigt bra för att vara första gången :P hon orkar ju inte lika mycket som Summer än, så hon blev ganska trött och lite tjurig på slutet, och då blev hon ganska springig och bockade lite ;)

ska iväg på fest i Vena ikväll så jag sover hos Emma. åker med dom till stallet i morgon och blir nog kvar där ett tag, så jag uppdaterar i morgon eftermiddag igen. kanske kommer något inlägg ikväll innan jag åker också.


dagens ridning

har varit i stallet hela förmiddagen. red först ut Summer, och hon skötte sig. lät henne galoppera på ganska mycket så att hon fick stäcka på sig ordentligt :)
Love You red jag i ridhuset. det gick väldigt bra för att vara första gången :P hon orkar ju inte lika mycket som Summer än, så hon blev ganska trött och lite tjurig på slutet, och då blev hon ganska springig och bockade lite ;)

ska iväg på fest i Vena ikväll så jag sover hos Emma. åker med dom till stallet i morgon och blir nog kvar där ett tag, så jag uppdaterar i morgon eftermiddag igen. kanske kommer något inlägg ikväll innan jag åker också.


dagen

dålig uppdatering idag, jag vet, men det har inte funnits något bra att skriva om :P

mor och jag åkte till stallet ganska direkt när jag kommit hem från skolan, för hon skulle gå en runda med Bax innan det blev mörkt.
det blev ingen ridning idag, bara massa mys :) ska rida ut i morgon på Summer, och sen rida Love You i ridhuset. det kommer bli kalasbra! då finns det lite mer att skriva om, hehe.

nu ska jag äta, sen är det fredagsmys ;)

dagens ridning + bilder!

nu har ponnyn fått röra på sig! hon gick helt okej idag, men lite stel i högervarvet. det blev bättre mot slutet. tränade förvänd galopp, och det behövdes kände jag. hon orkar inte riktigt samla sig och behålla formen än, men det blir bättre :)

nu kommer lite bilder från igår, men det blev ungefär noll bra bilder när vi red. min kamera tycker inte om ridhuset. det blev lite bilder i alla fall på allt möjligt, hehe.



Ridhuset, Kajsa och Summer


Summer i stallgången


Romeo och Kajsa


Snowy :)


Suddig bild på mig och Romeo. Det är mamma som är tagit korten...



Kajsa och min finfina ponny :)


skolan

sitter i skolan nu och väntar på att alla andra ska komma med bussen. jag åkte upp med mamma idag, för jag hade inget bättre för mig, hehe.

idag kommer jag troligen hem sent, efter 16.30... det är inte speciellt roligt. om jag har lite tur kan jag vara hemma innan 16.00 ;)
ikväll blir det lite ridning på Summer i alla fall. har inte ridit henne på 2 dagar nu, för Kajsa red ju henne igår och i tisdags vilade hon. tror jag ska träna lite samling i den förvända galoppen, det är det som är svårt just nu.

kan ju avsluta med att säga att jag blir ganska irriterad när blogg.se inte fungerar ordentlig!

dagens ridning

sådär, nu är jag hemma från stallet. Kajsa och jag bytte ju häst, och det gick bra. i början var väl inte Romeo jätterolig, men när jag började arbeta honom ordentligt och förstod hur han funkade gick det bättre. jag kan väl inte påstå att han gick skitbra, men helt okej :P Kajsa red Summer jättebra! det känns skönt att veta att någon annan kan rida henne om man skulle åka bort eller nått.
det kommer lite bilder senare ikväll eller i morgon! nu ska jag byta om och fixa lite här.


Romeo och Sumsum på tävling :)


facebook-grupp!

igår hade MÅRK årsmöte, och då bestämdes det att vi skulle skapa en facebook-grupp. nu är det gjort, så det är bara att gå med :)
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/group.php?gid=312483932929&ref=ts 


seg dag det här...

det händer inte allt för mycket idag. har suttit vid datorn hur länge som helst, men nu ska jag gå ut med Bax!


ledig!

idag är vi, SP09, lediga! väldigt väldigt skönt.

idag har jag lite skolarbete som jag ska göra, och ikväll är det stallet som gäller. Kajsa och jag ska byta ponny. det ska bli kul att se någon annan rida Summer, och det ska bli trevligt att rida Romeo också :P

uppdaterar mer när jag har något vettigt att skriva ;)


gårdagens ridpass

hade tänkt uppdatera igår kväll, men kom hem ganska sent från stallet och då var jag verkligen jättetrött. somnade vid halv 10, hehe.

Summer gick väldigt bra igår! hon ville arbeta och gjorde som hon skulle. tränade mycket sluta och enkla byten. tränade också på att öka galoppen på långsidorna och samla henne ganska mycket på kortsidan för att få henne att lyssna lite bättre. bestämde med Kajsa att vi ska byta häst på onsdag också, hehe. det ska bli ganska intressant!

ska inte till stallet ikväll, så Emma mockar åt mig. MÅRK har årsmöte ikväll i MOK-stugan.




Lotterihästen!


Estelle

Lotterihästen i år på Göteborg Hores Show heter Estelle, e. Eighty Eight Keys xx
Estelle är ett mörkbrunt sto född 2004 med en mankhöjd på 165cm. Hon är född och uppvuxen på Bollerups Lantbruksinstitut. 2007 gick hon treårstest och fick hoppdiplom. hon är väldigt snäll och trevlig, och har redan hunnit vara ute och hoppat några Clear Rounder. hon är okomlicerad men pigg. Estelle kommer visas upp i Scandinavium.


ingen träning

det blir ingen träning ikväll, för Maria åkte in till sjukhuset idag! BB alltså ;)

får träna lite på egen hand i alla fall, det ska bli ganska trevligt det också. det börjar kännas bättre nu med allting, nu när hon har kommit igång mer efter vintervilan.
skriver mer när jag kommer hem igen, för nu ska jag äta! hehe

inte många veckor kvar till Göteborg Horse Show! underbart.


skola

god dag :)

sitter i skolan nu med Emma, och väntar på att det ska bli dags att gå till bussen. måndagar är väldigt sköna, slutar alltid 12.10!
är hemma ungefär halv 2, och då ska jag gå ut med Bax. sen ska jag titta på Världscuphoppningen från igår.
ikväll ska jag träna också. väldigt trevligt!


RSS 2.0